Obavijesti

News

Komentari 1

Danas počeo upis u ZG vrtiće, sve je online. Pogledajte koji su vam svi dokumenti potrebni

Danas počeo upis u ZG vrtiće, sve je online. Pogledajte koji su vam svi dokumenti potrebni

Podnošenje zahtjeva za upis djeteta moguće je isključivo putem Portala Moje ZG e-usluge. Iz Grada Zagreba objavili su upute za upis koji traje do 23. svibnja

VIDEO

Krenuli su upisi u zagrebačke gradske vrtiće. Kao i proteklih nekoliko godina, zahtjevi za upis djeteta u gradski dječji vrtić podnose se elektronički, putem usluge e-Upisi u dječje vrtiće Grada Zagreba. Rok je do 23. svibnja. Grad Zagreb na svojim je internetskim stranicama objavio detalje online upisa. Podnošenje zahtjeva za upis djeteta moguće je isključivo putem Portala Moje ZG e-usluge, odnosno na poveznici e-VRTIĆI. Objavili su i korisničke upute koje se mogu preuzeti na povezinici, a iste se nalaze i u aplikaciji.

Dolenec: 'Ne očekujemo veći skok broja djece korisnika mjere roditelji odgojitelj'

Sama procedura oko upisa je identična onoj od prošle godine. Mi ćemo 19. lipnja objaviti inicijalne rezultate, dakle to su prvi rezultati upisa i nakon toga 10. srpnja tzv. pune rezultate - rekla je zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Danijela Dolenec te se osvrnula na prošlogodišnje rezultate kada je, uglavnom zbog ukidanja mjere roditelj odgojitelj, zaprimljeno 30-ak posto više zahtjeva za upisima, a najviše njih odnosilo se na zahtjeve za upis u jaslice.

Od Grada Zagreba traže veće subvencije: 'Vrtić ne košta 252 eura, već skoro 200 eura više'
Od Grada Zagreba traže veće subvencije: 'Vrtić ne košta 252 eura, već skoro 200 eura više'

- Prošle godine inicijalno smo upisali 7.140 djece, a neupisanih je bilo nešto više od 3.000. Što očekujemo od ove godine? Naravno imamo nove kapacitete. Mi smo tijekom ove pedagoške godine otvorili tri vrtića, osim toga očekujemo da je u sustav gradskih vrtića ušao najveći broj djece korisnika mjere roditelji odgojitelj, tako da ove godine na upisima ne očekujemo tako veliki skok tih vrsta zahtjeva. Deset je gradilišta vrtića i očekujemo da će od tih deset, pet biti spremno za početak, dakle za prvi tjedan rujna - rekla je.

Procedura za upis u vrtić

Roditelj/skrbnik djeteta zahtjev za upis djeteta treba podnijeti isključivo putem elektroničke prijave samo jednom gradskom dječjem vrtiću, a odnosi se na primarni izbor. Roditelj/skrbnik ima mogućnost odabira i drugoga gradskog dječjeg vrtića kao alternativne opcije za slučaj da dijete ne bude primljeno u dječji vrtić koji je bio primarni izbor.

Dječji vrtić koji je alternativna opcija razmatra te prijave nakon što je obradio i prihvatio zahtjeve za upis djece kojima je bio primarni izbor, ako ima preostalih slobodnih mjesta za upis.

Briga za djecu mora biti ista na papiru i u gradskoj blagajni
Briga za djecu mora biti ista na papiru i u gradskoj blagajni

Za elektroničku predaju zahtjeva za upis djeteta nužno je posjedovati NIAS vjerodajnicu značajne ili visoke razine sigurnosti za prijavu u sustav te adresu elektroničke pošte (e-mail) ili/i osobni korisnički pretinac u sustavu e-Građani.

Kada roditelj/skrbnik kreira zahtjev, isti je aktivan u aplikaciji i podatke/dokumentaciju može mijenjati, unositi, ispraviti, dopuniti i sl., sve dok ga roditelj/skrbnik ne zaključa. Ukoliko po podnošenju zahtjeva roditelj/skrbnik uvidi da je pogriješio u popunjavanju podataka, ili nije priložio dokument kojim dokazuje neku činjenicu bitnu za ostvarivanje prednosti pri upisu, ili želi izmijeniti izbor dječjeg vrtića kao alternativne opcije se može obratiti dječjem vrtiću kojem je podnio zahtjev (primarni izbor) da mu predani zahtjev vrati na doradu. Dječji vrtić isto će učiniti isključivo do završetka roka za podnošenje zahtjeva, tj. do 23. svibnja 2024, navode iz Grada.

Poveznica evrtići po isteku redovitog roka za podnošenje zahtjeva za upis djeteta (23. svibnja 2024.), prestaje biti aktivna, stoga roditelj/skrbnik nakon tog roka ne može dopunjavati  zahtjev za upis djeteta odnosno naknadno dostaviti dokumentaciju koju nije priložio u roku. Upisna dokumentacija dostavljena nakon isteka upisnog roka neće se razmatrati.

Što treba od dokumentacije za upis u gradski vrtić?

Uz zahtjev za upis djeteta u jaslice i vrtić potrebno je elektroničkim putem priložiti skenirane/fotografirane dokumente koji su navedeni na poveznici - Obavijesti o upisu djece rane i predškolske dobi u programe predškolskog odgoja i obrazovanja za pedagošku godinu 2024./2025. na području Grada Zagreba.

