Dramatični trenuci ispred kluba u Splitu: 'Strašan zvuk... Staklo je padalo po njima poput kiše' | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 28

Dramatični trenuci ispred kluba u Splitu: 'Strašan zvuk... Staklo je padalo po njima poput kiše'

Dramatični trenuci ispred kluba u Splitu: 'Strašan zvuk... Staklo je padalo po njima poput kiše'
9

U središtu grada 'eksplodirala' je golema staklena stijenka robne kuće pokraj koje su mladi čekali na ulaz u noćni klub. Ozlijeđeno je 24 osoba, a mahom je riječ o Šveđanima i Nijemcima u dobi od 16 do 20 godina

VIDEO

Stvorila se velika gužva pred klubom jer je bilo puno mlađe populacije za koju smo procijenili da je dio njih maloljetno i krenuli smo provjeravati osobne. Znate kakvi su... nestrpljivi. Počeli su se naguravati, dio ih je pokušao ući preko reda i počeli su prema staklu gurati one koji su uredno čekali. A onda je taj izlog puknuo. To je bio strašan zvuk, eksplozija, komadi stakla padali su kao kiša po njima, zabijali im se u tijelo, ruke, noge... Nastala je vriska i panika. Odmah smo priskočili pomagati, i zaštitari, i osoblje, i ja, i dva policajca koja su se zatekla ondje, kaže nam Vedran Duvnjak, voditelj kluba Central u središtu Splita, ispred kojeg se sve odvilo.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Split: Nakon pada stakla koje je ozlijedilo 22 osobe ostale su samo krhotine 01:21

Staklena stijena koja se razbila u tisuće komada nalazila se na robnoj kući Prima, pored ulaza u klub, velika je otprilike 15 četvornih metara. Bilo je to u noći na srijedu, 15 minuta nakon ponoći. Ozlijeđene su 24 osobe, sve mladi u dobi od 16 do 20 godina. Riječ je o državljanima Švedske i Njemačke, i svi su pretrpjeli ubodne i rezne rane.

VIDEO Staklo u Splitu izrezalo 24 ljudi, u bolnici su zadržali dvoje, među njima i curu (16)
VIDEO Staklo u Splitu izrezalo 24 ljudi, u bolnici su zadržali dvoje, među njima i  curu (16)

- Dvoje pacijenata zadržano je na bolničkom liječenju, 20-godišnji mladić je na Klinici za kirurgiju, a 16-godišnja djevojka na Klinici za dječju kirurgiju. Oboje su dobro i izvan životne opasnosti. Ostali su nakon medicinske obrade otpušteni - objavili su iz KBC-a Split i dodali kako je većini trebala kirurška obrada.

Split: Nakon pada stakla koje je ozlijedilo 22 osobe ostale su samo krhotine

Duvnjak nam kaže da je naknadno čuo kako je u Split organizirano stiglo oko 5000 Šveđana, mahom onih koji su netom maturirali.

- U našem klubu zaista pazimo na red. Svake godine kupimo dvije kutije prve pomoći da imamo u klubu, a ove sam godine kupio pet samo zato da ne moram ponovno ići kupovati za mjesec dana. I sva sreća da sam ih imao jer tih pet kutija nas je spasilo, baš je bilo dovoljno - kazuje nam Duvnjak.

Kako je moguće da takva staklena stijena uopće tako "eksplodira" pod pritiskom, pitale smo one čija je to struka.

- Ako je staklo puknulo na velike oštre komade, onda je riječ o staklu koje tamo ne bi smjelo uopće biti. Staklo mora biti sigurnosno. Točnije, dva kaljena stakla, laminirana, odnosno spojena u jedno. Da je takvo staklo ugrađeno, ništa se ne bi rasulo, sve bi ostalo u komadu. Ako je obično staklo, kad ono pukne, padaju komadi kao sablje i režu sve, zato je toliko mnogo ljudi ozlijeđeno - objašnjava nam staklar iz Splita.

Strava u centru Splita: Prsnulo staklo izloga kraj noćnog kluba, krhotine su razrezale 24 ljudi
Strava u centru Splita: Prsnulo staklo izloga kraj noćnog kluba, krhotine su razrezale 24 ljudi

O ovom su događaju izvijestili i iz PU splitsko-dalmatinske. Rekli su kako su sve žurne ekipe odmah izašle na teren te dodali kako su očevidom utvrdili da je staklena stijenka puknula prilikom naguravanja većeg broja osoba. Na terenu su bili i vatrogasci, koji su, nakon što su svi zbrinuti, prionuli uklanjanju krhotina koje su i dalje prijetile prolaznicima. U srijedu ujutro sve staklo s ulice je očišćeno, a trgovina je zaštićena knaufom.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 28

VIDEO

Sretnik iz Hrvatske osvojio je 130 tisuća € na Eurojackpotu: Provjerite gdje ide dobitak
PROVJERITE LISTIĆE

Sretnik iz Hrvatske osvojio je 130 tisuća € na Eurojackpotu: Provjerite gdje ide dobitak

Na listiću su odigrane tri kombinacije igre Eurojackpot bez dodatne igre Joker. Ukupan iznos uplate je 6,00 €