Djevojčice iz Bjelovara bore se za život. Jednu su na Rebru doktori stavili na respirator | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 71

Djevojčice iz Bjelovara bore se za život. Jednu su na Rebru doktori stavili na respirator

Djevojčice iz Bjelovara bore se za život. Jednu su na Rebru doktori stavili na respirator

U tri teške nesreće u petak je u Bjelovaru stradalo čak petero djece, tri djevojčice 2011. godište i dječak 2010.

VIDEO

Djevojčica (2011. godište) koja je u petak teško stradala u padu s quada u Bjelovaru još uvijek je u kritičnom stanju i liječnici bjelovarske opće bolnice svim snagama se bore za njen život, kako doznaju 24sata iz OB Bjelovar. Druga djevojčica (također 2011.) koja je također u petak stradala u Bjelovaru i to pri padu s romobila, te je hitno prebačena u KBC Zagreb stavljena je na respirator, otkriva nam dr. Milivoj Novak, pomoćnik ravnatelja Rebra.

U tri nesreće stradalo je petero djece, a dvoje se bori za život: 'Curicu su hitno odveli na Rebro'
U tri nesreće stradalo je petero djece, a dvoje se bori za život: 'Curicu su hitno odveli na Rebro'

- Djevojčica ima traumu glave, primljena je u subotu rano ujutro KBC Zagreb, operirana je i nalazi se u pedijatrijskoj intenzivnoj. Stavljena je na aparat za disanje, ali je stabilno. Nadamo se najboljem - rekao je za 24sata dr. Milivoj Novak, pomoćnik ravnatelja KBC-a Zagreb.

'Djevojčica je u životnoj opasnosti'

V.d. Pročelnika Službe kirurških djelatnosti OB Bjelovar, dr. Damir Koprek rekao nam je da se djevojčica koja je pala s quada, bori za život.

- Djevojčica je zadobila tešku traumu glave, hitno smo je operirali i još uvijek je u životnoj opasnosti. Drugo dvoje djece koji su stradali zajedno s njom u padu s quada, izvukli su se iz životne opasnosti. Riječ je o djevojčici 2011. godište te dječaku koji je 2010. godište. Nakon što potvrdimo da je nakon dan dva njihovo stanje stabilno, prebacit ćemo ih na redovni odjel traumatologije. Oni se i dalje nalaze na intenzivnoj jer je bila stvarno visoka energija udarca kojeg su primili u nesreći, no mogu reći da im je sad bolje i pratit ćemo ih i dalje - rekao je za 24sata dr. Koprek, specijalist opće kirurgije.

U njihovoj je bolnici i četvrto dijete koje je također stradalo u petak u Bjelovaru, riječ je o još jednoj djevojčici (2011. godište) koja je zadobila teške ozljede dok je prelazila pješački prijelaz, a na nju je naletio automobil kojeg je vozio 21-godišnjak.

- Ta djevojčica je van životne opasnosti i nalazi se na opservaciji na odjelu. U nesreći je zadobila prijelom ključne kosti i potres mozga - rekao nam je dr. Koprek. 

Petero djece u teškom stanju u bjelovarskoj bolnici: 'Troje je u šok sobi, jedno se bori za život'
Petero djece u teškom stanju u bjelovarskoj bolnici: 'Troje je u šok sobi, jedno se bori za život'

Bjelovarska policija  u subotu je pak izvijestila je kako je čak petero djece u petak primljeno u bjelovarsku bolnicu zbog teških ozljeda zadobivenih u nekoliko prometnih nesrećama na području grada, a za djevojčicu koja je hitno prebačena na Rebro, napisali su da će biti proveden prekršajni postupak.

Policija o nesrećama

- Oko 21.35 sati, dijete je, vozeći električni romobil bez kacige, izgubilo kontrolu i palo na kolnik u Zagorskoj ulici. Zadobilo je teške ozljede glave i prevezeno je u bolnicu. Prema djetetu koje je u dobi mlađeg maloljetnika bit će proveden prekršajni postupak - napisala je policija. Treba napomenuti kako je riječ o djevojčici za koju se liječnici na Rebru već drugi dan bore za život.

Za djecu stradalu u nesreći quada napisali su kako je "oko 15.45 sati, dijete koje zbog svoje starosne dobi nije smjelo upravljati traktorom, tim je vozilom prevozilo još dvoje djece kroz naselje Bulinac u blizini Bjelovara. Zbog neprilagođene brzine, vozilo je sletjelo s ceste i udarilo u betonski most, pri čemu su sva tri djeteta zadobila teške ozljede i zadržani su na liječenju u bjelovarskoj Općoj bolnici "dr. Anđelko Višić".

- Istog dana, u 20.35 sati, 21-godišnji vozač automobila nije se zaustavio na pješačkom prijelazu u centru Bjelovara i udario je dijete koje je prelazilo cestu. Pješakinja je zadobila teške ozljede i prevezena je u bjelovarsku bolnicu, a vozač će biti kazneno prijavljen - napisala je bjelovarska policija o djevojčici koja leži u bjelovarskoj općoj bolnici te ima potres mozga i prijelom ključne kosti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 71

VIDEO

'Ovo su naša četiri asa. Rekli su mi da nosim još jednu bebu više na svakom novom pregledu...'
SREĆA JE U CELJU

'Ovo su naša četiri asa. Rekli su mi da nosim još jednu bebu više na svakom novom pregledu...'

Plus+ Mogućnost dobivanja četvorki prirodnim putem je jedan na 500.000 rođenih. Tu sreću imali su Milana i Nemanja Petrović, Banjalučani iz Celja. Par ima i sina Konstantina (5). Atrakcija su gdje god se pojave...
Drama u Zagrebu: Auto izgorio na Slavonskoj kod City Centra!
VIDEO

Drama u Zagrebu: Auto izgorio na Slavonskoj kod City Centra!

Zagrebački vatrogasci dobili su u 13:29 dojavu da na Slavonskoj aveniji gori auto. Na intervenciju su izašli iz postaje Žitnjak te su zatekli požar u razbuktaloj fazi. Kako doznajemo, vozilo je bilo desno u traci te u tom trenutku nitko nije bio ugrožen. Pozvana je i policija