Čubelić je igrao ruski rulet, Điđi ga sad masakrirao kemijskom: 'Tako da znaš, žene se ne diraju' | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 17

Čubelić je igrao ruski rulet, Điđi ga sad masakrirao kemijskom: 'Tako da znaš, žene se ne diraju'

Čubelić je igrao ruski rulet, Điđi ga sad masakrirao kemijskom: 'Tako da znaš, žene se ne diraju'

Dean Majstorović Điđi (35) služi zatvorsku kaznu od deset godina zatvora kao vođa zločinačke organizacije i u zadarskom zatvoru nasrnuo je na Josipa Čubelića Čubu (37). U šaci je držao kemijsku i teško ga ozlijedio

VIDEO

To nikako ne može završiti dobro. S jedne strane u zadarskom zatvoru je Josip Čubelić zvani Čuba, 37-godišnjak uhićen prije mjesec dana pod sumnjom da je vođa jedne od splitskih narko-hobotnica, s druge Dean Majstorović Điđi (35), koji je u "pržunu" zaglavio na deset godina jer je osuđen kao vođa druge, također splitske zločinačke organizacije koja je planirala ubojstvo T. M. (35) zbog navodnog duga od 270.000 eura. 

Pokretanje videa...

Narkobos Nenad Petrak deportiran u Hrvatsku 00:45

Kako piše Slobodna Dalmacija, Čubelić je odmah nakon uhićenja prebačen u zadarski zatvor jer se strahovalo od nastavka obračuna sa skupinom koju predvode Nenad Petrak i Jerko Radić. Podsjetimo, oni su s Antom Varnicom i Jerkovim nećakom Alenom prošle godine pucali na Čubelića na splitskim Skalicama i ranili ga u nogu.

- Ovo ti je da zapamtiš da se dica i žena ne diraju! - navodno je rekao Điđi, piše Slobodna, nakon što je šakom u kojoj je držao kemijsku olovku ozlijedio Čubelića iza rešetaka u Zadru.

Kao u 'Lovcu na jelene' - igrali su ruski rulet u Splitu. Jedan mrtav

Čuba je stari policijski znalac, najprije je odležao više od tri godine jer je na ulici, nakon prepirke, propucao Aleksandra Dimitrova zvanog Aca Rus. Kad je izašao, policija ga je ubrzo našla u stanu u kojem se zabavljao s ekipom i tamo je pronađen muškarac propucane glave. Svi su tvrdili da je bilo slučajno jer su igrali - ruski rulet?!

Posljednji put prije uhićenja na stranicama crne kronike pojavio se kao žrtva koju su propucali na Skalicama prošlog proljeća. Među četvoricom koju policija navodi kao napadače na Čubelića bili su Klišanin Jerko Radić (42), nekadašnji sportski direktor nogometnog kluba Uskok, te njegov nećak Alen Radić (22). U pucnjavi su još sudjelovali bivši MMA borac Ante Varnica te neosuđivani poduzetnik Nenad Petrak. Njegovim su autom bježali nakon pucnjave.

Baš će se Petrak kasnije, na temelju provaljene komunikacije iz mobitela, pojaviti kao prvooptuženi da je vođa cijele skupine za koju u optužnici stoji da se bavila krijumčarenjem velikih količina droge iz Južne Amerike

Vatrene ulice i bojište u kvartu Skalice: 'Nisu se smili petljat s materom, neće na ovome stat'
Vatrene ulice i bojište u kvartu Skalice: 'Nisu se smili petljat s materom, neće na ovome stat'

Dean Majstorović Điđi ostao je zapamćen po spektakularnom suđenju na kojem se, prema vlastitom priznanju, kao plaćeni ubojica "ispovjedio" njegov kum Željko Melvan. 

Melvan je već prije osuđen na 19 godina zatvora zbog bešćutnog ubojstva Vedrana Marendića zvanog Sarun zbog 3000 kuna duga - pljunuo ga je, odrezao mu komad kose i izbo ga nožem! Na suđenju je posvjedočio da mu je Điđi nudio novac da opljačka nekog bogatog Židova u Njemačkoj te, između ostalog, ubije baš Čubelića i još jednog starog policijskog znalca - Marko Bekavca. Njega je pak svojedobno propucao još jedan čest gost crne kronike, splitski profesor kineziologije Ivan Giljanović (42). Za to je odležao zatvorsku kaznu i pušten je prošle jeseni, ali odmah sutradan vraćen je iza rešetaka zbog obiteljskog nasilja

Plaćeni "killer" Melvan i kum Điđi, romantika splitskog asfalta

- Điđi mi je reka da ću dobiti 50 iljada eura ako riješim T.M.-a plus onih 250 iljada za ‘operaciju Šalom’ i još 70 iljada eura ako u Splitu ubijem Čubu i Bekavca - svjedočio je Melvan.

- Jeste li i koliko kaznenih djela počinili nakon ubojstva Saruna? - pita Điđi.

Otkrivamo: Ovo je udovica zbog koje su krvave splitske ulice... Pada na opasne Scarface frajere
Otkrivamo: Ovo je udovica zbog koje su krvave splitske ulice... Pada na opasne Scarface frajere

- Jesan, ova dva krivotvorenja papira - odgovario je “killer”.

- A neko drugo ubojstvo? - pitao je Điđi.

- Kako ću počiniti ako su ti ljudi živi, Isusa ti draga?! - čudio se Melvan.

- Kako mislite osigurati vašu djecu, kao što ste rekli? Od čega ih triba zaštititi? - pitao je Majstorović, a Melvan odgovorio:

- Kume, po mojim vlaškim parametrima ti si ka kum moje dice bija iznad moje žene...

Điđi je na koncu osuđen i prebačen u Zadar, no nakon obračuna s Čubelićem slijede nova razmještanja.  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 17

VIDEO

'Ovo su naša četiri asa. Rekli su mi da nosim još jednu bebu više na svakom novom pregledu...'
SREĆA JE U CELJU

'Ovo su naša četiri asa. Rekli su mi da nosim još jednu bebu više na svakom novom pregledu...'

Plus+ Mogućnost dobivanja četvorki prirodnim putem je jedan na 500.000 rođenih. Tu sreću imali su Milana i Nemanja Petrović, Banjalučani iz Celja. Par ima i sina Konstantina (5). Atrakcija su gdje god se pojave...
Drama u Zagrebu: Auto izgorio na Slavonskoj kod City Centra!
VIDEO

Drama u Zagrebu: Auto izgorio na Slavonskoj kod City Centra!

Zagrebački vatrogasci dobili su u 13:29 dojavu da na Slavonskoj aveniji gori auto. Na intervenciju su izašli iz postaje Žitnjak te su zatekli požar u razbuktaloj fazi. Kako doznajemo, vozilo je bilo desno u traci te u tom trenutku nitko nije bio ugrožen. Pozvana je i policija