PAPICA Od ponedjeljka, 7. rujna, pa do kraja tjedna u 24sata čitajte najbolje recepte za slatke, slane i kisele delicije, stručne savjete za pripremu staklenki...
Fina zimnica za prste polizati: Sačuvajte okuse ljeta i jeseni
Kako biste bili sigurni da ukiseljeno povrće, marmelade i džemovi ne sadrže višak šećera ili nezdrave aditive, najbolji je način da ih pripremite kod kuće. Tako možete provjereno znati da su voće, povrće, začini i ostale namirnice koje se koriste u pripremi prirodnog podrijetla. Industrijski proizvodi uglavnom sadrže rafinirani šećer kao konzervans, aditive te druge sintetičke sastojke koji pridonose dugom čuvanju namirnica. Pri pripremanju domaće zimnice za konzerviranje se preporučuju prirodni proizvodi poput jabučnog octa, maslinova ulja te sladori žitarica umjesto rafiniranog šećera, a igranjem s bezbrojnim kombinacijama okusa lako je pripremiti neodoljiva jela koja se ne zaboravljaju.
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
Povrće se za zimu može pripremati na više načina - kiseliti, usoljavati i sušiti, a pripremate li ga sami, osim što znate što jedete, dugoročno možete uštedjeti. Isto pravilo vrijedi i za voće. Veliki vodič uz koji je lako sačuvati okuse ljeta i rane jeseni u staklenkama možete čitati od ponedjeljka, 7. rujna, pa do kraja tjedna u prilogu Panorama. Među mnogim savjetima za pripremu, kulinarskim trikovima i vrhunskim receptima kulinarski početnici, ali i vrsne domaćice, mogu pronaći nove ideje uz koje je lako skuhati, usoliti ili ukiseliti omiljene namirnice...