Obavijesti

News

Komentari 17

DHMZ za 24sata otkriva kad će kraj toplinskog vala. U jednom dijelu osvježenje stiže ranije

DHMZ za 24sata otkriva kad će kraj toplinskog vala. U jednom dijelu osvježenje stiže ranije
2

Dežurni prognostičari iz Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) otkrivaju da će toplinski val koji je zahvatio Hrvatsku još uvijek trajati

VIDEO

Hrvatska je pod jakim utjecajem dugotrajnog toplinskog vala, a u nekim dijelovima zemlje temperature idu do neizdržljivih 40 °C. Građani i stručnjaci zabrinuti su zbog nastavka ekstremnih vremenskih uvjeta . Mnogi se pitaju kada će napokon doći do pada temperature.

Meteorolozi upozoravaju da se visoke temperature mogu očekivati još neko vrijeme, s naglaskom na potrebu za dodatnim mjerama opreza radi zaštite zdravlja i imovine. 

Tako je Civilna zaštita RH izdala upozorenje za narančasti i crveni meteoalarm u zemlji zbog visokih temperatura, dok je u Osijeku moguće i grmljavinsko nevrijeme.

DHMZ: Nastavlja se toplinski val - Evo što nas očekuje idućih par dana

Dežurni prognostičari iz Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) rekli su kako  će toplinski val koji je zahvatio Hrvatsku još uvijek trajati.

Na Jadranu se do kraja ovog tjedna ne očekuje osjetno osvježenje - noći će u većini mjesta biti vrlo tople uz najnižu temperaturu iznad 25 °C, osobito u obalnim urbanim središtima. Danju vruće, mjestimice i vrlo vruće, najviša temperatura i iznad 35 °C. Zbog toga je na snazi i dalje crveno upozorenje, odnosno upozorenje na vrlo veliku opasnost od toplinskog vala koji može utjecati na zdravlje.

U nedjelju će ipak temperatura biti koji stupanj niža, ali i dalje znatno iznad prosjeka, pa se sukladno tomu i upozorenje spušta na narančastu razinu. Za sada je izgledno da će u prvoj polovini novog tjedna, posebice na sjevernom Jadranu, temperatura biti niža nego što je to bilo ovih dana, uglavnom između 29 i 33 °C. Također, bit će nestabilnije, ponegdje su vrlo vjerojatni pljuskovi, čak i izraženiji, osobito u drugom dijelu nedjelje te u ponedjeljak na sjevernom Jadranu.

FOTO Terme Jadran: More je na skoro 30 stupnjeva, ovo su plaže gdje ćete se ipak osvježiti
FOTO Terme Jadran: More je na skoro 30 stupnjeva, ovo su plaže gdje ćete se ipak osvježiti

U unutrašnjosti nakon današnje, mnogima neugodno tople i vrlo tople noći (najniža temperatura je primjerice u Zagrebu bila 26, a u Đakovu 27 °C), idućih dana ipak niža temperatura, i jutarnja i dnevna, ali tek za koji stupanj, odnosno  nastavlja se vrućina i upozorenje za toplinski val, do petka narančastog stupnja.

U drugom dijelu petka te osobito u subotu uz dotok malo svježijeg i nestabilnog zraka sa sjeverozapada pljuskovi će biti češći, ponegdje i jače izraženi, a i vrućina će posljedično popustiti, no i za vikend, osobito u nedjelju, te u novome tjednu mjestimice i povremeno danju će biti iznad 30 °C.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 17

VIDEO

Špijun: Druže Tito, Staljin mi je osobno naredio da vas ubijem!
FELJTON: NAJTAJNIJI AGENT (4.DIO)

Špijun: Druže Tito, Staljin mi je osobno naredio da vas ubijem!

Plus+ 4. dio: Svakog dana donosimo feljton o Ivanu Krajačiću zvanom Stevo, čovjeku koji je s Josipom Brozom Titom imao posebnu vezu, a kojeg su se mnogi bojali
Igrač iz Hrvatske osvojio je 1,4 mil. € na Eurojackpotu! 'Isprva nisam mogao vjerovati u to...'
SRETNIK IZ HRVATSKE

Igrač iz Hrvatske osvojio je 1,4 mil. € na Eurojackpotu! 'Isprva nisam mogao vjerovati u to...'

Isprva stvarno nisam mogao vjerovati. Provjeravao sam više puta vidim li dobro, da su ipak moji brojevi izvučeni, kazao je sretnik...