Obavijesti

News

Dijete škarama ubolo drugo dijete u obraz, roditelji bijesni: 'Ovo nije prvi incident u domu'

Dijete škarama ubolo drugo dijete u obraz, roditelji bijesni: 'Ovo nije prvi incident u domu'

Dijete (5) zadobilo je reznu ranu na obrazu ispod oka. Roditelji ogorčeni radom odgojitelja. Lani je odgojiteljica psovala djecu

VIDEO

Nakon što je prošle godine javnost imala priliku čuti slučajno snimljeni incident u jednom centru za nezbrinutu djecu na istoku Hrvatske, kad je jedna od odgojiteljica najmlađe skupine djece neprimjereno vikala i psovala ih, zbog čega su oni jako plakali i vrištali, čini se da se u tom domu ponovno dogodio nemili incident. Naime, kako doznajemo iz nekoliko izvora, krajem proteklog mjeseca jedno je dijete ozlijeđeno škarama tijekom održavanja kreativne radionice u grupi, nakon čega je završilo na Hitnom prijemu na šivanju otvorene rane na licu neposredno ispod oka.

Užas u osječkom domu za djecu: Mališani jecaju, odgojiteljica vrišti: 'Začepi. Dobit ćeš po p...'
Užas u osječkom domu za djecu: Mališani jecaju, odgojiteljica vrišti: 'Začepi. Dobit ćeš po p...'

Situacija nije bila nimalo bezazlena jer je dijete vrlo lako moglo ostati bez oka, a navodno se radilo o velikim metalnim škarama koje nisu prilagođene djeci i radionicama na kojima sudjeluju mala djeca, od 4 do 6 godina. Ozlijeđeno dijete ima pet godina, a neslužbeno smo doznali i da centar nije roditelje odmah obavijestio o incidentu, nego su oni to saznali nekoliko dana poslije, kad su došli djetetu u posjet.

Banja Luka: Željka Cvijanović posjetila štićenike Doma za djecu i omladinu bez roditeljske skrbi

- Tijekom provođenja aktivnosti slobodnog vremena, kreativne radionice s djecom, jedno je dijete dječjim škarama nehotice slučajno ozlijedilo drugo dijete, a s djecom su u tom trenutku bile odgojiteljice. Dijete je u pratnji odgojiteljice i medicinske sestre odmah odvedeno liječniku, rana je sanirana i dijete se vratilo u Centar te su nakon toga provedeni svi kontrolni pregledi sukladno uputama liječnika. Radi se o manjoj ozljedi koja je uredno zarasla i više nema indikacija za daljnje liječenje - odgovorili su nam iz doma gdje se odvio nemili incident. Dodali su kako su o događaju obavijestili nadležni Područni ured Hrvatskog zavoda za socijalni rad, kao i majku djeteta. Ističu kako su dužni prijaviti nadležnim službama sve događaje u ustanovi koji zahtijevaju posebnu pozornost djelatnika ili predstavljaju odstupanje od svakodnevne rutine.

Jelena Burazin: Nekad plačem s djecom koja nam dođu u dom
Jelena Burazin: Nekad plačem s djecom koja nam dođu u dom

No za događaj od protekle godine, kad je odgojiteljica, pred svojom kolegicom, psovala djeci, govorila im pogrdne riječi i vrijeđala ih da su glupi, da će biti kažnjeni ako je ne poslušaju, centar je reagirao tek kad su roditelji djece smještene u domu slučajno snimili to odgojiteljičino "divljanje" i to objavili u medijima. Naime, oni su nazvali na telefon u centar kako bi se raspitali o djeci, netko od djece je vjerojatno dignuo slušalicu i ostavilo otvorenu liniju, da bi potom roditelji s druge strane "žice" čuli sve što se događalo u sobi s djecom pa sve snimili mobitelom. Snimka je bila uznemirujuća, posebice i stoga što je riječ o odgojiteljici koja ima 59 godina i koja već dulje radi taj posao. Nakon toga je u centar na istoku Hrvatske poslan nadzor, odgojiteljica je prvo udaljena s dužnosti, a potom je i dobila otkaz. Općinsko državno odvjetništvo teretilo ju je za kazneno djelo povrede djetetovih prava. Hoće li i ovoga puta odgojitelji centra biti sankcionirani zbog propusta u vođenju radionice, ako se doista ustanovi da djeca koriste velike škare za igranje, ostaje vidjeti. U međuvremenu, u Općinsko državno odvjetništvo stigla je i privatna prijava u vidu tužbe zbog ozljede djeteta, pa će sad vjerojatno biti pokrenuta i istraga. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

VIDEO Alarm za cijelu državu, bit će obilnih pljuskova. Potop u Zagrebu, stablo palo na pješaka
NEVRIJEME IZAZVALO KAOS

VIDEO Alarm za cijelu državu, bit će obilnih pljuskova. Potop u Zagrebu, stablo palo na pješaka

Cijela Hrvatska je pod žutim meteoalarmom zbog grmljavinskog nevremena, obilne kiše i olujnih udara bure...

VIDEO Potop u Zagrebu, jaka kiša opet blokirala podvožnjak u Škorpikovoj: 'Jedva se prolazi'
NEVRIJEME DONOSI KAOS

VIDEO Potop u Zagrebu, jaka kiša opet blokirala podvožnjak u Škorpikovoj: 'Jedva se prolazi'

ZAGREB - Snažno nevrijeme noćas je pogodilo Zagreb i okolicu te donijelo kaos na cestama. HAK javlja da je prekinut na pojedinim križanjima Aleje grada Bolonje zbog vode na kolnicima (trenutno s ulicama Prigornica, Velimira Škorpika). "Jedva se prolazi od kiše. Ljudi stoje i sada nastaje samo ogromna kolona", ispričao nam je jedan od čitatelja koji je snimio potopljenu Škorpikovu.
VIDEO 'Bujica' kod Obrovca, kiša ne staje: 'Ceste više nema, užasno je. Čekamo vatrogasce'
KIŠA IZAZIVA KAOS

VIDEO 'Bujica' kod Obrovca, kiša ne staje: 'Ceste više nema, užasno je. Čekamo vatrogasce'

MEKA DRAGA - Obilna kiša poplavila je ulice Meke Drage kraj Obrovca. "Ovdje je katastrofalno. Ceste više nema. Umjesto nje je sada ova rijeka koja je nastala zbog kiše koja čitavo vrijeme pada. Čekamo vatrogasce da nam pomognu", ispričao nam je čitatelj koji je snimio ogromnu količinu vode koja se slijeva prema moru. Poplavljene su i ceste kod Turnja.