LIVE Otkrili otkud je počeo požar: 'Iz žutih vrećica je sve krenulo i zahvatio moderno postrojenje' | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 45

Otkrili otkud je počeo požar: 'Iz žutih vrećica je sve krenulo i zahvatio moderno postrojenje'

Otkrili otkud je počeo požar: 'Iz žutih vrećica je sve krenulo i zahvatio moderno postrojenje'
4

Vatrogasci su se borili s požarom od srijede navečer. Kako doznajemo, veći dio je ugašen i požar je pod kontrolom. Provest će se mjerenje kakvoće zraka.

Pokretanje videa...

Požar u Zaprešiću snimljen dronom 02:59
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
13:00

PRATITE UŽIVO: Presica na zavodu Andrija Štampar vezano uz požar

'OGROMNA ŠTETA'

Oglasio se CIOS

Požar koji je sinoć oko 19 sati izbio na lokaciji društva EKO-FLOR PLUS u Industrijskoj zoni Zaprešić gotovo je u potpunosti ugašen, a ono što je najvažnije - u njemu nije bilo ozlijeđenih osoba. Prema izvješćima nadležnih službi te mjerenjima kakvoće zraka, vode i tla, koja se kontinuirano od jučer provode, u široj zoni događaja nije zabilježeno onečišćenje okoliša, a potvrđeno je i kako ne postoje bilo kakve prijetnje za zdravlje ljudi, stoji u priopćenju CIOS-a oko požara u Zaprešiću. EKO FLOR PLUS, u kojem je došlo do požara, je članica CIOS grupacije.

Dalje navode:

- Otvoreni plamen, na što upućuju preliminarna izvješća, pojavio se u plastičnom, odnosno ambalažnom otpadu koji se od komunalnih društava i građana prikuplja kroz javnu uslugu putem modela tzv. žutih vrećica tj. spremnika za plastiku. Iz tog se sadržaja, zbog karakteristika i gorivosti samoga materijala, vrlo brzo proširio na ostatak proizvodne hale i u cijelosti je zahvatio novo, najsuvremenije postrojenje za automatsko sortiranje otpada. Objekt, oprema i strojevi u potpunosti su uništeni, a materijalna je šteta velika. Preciznije će se moći procijeniti nakon dovršetka očevida koji će ujedno i rasvijetliti točne uzroke, kao i okolnosti samoga događaja.S obzirom na to da je društvo EKO-FLOR PLUS članica CIOS grupacije te da posluje i na drugim lokacijama, unatoč znatnoj šteti koju je požar prouzročio, neće dolaziti do prekida ili poremećaja u ispunjavanju preuzetih ugovornih obveza. EKO-FLOR PLUS, kao i CIOS grupacija u cijelosti, zahvaljuje svim pripadnicima javnih i dobrovoljnih vatrogasnih postrojbi, pripadnicima Civilne zaštite i drugih žurnih te operativnih službi na promptnoj i koordiniranoj akciji gašenja, kao i svim sugrađanima na pridržavanju uputa koje su, tijekom večeri i noći, izdavale mjerodavne institucije. Također, svim građanima koji su možebitno bili uznemireni ili zabrinuti zbog događaja, upućujem iskrenu ispriku, nastavljajući surađivati s nadležnim i stručnim tijelima.

GROZNI DIM IŠAO PREMA NAMA!

Apel Zagoraca

Dođite mjeriti kvalitetu zraka kod Velikog Trgovišća i Bistre! Pa vjetar i nije puhao u smjeru centra Zaprešića, normalno da je tamo kvaliteta zraka OK! Sav taj grozni masni dim je išao prema nama! Poručuju Zagorci nakon što su iz Zaprešića izvijestili da su naručili studije kvalitete zraka i da su one pokazale da je kvaliteta dobra...

OVDJE VIŠE O TEMI

OGROMNE TEMPERATURE

Moguće urušavanje hale

Problem je što hala prijeti urušavanjem i nitko ne smije unutra. Temperatura je u jednom trenutku bila 1600 stupnjeva, a mjereno je s udaljenosti od 50 metara - kazao je na današnjoj press konferenciji vatrogasni zapovjednik JVP-a Zaprešić.

'DOBRA KVALITETA ZRAKA'

Nove informacije

Iz ravnateljstva Civilne zaštite u četvrtak ujutro izvještavaju kako je najveći dio požara u Zaprešiću ugašen te da analize zraka pokazuju da je kvaliteta dobra.

- Naručili smo studiju kvalitete zraka u Zaprešiću. Dobili smo podatke da je kvaliteta zraka na tri lokacije dobra, jasno time je omogućeno da sve ustanove rade. Normalno se ljudi mogu kretati. Informacija da treba zatvoriti prozore više ne vrijedi - kazao je zamjenik gradonačelnika Zaprešića Alan Labus.

Komentari 45