Obavijesti

News

Komentari 3

Dragana Kovačevića kaznili s 3000 kuna, žalio se. Izgubio je spor. Imamo cijelu presudu

Dragana Kovačevića kaznili s 3000 kuna, žalio se. Izgubio je spor. Imamo cijelu presudu

Ugovor nije sadržavao ni datum sklapanja, a nisu navedene ni tvrtke ni OIB, o svemu se očitovao i odvjetnik

VIDEO

Dragan Kovačević, bivši šef JANAF-a, izgubio je upravni spor protiv Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa. 

Kovačević je pokrenuo spor nakon što ga je Povjerenstvo kaznilo s 3000 kuna, jer dok je obnašao dužnost predsjednika Uprave JANAF-a nije prenio upravljačka prava na drugu osobu na temelju udjela u vlasništvu trgovačkih društava Finkor i Rašeljke te Centru ekonomskog razvoja.  Sud je, navodi se u presudi, ocijenio da tužbeni zahtjev Kovačevića nije osnovan. 

Zakon o sprječavanju sukoba interesa propisuje da dužnosnik koji ima 0,5 posto i više dionica, za vrijeme obnašanja javne dužnosti mora prenijeti svoja upravljačka prava ma temelju udjela u kapitalu društva ma drugu osobu. 

Nadalje, sud je nedvojbeno utvrdio da je Kovačević vlasnik poslovnih udjela u društvima Finkor, Rašeljke i Centar ekonomskog razvoja. Nakon podnošenja imovinske kartice 2012. godine, Povjerenstvo je od Kovačevića tražilo, a on je i dostavio, Ugovor o prijenosu prava na poslovnim udjelima sklopljen s Odvjetničkim društvom Šoštarić. 

Nakon ponovnog imenovanja Kovačević je u imovinskoj kartici naveo da je upravljačka prava za društva Finkor i Rašeljke prenio na odvjetnički ured Šoštarić, iz dostavljenog ugovora, navodi sud, vidljivo je da je Kovačević sve svoj poslovne udjele prenio na odvjetničko društvo. 

- Isti ugovor ne sadrži datum sklapanja, niti s u istom navode tvrtke, OIB ili bilo koji drugi podatak iz kojeg bi proizlazilo na koja se trgovačka društva odnosi - navedeno je u presudi. 

Zatraženo j i očitovanje od odvjetnika Roberta Šoštarića koji se izjasnio kako ne postoji Ugovor o prijenosu upravljačkih prava za društva Rašeljke i Finkor na taj odvjetnički ured, te da ne može niti potvrditi niti isključiti da je paraf na navedenom ugovoru njegov. Navodi i da nije sastavljao tekst predmetnog ugovora, da isti ne upućuje na dan kada bi potencijalno bio sklopljen, te ne navodi o kojim se trgovačkim društvima radi kao što ga nikad nitko iz bilo kojeg trgovačkog društva u Hrvatskoj nije kontaktirao s izvješćem o poslovanju društva. Kaže i da predmetni Ugovor nije sastavljen u obliku javnobilježničke isprave, a niti sadrži bitne elemente da bi svrha takvog ugovora bila ispunjena.  Sud, navodi se, smatra pravilnim zaključak da dostavljeni 'Ugovor o prijenosu prava na poslovnim udjelima' ne predstavlja valjani ugovor o prijenosu upravljačkih prava na temelju udjela u vlasništvu društava Finkor, Rašeljke te Centra ekonomskog razvoja, te da prijenos upravljačkih prava nije niti izvršen. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 3

VIDEO

Potresne slike obišle svijet: Ovaj čovjek je u jednom danu ostao bez tri kćeri i supruge
STRAŠNA PRIČA IZ UKRAJINE

Potresne slike obišle svijet: Ovaj čovjek je u jednom danu ostao bez tri kćeri i supruge

Neopisiva tuga oca i supruga koji je ispratio cijelu svoju obitelj na posljednji počinak potresla je svijet

Preminuo napadač iz Tovarnika: Zapalio dvije obiteljske kuće pa napao policiju, oni ga upucali
IZVIJESTILA POLICIJA

Preminuo napadač iz Tovarnika: Zapalio dvije obiteljske kuće pa napao policiju, oni ga upucali

Jedan policajac bio je prisiljen uporabiti vatreno oružje prema napadaču. Napadač i jedan policijski službenik zbog ozljeda završili su u bolnici. Napadač je jutros preminuo
Evo zašto nikada više neću u Hrvatskoj kupiti nijedan Samsungov proizvod
PETAK ČETRNAESTI

Evo zašto nikada više neću u Hrvatskoj kupiti nijedan Samsungov proizvod

Samsungov proizvod kupit ću samo ukoliko se nastanim u nekoj sređenoj zemlji, u kojoj ima smisla tužiti servisere