Fokus i Republika: 'Zagreb se maćehinski odnosi prema Dubravi i Sesvetama...' | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 1

Fokus i Republika: 'Zagreb se maćehinski odnosi prema Dubravi i Sesvetama...'

Fokus i Republika: 'Zagreb se maćehinski odnosi prema Dubravi i Sesvetama...'

Koalicija stranaka Fokus i Republika poručila je u ponedjeljak kako se Zagreb maćehinski odnosi prema Dubravi i Sesvetama

VIDEO

Na konferenciji za novinare na okretištu tramvaja u Dubravi rekli su kako je to mjesto povijesno bilo poznato pod nazivom "mitnica" i označavalo je granicu Zagreba. "Ova lokacija za nas nije samo geografski položaj na karti i početak II. izborne jedinice, već simbol mnogih izazova, koji traju i danas", istaknuo je Mario Kolar, kandidat Fokusa na listi druge izborne jedinice.

Rekao je da kao čovjek koji svakodnevno živi i osjeća probleme stanovnika tog dijela Zagreba vidi kako se i država i grad Zagreb cijelo vrijeme maćehinski ponašaju prema stanovnicima Dubrave i Sesveta.

Demokršćani ne idu na izbore, Ustavni sud im odbio žalbu
Demokršćani ne idu na izbore, Ustavni sud im odbio žalbu

Jedan od ključnih problema je, kaže, prometni kolaps koji zadaje velike probleme stanovnicima tih četvrti, ali i onima koji iz istočnog dijela Zagrebačke i Bjelovarsko-bilogorske županije dolaze u Zagreb na posao.

"Niti država niti Grad Zagreb ne potiču pravo rješenje, a to je denivelacija željezničke pruge. Kako to da je pruga riješena u zapadnom dijelu grada, do Borongaja, a Dubrava i Sesvete to ne zaslužuju? Možemo koje je sada na vlasti u Zagrebu prevarilo je stanovnike Dubrave i Sesveta, jer nama ovdje obećavaju polu-rješenje: podvožnjak kao nastavak Mandlove ulice. Nažalost, čak i to je prazno obećanje, jer dosada nije ništa napravljeno", istaknuo jeo Kolar.

Reklamna koalicija u Trogiru: Na istom oglasnom panou osvanuli plakati HDZ-a i SDP-a
Reklamna koalicija u Trogiru: Na istom oglasnom panou osvanuli plakati HDZ-a i SDP-a

"S ljudima poput Marija Kolara zalažemo se za konkretna rješenja u Dubravi i Sesvetama. Tu su još gradonačelnik Svetog Ivana Zeline Hrvoje Košćec i gradonačelnik Dugog Sela Nenad Panian, a s nacionalno prepoznatljivim i dokazanim Damirom Bajsom pokrivamo cijelo područje II. izborne jedinice do Bjelovara. Inače, koalicija Fokus-Republika izlazi na parlamentarne izbore u svih jedanaest izbornih jedinica što pokazuje da imamo širinu i naš je cilj osvojiti dovoljan broj mandata da možemo utjecati na konkretne promjene u Hrvatskoj" - izjavio je Davor Nađi, predsjednik stranke Fokus.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 1

VIDEO

VIDEO Htio snimiti dupine kod Molata, u kadar mu je upala zmijurina: 'Išla je prema meni'
DIV MEĐU ZMIJAMA U EUROPI

VIDEO Htio snimiti dupine kod Molata, u kadar mu je upala zmijurina: 'Išla je prema meni'

MOLAT - Čitatelj se odmarao nakon plivanja na plaži otoka Molata u zadarskom arhipelagu. U daljini je ugledao dupine kako iskaču iz vode pa ih je poželio snimiti. No u kadar mu je ušao domaći stanovnik, četveroprugi kravosas, najveća europska zmija. "Zmija je plivala ravno prema meni. Odmah mi je bilo jasno da je bezopasna zbog goleme duzine, na tom otoku i nema otrovnica. Kad je izašao na plažu, malo se odmorio, pogledao me i odgmizao u žbunje", rekao nam je čitatelj. Četveroprugi kravosas (Elaphe quatuorlineata) najdulja je europska zmija. Naraste više od dva i pol metra i nije otrovna. Rijetko grize, češće sikće da upozori one koji se približe i gleda svaku priliku da pobjegne. Mala je vjerojatnost ugriza čak i ako se uzme u ruku. Uglavnom se hrani glodavcima i izuzetno je korisna.