LIVE KBC Sestre Milosrdnice: 'Umro je muškarac koji se zapalio na Markovom trgu u Zagrebu' | 24sata
Obavijesti

News

KBC Sestre Milosrdnice: 'Umro je muškarac koji se zapalio na Markovom trgu u Zagrebu'

KBC Sestre Milosrdnice: 'Umro je muškarac koji se zapalio na Markovom trgu u Zagrebu'
1

Čovjek se zapalio van ograde sa južne strane Markova trga te je Hitna pomoć upućena na mjesto - saznali smo od PU zagrebačke

Suicidalne i depresivne osobe u Hrvatskoj savjetodavnu pomoć mogu dobiti na više mjesta, a postoji i nekoliko telefonskih brojeva na kojima mogu zatražiti za psihološku pomoć:

Centar za krizna stanja i prevenciju suicida: 01 2376 335 (radi od 0 do 24 sata)

Plavi telefon: 01/4833888 (plavi-telefon@zg.t-com.hr)

Psihološki centar TESA: 01/4828888 (psiho.pomoc@tesa.hr)

Pokretanje videa...

Strašni prizori na Markovom trgu: Čovjek se zapalio ispred zgrade Vlade 00:29
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
22.00

Muškarac koji se zapalio na Markovom trgu je preminuo

Čovjek koji se jutros oko 9.40 sati polio benzinom i zapalio na Markovom trgu preminuo je, nažalost, u Klinici za traumatologiju KBC-a Sestre milosrdnice.

- Muška osoba koja se danas, 11.6.2024., samozapalila na Markovom trgu u Zagrebu te je bila zbrinuta na Klinici za traumatologiju KBC-a Sestre milosrdnice u jedinici intenzivnog liječenja je usprkos poduzetim naporima liječnika preminula od zadobivenih ozljeda iza 21 sat - priopćili su iz bolnice.

VIE PROČITAJTE OVDJE

 

13.10

O stravičnom slučaju na Markovu trgu oglasila se i policija.

Policijska uprava zagrebačka zaprimila je u 9,37 sati dojavu da se izvan ograde na južnoj strani Trga svetog Marka, osoba zapalila, navode iz policije.

- Policijski službenik koji obavlja poslove osiguranja uočio je mušku osobu kako se polijeva tekućinom te je krenuo prema muškarcu koji se u tom trenutku samozapalio. Policijski službenik je odmah aparatom za gašenje požara krenuo gasiti i ubrzo ugasio plamen, a po dolasku Hitne medicinske pomoći, ozlijeđeni muškarac je hitno  prevezen u Kliniku za traumatologiju u Zagrebu - izvijestili su.

Prema informacijama liječnika, muškarac je teško ozlijeđen i životno ugrožen. Očevid je u tijeku a njime rukovodi zamjenik Županijskog državnog odvjetnika.

 

SABORSKA LIJEČNICA

Dobili smo hitan poziv iz ureda premijera da se na Markovom trgu čovjek polio benzinom i da gori. Isti tren sam poslala ekipu liječnike na intervenciju. Pronašli smo čovjeka kojem su upravo ugasili vatru i koji je bio u izrazito teškom stanju, priča saborska liječnica Gordana Štajminger o stravi na Markovom trgu gdje se u utorak čovjek zapalio ispred zgrade Vlade.

- Na sebi je imao naočale i masku koji su se totalno rastopili. Bio je u kontaktu, pružena mu je hitna medicinska pomoć prema pravilima struke. Dati su mu opijati muskular, da se zaustave jaki i nesnosni bolovi jer je cijelo tijelo bilo u teškim opeklinama. Nakon toga smo mu dali 25 litara kisika, pozvana je Hitna pomoć i prebačen je na daljnje liječenje na Odjel za opekline Traumatološke bolnice u Zagrebu - rekla je.


Scena je, kaže, bila baš poput one na Kornatima.

12.30

Svi smo naravno potreseni viješću da se čovjek samozapalio na Trgu sv. Marka. Policija i sve nadležne službe reagirale su žurno kako bi se unesrećenoj osobi što brže pružila pomoć i ugasila vatra. Čim je obaviješten o ovom nemilom događaju, predsjednik Vlade i ministri financija i gospodarstva, koji su tada bili na sastanku u Vladi, odmah su izišli ispred zgrade Banskih dvora, na mjesto nesreće, kako bi vidjeli što se dogodilo, dok je liječnica s obližnje ordinacije već pružala prvu pomoć unesrećenome. 

U tijeku je kriminalističko istraživanje nakon čega ćemo imati jasniji pregled svih okolnosti ovog tragičnog čina, rekli su iz Vlade.
 

12.25

Ne znam ništa o tome, velike su opekline, što će biti ne znam - rekao nam je Mario Radić iz Domovinskog pokreta kod Markova trga, uoči sastanka parlamentarne većin. Kaže kako ne bi ništa prejudicirao te da mu je jako žao zbog cijelog slučaja.

- Pa kako ne bi uznemirilo, svakog ovo uznemiri, da netko se poli benzinom i zapali, to još u Hrvatskoj nije bilo - rekao je.