Split otvara nove vrtiće: Ove godine će sva djeca biti upisana
Split otvara nove vrtiće: Ove godine će sva djeca biti upisana

Uz zahtjev za upis djeteta u program predškole (u trajanju od 250 sati) potrebno je elektroničkim putem priložiti skenirane/fotografirane dokumente koji su navedeni na poveznici - Obavijesti o upisu u program predškole djece obveznika predškole koja nisu uključena u programe predškolskog odgoja i obrazovanja u dječjem vrtiću za pedagošku godinu 2024./2025. na području Grada Zagreba.

Dokumenti koji roditelji/skrbnici dostavljaju kao dokaz za ostvarivanje prednosti pri upisu navedeni su u Obavijestima koje su dostupne na ovoj poveznici.

Aplikacija omogućava predaju zahtijeva za dijete koje do 31. kolovoza 2024. ne puni godinu dana života, međutim pravo upisa stječe po navršenju godine dana života, ukoliko u tom trenutku u dječjem vrtiću postoje slobodni kapaciteti za djecu te dobi i bude prvo na listi prednosti za upis tijekom godine.

Pomoć i podrška na Helpdesku

Ukoliko je roditeljima/skrbnicima potrebna pomoć u postupku podnošenja zahtjeva za upis u dječji vrtić, za podršku se mogu obratiti odabranom dječjem vrtiću tijekom radnog vremena putem telefona ili e-pošte. Popis dječjih vrtića i kontakt podataka nalazi se na poveznici. Iz grada navode da su roditeljima/skrbnicima osigurali optimalnu tehničku podršku u korištenju aplikacije tijekom postupka upisa djece preko Helpdeska s adresom e-upisi.vrtici@zagreb.hr, na koji mogu kontaktirati djelatnike Gradskog ureda za obrazovanje, sport i mlade. Helpdesk je otvoren isključivo za tehničku podršku pri predaji zahtjeva. Helpdesk ne popunjava zahtjeve i ne unosi dokumentaciju za roditelje/skrbnike.

Gradonačelnica Slunja: 'Štrajk djelatnika u vrtiću je nezakonit'
Gradonačelnica Slunja: 'Štrajk djelatnika u vrtiću je nezakonit'

Uz to, odgovorili su na česta pitanja i odgovore, a pročitati ih možete na poveznici. Inicijalni rezultati upisa djece u pojedine programe bit će objavljeni 19. lipnja 2024. na oglasnim pločama i mrežnim stranicama dječjih vrtića, pod šifrom djeteta, a sukladno odredbama pravilnika o upisu djece u dječji vrtić. Roditelj/skrbnik nezadovoljan rezultatom upisa može izjaviti prigovor ravnatelju dječjeg vrtića do 27. lipnja 2024. Ravnatelj dječjeg vrtića o prigovorima roditelja/skrbnika odlučuje u roku 8 dana od dana zaprimanja prigovora. Konačni rezultati objavljuju se 10. srpnja.

Upis u DV Sesvetski Kraljevec

Iz Grada Zagreba su objavili i napomenu vezanu za upis u dječji vrtić Sesvetski Kraljevec. Naime, s obzirom na to da će Dječji vrtić Budućnost (GČ DONJI GRAD) privremeno, odnosno, do završetka postupka osnivanja DV Sesvetski Kraljevec provoditi sve aktivnosti vezano za upis djece u novi objekt Sesvetski Kraljevec, Đačka 2, Sesvete, roditelj/skrbnik djeteta zainteresiran za upis djeteta u objekt Sesvetski Kraljevec, zahtjev za upis djeteta podnosi Dječjem vrtiću Budućnost (prioritetni izbor) pri čemu će u aplikaciji, u izborniku pod Odabir programa dječjeg vrtića, odabrati SESVETSKI KRALJEVEC - Redoviti 10-satni program jaslice/ SESVETSKI KRALJEVEC - Redoviti 10-satni program vrtić, a  po svom izboru odabrati drugi gradski dječji vrtić (kao alternativnu opciju). 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 1

VIDEO

Potresne slike obišle svijet: Ovaj čovjek je u jednom danu ostao bez tri kćeri i supruge
STRAŠNA PRIČA IZ UKRAJINE

Potresne slike obišle svijet: Ovaj čovjek je u jednom danu ostao bez tri kćeri i supruge

Neopisiva tuga oca i supruga koji je ispratio cijelu svoju obitelj na posljednji počinak potresla je svijet

Preminuo napadač iz Tovarnika: Zapalio dvije obiteljske kuće pa napao policiju, oni ga upucali
IZVIJESTILA POLICIJA

Preminuo napadač iz Tovarnika: Zapalio dvije obiteljske kuće pa napao policiju, oni ga upucali

Jedan policajac bio je prisiljen uporabiti vatreno oružje prema napadaču. Napadač i jedan policijski službenik zbog ozljeda završili su u bolnici. Napadač je jutros preminuo
Evo zašto nikada više neću u Hrvatskoj kupiti nijedan Samsungov proizvod
PETAK ČETRNAESTI

Evo zašto nikada više neću u Hrvatskoj kupiti nijedan Samsungov proizvod

Samsungov proizvod kupit ću samo ukoliko se nastanim u nekoj sređenoj zemlji, u kojoj ima smisla tužiti servisere