Obavijesti

News

Komentari 46

Ubojici iz Daruvara određen istražni zatvor. Zastave na pola koplja u gradu. Oglasio se i sud

Ubojici iz Daruvara određen istražni zatvor. Zastave na pola koplja u gradu. Oglasio se i sud
1

Krešimir Pahoki, šesterostruki ubojica, doveden je jučer u policiju na ispitivanje, gdje se branio šutnjom

Pokretanje videa...

Ubojicu iz Daruvara doveli su u DORH na ispitivanje 00:55
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
13:21

Priopćenje Županijskog suda u Bjelovaru:

Povodom iskazanog interesa medija, priopćujemo da je dana 24. srpnja 2024. održano  nejavno usmeno ročište radi odlučivanja o prijedlogu za određivanje istražnog zatvora, u kaznenom predmetu protiv okr. Krešimira Pahoki, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio jedanaest kaznenih djela protiv života i tijela i to teško ubojstvo ženske osobe iz čl. 111.a st. 1. KZ/11, četiri kaznena djela teškog ubojstva iz čl. 111. toč. 2. KZ/11, kaznenog djela ubojstva iz čl. 110. KZ/11, tri kaznena djela teškog ubojstva u pokušaju iz čl. 111. toč. 1. u vezi čl. 34. st. 1. KZ/11 i dva kaznena djela ubojstva u pokušaju iz čl. 110. u vezi čl. 34. st. 1. KZ/11.  

Odlučujući o prijedlogu Županijskog državnog odvjetništva u Bjelovaru za određivanje istražnog zatvora, sutkinja istrage donijela je rješenje kojim je okr. Krešimiru Pahoki određen istražni zatvor u trajanju od mjesec dana i to zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela ili dovršenja kaznenih djela koja su ostala u pokušaju te zbog postojanja posebno teških okolnosti djela (čl. 123. st. 1. toč. 3. i 4. ZKP-a).  

Protiv rješenja o određivanju istražnog zatvora rok za žalbu je 3 dana, a u slučaju žalbe o tome će odlučivati izvanraspravno vijeće ovog suda. Žalba ne zadržava izvršenje rješenja (čl. 134. ZKP-a). 

Zastave u Daruvaru su na pola koplja

24sata
24sata

Kako doznaje Regionalni portal Bjelovar.live, sudac istrage Županijskog suda okrivljeniku je odredio jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i osobito teške okolnosti kaznenog djela.

U pakračkoj bolnici jedna ranjena osoba i dalje ugrožena

Zbog tragične pogibije šestero osoba u masakru u daruvarskom Domu za starije i nemoćne u Daruvaru i županiji je danas Dan žalosti, a u pakračkoj bolnici na liječenju se i dalje nalazi četvero ranjenih od kojih je jedna osoba i dalje životno ugrožena.

"Svi četvero su još u bolnici, jedan pacijent je i dalje u životnoj opasnosti, nalazi se u jedinici intenzivnog liječenja, ostali su stabilno", rekla je u srijedu ravnateljica Opće županijske bolnice Pakrac i bolnice hrvatskih veterana Marina Major. 

Tri su pacijenta starije životne dobi, među njima i životno ugrožen, a jedan mlađe životne dobi, dodala je ravnateljica.

U pakračkoj bolnici bilo je šest pacijenata, a dvoje ih je nakon pružene liječničke pomoći pušteno na kućnu njegu. 

DORH se o tome jučer oglasio priopćenjem:

"Zamjenica županijskog državnog odvjetnika u Županijskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru je 23. srpnja 2024., po primitku kaznene prijave Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske protiv hrvatskog državljanina (1973.), provela dokaznu radnju njegovog prvog ispitivanja te je donijela rješenje o provođenju istrage protiv okrivljenika zbog osnovane sumnje na počinjenje jedanaest kaznenih djela protiv života i tijela.

Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik 22. srpnja 2024., počinio jedno kazneno djelo teškog ubojstva ženske osobe iz članka 111.a stavka 1. KZ/11; četiri kaznena djela teškog ubojstva iz članka 111. točke 2. KZ/11; jedno kazneno djelo ubojstva iz članka 110. KZ/11; tri kaznena djela teškog ubojstva u pokušaju iz članka 111. točke 1. u vezi članka 34. stavka 1. KZ/11 i dva kaznena djela ubojstva u pokušaju iz članaka 110. u vezi članka 34. stavka 1. KZ/11.

Ovo državno odvjetništvo podnijet će sucu istrage Županijskog suda u Bjelovaru  prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv okrivljenika zbog zakonskih osnova predviđenih u članku 123. stavku 1. točkama 3. i 4. Zakona o kaznenom postupku/08, odnosno zbog opasnosti da bi okrivljenik boravkom na slobodi mogao ponoviti ista kaznena djela ili dovršiti kaznena djela koja su ostala u pokušaju, a za koja se prema zakonu može izreći kazna zatvora od pet godina ili teža kazna, kao i zbog nužnosti određivanja istražnog zatvora radi neometanog odvijanja kaznenog postupka s obzirom na zapriječenu kaznu zatvora za inkriminirana kaznena djela, a kod kojih su okolnosti počinjenja posebno teške."

Komentari 46