Obavijesti

News

Komentari 14

Vijeće suda danas je potvrdilo optužnicu za aferu Fimi media

Vijeće suda danas je potvrdilo optužnicu za aferu Fimi media
7

Sjednica Optužnog vijeća u slučaju Fimi medije počela je u petak u 9 sati na zagrebačkom Županijskom sudu. Sudsko vijeće je potvrdilo Uskokovu optužnicu

VIDEO

Sjednica Optužnog vijeća u slučaju Fimi medije počela je danas u 9 sati na zagrebačkom Županijskom sudu. Optuženi se nisu pojavili nego su došli samo njihovi odvjetnici. Ni Ivo Sanader nije došao, ali je došla njegova odvjetnica Jadranka Sloković. Na sjednici je Vijeće potvrdilo Uskokovu optužnicu u spomenutom slučaju. Još se ne zna kada će biti pripremno ročište na kojem će se odlučiti o datumu početka suđenja niti je poznato koji će sudac ili sutkinja voditi suđenje. 

Uz Sanadera i HDZ, optuženi su i bivši HDZ-ovi stranački dužnosnici rizničar Mladen Barišić, glasnogovornik vlade i šef izbornih stožera HDZ-a Ratko Maček, blagajnica Branka Pavošević, vlasnica Fimi medije Nevenka Jurak, dvoje njezinih suradnika Anita Lončar Papeš i Bojan Dimić te njihove tvrtke Fimi media, Ani-Lon i Onida.

Uskok je, optuženicima koji su priznali nedjela, predložio, neslužbeno doznajemo, za njih previsoke kazne. Sanader, Maček i HDZ nisu priznali sudjelovanje u "isisavanju" novaca iz državnih i javnih poduzeća i punjenje crnog fonda HDZ-a.

Podsjetimo, prema optužnici Uskok Sanadera tereti da je organizirao skupinu ljudi kako bi prikupili novac za koji im je bivši premijer rekao kako će ići isključivo za financiranje HDZ-a.

Između ostalog, USKOK smatra da je Nevenka Jurak dala najmanje 32 milijuna kuna Mladenu Barišiću i to od poslova koje je Fimi media sklapala s javnim tvrtkama u potpunom ili većinskom državnom vlasništvu i s ministarstvima. Barišić je potom, smatra USKOK, najmanje 15 milijuna dao Sanaderu, a dio je predan Branki Pavošević i drugima iz HDZ-a po Sanaderovom nalogu.

Dok se Ivo Sanader u ovom slučaju već izjasnio da nije kriv, svi drugi optuženici su sve priznali, no nisu pristali na kazne koje im je predložio Uskok. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 14

VIDEO

Kamenolom u Jablanici istražuje krim-policija BiH: 'Odron smrti nije posljedica izlijevanja rijeke'
CIJELE KUĆE ZATRPANE

Kamenolom u Jablanici istražuje krim-policija BiH: 'Odron smrti nije posljedica izlijevanja rijeke'

Tisuće tona kamenja iz tog kamenoloma kod Jablanice palo je na cijelo naselje i napravilo branu, a onda se voda slila u jednu dolinu. Sve se dogodilo i minuti, oko dva sata iza ponoći, kažu vlasti u BiH