Obavijesti

News

Dijete zlostavlja djecu. Što rade institucije da pomognu svima?

Dijete zlostavlja djecu. Što rade institucije da pomognu svima?
1

U pozadini su puno dublji problemi, pa i bojazan da je i sam žrtva zlostavljanja. Nevjerojatna je nemoć koju u ovom slučaju pokazuju svi, od obje škole, Grada Zagreba pa do Ministarstva znanosti i obrazovanja.

VIDEO

Slučaj dječaka koji pohađa četvrti razred osnovne škole pokazao je da nam je sustav koji bi trebao štititi djecu potpuno zakazao. Iz jedne škole zbog njega se ispisao cijeli razred, a nakon što je upisan u novu školu, ubrzo su roditelji djecu iz tog razreda prestali slati na nastavu. Razlog je isti. Dječak je, kažu nam roditelji iz jedne i druge škole, zlostavljao njihovu djecu. Poručuju da je opasan ne samo za njihovu djecu nego i za sebe.

Međutim, njegovi roditelji to ne žele čuti. Kako nam pričaju roditelji iz njegove bivše škole, nisu dali školskoj stručnoj službi da razgovara s dječakom. U novu su školu prebacili dijete početkom ove školske godine. Problemi s njim momentalno su počeli i to je znak da dječak takvim svojim ponašanjem vrišti u pomoć, kako kažu i sami psiholozi. Dječaku je hitno potrebna pomoć kako bi se vidjela pozadina takvog njegovog ponašanja jer niti jedno dijete samo od sebe nije zlostavljač.

Zašto Zavod šuti?

U pozadini su puno dublji problemi, pa i bojazan da je i sam žrtva zlostavljanja. Nevjerojatna je nemoć koju u ovom slučaju pokazuju svi, od obje škole, Grada Zagreba pa do Ministarstva znanosti i obrazovanja. Upravo su nam dobro upućeni izvori otkrili da ministarstvo ima zavezane ruke jer su još u svibnju tražili od Zavoda za socijalnu skrb posebnog skrbnika za pitanje obrazovanja djeteta, jer roditelji nisu pristajali ni na kakve dodatne procjene djeteta, angažiranje pomoćnika u nastavi ili prilagođeni nastavni program.

Posebni skrbnik, prema Obiteljskom zakonu, zastupa volju i najbolji interes djeteta u cijelosti, te mu je u fokusu dijete, a ne želje i očekivanja roditelja ili drugih osoba. Zavod do danas na to nije odgovorio ministarstvu, a roditelji, odnosno majka, i dalje odbijaju bilo kakvu procjenu i vještačenje teškoća svog djeteta. Zavod je dužan dati hitne odgovore.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Ante Ćorušić bit će sahranjen u četvrtak. Zagrebačka policija objavila rezultate očevida
OPROŠTAJ OD ŠEFA REBRA

Ante Ćorušić bit će sahranjen u četvrtak. Zagrebačka policija objavila rezultate očevida

Sahrana će biti u četvrtak u Lovreču u obiteljskoj grobnici, dok će se KBC Zagreb od svog dugogodišnjeg ravnatelja oprostiti i na komemoraciji koja će biti u ponedjeljak u 10 sati na Rebru
Roditelji skandirali ravnatelju da se vrati, zapjevali i Mišinu pjesmu: 'Na pravom smo putu'
U NJU IDE PROBLEMATIČNI UČENIK

Roditelji skandirali ravnatelju da se vrati, zapjevali i Mišinu pjesmu: 'Na pravom smo putu'

Roditelji su povukli djecu s nastave nakon što se u školu nenajavljeno vratio dječak problematičnog ponašanja. Najavili su da će se bojkot nastaviti dok se ne pronađe rješenje