Obavijesti

News

Komentari 47

Drastičan pad temperature: Za vikend pripremite duge rukave!

Drastičan pad temperature: Za vikend pripremite duge rukave!
1

Pad temperature će se najviše osjetiti u sjevernijim krajevima Hrvatske. U nekim mjestima u usporedbi s utorkom i srijedom temperatura je pala i za više od 10 stupnjeva...

VIDEO

Sve do nedjelje očekuje nas znatno hladnije vrijeme i niže temperature. Prevladavat će sunčano i vedro vrijeme, ali bit će osjetno svježije nego početkom tjedna. 

Pad temperature će se najviše osjetiti u sjevernijim krajevima Hrvatske. U nekim mjestima u usporedbi s utorkom i srijedom temperatura je pala i za više od 10 stupnjeva. 

Ljetu je kraj, Vakula poručuje: 'Pripremite si topliju odjeću...'
Ljetu je kraj, Vakula poručuje: 'Pripremite si topliju odjeću...'

U petak će u istočnoj Hrvatskoj biti sunčano, čak i vedro, ujutro uz mogućnost mjestimične magle, uglavnom u Posavini. Jutarnja svježina ne bi smjela iznenaditi, a pri tlu ponegdje moguć slab mraz. Najviša poslijepodnevna temperatura bit će uglavnom 17 i 18 °C.

Podjednako i u središnjoj Hrvatskoj, uz također sunčano vrijeme, gdjekad čak i vedro, ujutro samo ponegdje s kratkotrajnom maglom. Naravno, i svježinom, uz koju je mjestimice pri tlu moguć i slab mraz.

Mraz je pri tlu najvjerojatniji u Gorskome kotaru i Lici, po čijim kotlinama može biti i kratkotrajne magle. Na sjevernom Jadranu će promet i dalje biti otežan zbog bure, osobito podno Velebita. Najniža jutarnja temperatura zraka od 11 do 16 °C, u unutrašnjosti Istre od 7 do 10 °C, a u gorju od 1 do 6 °C. Najviša poslijepodnevna od 20 do 24 °C, u gorju 14 do 16 °C.

Na Jadranu će još i u subotu ujutro ponegdje puhati jaka bura, osobito podno Velebita. U nedjelju slijedi slabo do umjereno jugo, s njim i naoblačenje, do večeri već ponegdje i kiša, a u još vjetroviti i oblačniji ponedjeljak i izraženiji pljuskovi i grmljavina, najprije na sjevernom dijelu, zatim i drugdje. U nastavku novoga tjedna vjerojatno će biti promjenljivo i relativno toplo, ali manje vjetrovito nego u ponedjeljak, prognozira Zoran Vakula, piše HRT.

I u Dalmaciji su se temperature sinoć kasno poslijepodne i jutros dosta spustile. Tako je primjerice temperatura sinoć oko 21.30 na Dinari bila manja od tri stupnja, a na Svetom Juri na Biokovu oko 4.

U Sinju i Otoku dalmatinskom je temperatura oko 13 stupnjeva, ali stupnjevi iz sata u sat padaju pa će stanovnicima Zagore i danas sigurno trebati dugi rukav jer će temperatura tijekom noći i jutra biti oko ili ispod 10 stupnjeva.

Pokretanje videa...

01:44

Sve temperature pogledajte OVDJE.

Sutra nam stiže hladna fronta, olujno nevrijeme i obilnija kiša
Sutra nam stiže hladna fronta, olujno nevrijeme i obilnija kiša

Peludna prognoza

Prema prognozi Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "dr. Andrija Štampar" u petak će visoka koncentracija peluda korova biti uglavnom u istočnoj Hrvatskoj, a nekima u središnjoj Hrvatskoj može smetati i umjerena koncentracija.

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 47

VIDEO

Tragedija u Međimurju: Sin je čistio pušku pa usmrtio majku?
PRIVELI MLADIĆA

Tragedija u Međimurju: Sin je čistio pušku pa usmrtio majku?

Prema neslužbenim informacijama kobni hitac je ispaljen iz puške koju je držao njen sin (20). On je trenutno pod nadzorom policije koja utvrđuje sve okolnosti smrti, no vjerojatno se radi o nesreći
Nevjerojatan video iz Karlovca: 'Migranti izlaze ispod kamiona, policajac ih vidi i trči za njima!'
NASRED CESTE

Nevjerojatan video iz Karlovca: 'Migranti izlaze ispod kamiona, policajac ih vidi i trči za njima!'

KARLOVAC Ne znam je li vozač znao da su oni ispod kamiona ili ne. Kad je stao na semaforu, počeli su izlaziti. Mislim da je policajac slučajno bio tamo i potrčao je kad ih je vidio. Kod nas je dosta situacija s migrantima, ali ovako nešto u centru još nismo vidjeli, ispričala nam je čitateljica. Iz PU karlovačke rekli su nam da će objaviti više detalja ako bude krim istraživanje