Obavijesti

News

Komentari 65

Ubojicu su doveli u Bjelovar. Oglasili se DORH i policija; U Daruvaru je sutra Dan žalosti

Ubojicu su doveli u Bjelovar. Oglasili se DORH i policija; U Daruvaru je sutra Dan žalosti

Zločin iz Daruvara potresao je cijelu Hrvatsku. Krešimir Pahoki (51) došao je u ponedjeljak nešto iza 10 sati u Dom za starije i nemoćne osobe Vianey u Mažuranićevoj ulici u Daruvaru i tamo ubio šestero ljudi

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
IMAO ILEGALNO ORUŽJE

'Policija je znala kako je ubojica prijetio s oružjem. Pa morali su odmah reagirati, veliki propust'

Policija je napravila kardinalne propuste. Najveći je propust, po mome mišljenju neoprostivi, da je policija otprije imala saznanja da je ubojica imao oružje i da je istim prijetio, a nije ni na koji način reagirala. Trebali su ići u pretres kuće i svih objekata koje posjećuje pa bi se taj pištolj i pronašao. To je tako kardinalan propust da je već do sada netko trebao podnijeti ostavku unutar policijskog sustava, komentirao je odvjetnik Branko Šerić masovno ubojstvo u Daruvaru, gdje je u ponedjeljak ubijeno šestero ljudi.

- To se radi u normalnim postupcima, barem se trebalo napraviti. Ako policija ima saznanja da netko prijeti oružjem, onda moraju ići u provjeru. Ako treba i nalogom i silom. Prevencija je na prvome mjestu, a do toga, nažalost, nije došlo. Uz to, ubojstvo je bilo u Daruvaru, koji je manji grad te se ljudi poznaju međusobno. Teško mi je vjerovati da nisu postojala nikakva saznanja - dodao je Šerić.

VIŠE PROČITAJTE OVDJE

UBOJICU DOVELI U DORH
24sata

VIŠE PROČITAJTE OVDJE

TUGA U DARUVARU

Ispovijest oca ubijenog Damira: Odvezao sam ga u starački dom na posao, a sad mu biram lijes

On je bio dva tjedna na godišnjem i ujutro je trebao početi raditi. Ja sam ga odvezao tamo i desilo se što se desilo. To mu je bio prvi dan na poslu poslije godišnjeg odmora, čovjek koji ni mrava nije zgazio, vjerujte, kroz suze nam je rekao otac Damira Fijale (36).

VIŠE PROČITAJTE OVDJE

DETALJI MASAKRA

Ubojica iz Daruvara upucao ga u prsa: Skočio je kroz prozor pa u knjižari alarmirao sve o pokolju

Kada je Pahoki krenuo u krvavi pohod, Sven se s medicinskom sestrom sakrio pod krevet. U jednom su trenutku htjeli pobjeći kroz prozor, ali je napadač tada upao unutra.

VIŠE PROČITAJTE OVDJE

PRIJAVA

Policija digla kaznenu prijavu protiv ubojice (51) iz Daruvara

Policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske dovršili su kriminalističko istraživanje nad osumnjičenim 51-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog  osnovane sumnje da je pucajući iz vatrenog oružja počinio 11 kaznenih djela.

Osnovano se sumnja da je osumnjičeni 51-godišnjak jučer, 22. srpnja, ušao u prostor ustanove za smještaj starijih i nemoćnih osoba u Daruvaru gdje je u namjeri da liši života više osoba pucao iz vatrenog oružja čime je počinio 11 kaznenih djela: jedno kazneno djelo teškog ubojstva ženske osobe, četiri kaznena djela teškog ubojstva, jedno kazneno djelo ubojstva, tri kaznena djela teškog ubojstva u pokušaju i dva kaznena djela ubojstva u pokušaju.        

Očevidom na mjestu događaja rukovodila je zamjenica županijskog državnog odvjetnika u Županijskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru koja je naložila obdukciju smrtno stradalih osoba.

Zbog sumnje u počinjenje navedenih kaznenih djela protiv osumnjičenika je podnesena kaznena prijava Županijskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru i predan je pritvorskom nadzorniku Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske.

Komentari 65