Obavijesti

News

Komentari 0

Četiri regije u žutom zbog jakog juga: U srijedu najprije oblaci i kiša pa slijedi razvedravanje

Četiri regije u žutom zbog jakog juga: U srijedu najprije oblaci i kiša pa slijedi razvedravanje
2

Puhat će većinom umjeren sjeverni i sjeverozapadni vjetar, na Jadranu s prolazno jakim udarima, a na jugu zemlje još prijepodne jugo. Navečer će duž obale zapuhati bura

VIDEO

Ujutro će u Hrvatskoj biti pretežno oblačno, mjestimice s kišom, a potom nas očekuje razvedravanje sa sjevera. Poslijepodne će biti djelomice sunčano, ponegdje i vedrije, no ne posve stabilno. Puhat će većinom umjeren sjeverni i sjeverozapadni vjetar, na Jadranu s prolazno jakim udarima, a na jugu zemlje još prijepodne jugo. Navečer će duž obale zapuhati bura. Najviša dnevna temperatura uglavnom od 15 do 20 °C, glasi prognoza vremena DHMZ-a za srijedu.

Velebitski kanal, Splitska regija, Srednja i Južna Dalmacija su pod žutim meteoalarmom koji upućuje na potencijalno opasno vrijeme.

U nastavku slijedi detaljnija prognoza vremena HRT-a za srijedu i nadolazeće dane.

U srijedu ujutro na istoku Hrvatske vrijeme će biti umjereno do pretežno oblačno uz prolaznu kišu. Potom slijedi razvedravanje pa će veći dio dana biti uglavnom sunčano. Puhat će ponegdje umjeren sjeverozapadnjak, a najviša temperatura biti će oko 16, 17 °C, prognozirao je Krunoslav Mikec, dipl. ing. iz DHMZ-a.

- Podjednako iznadprosječno toplo za studeni bit će i u središnjoj Hrvatskoj, gdje će jutarnja temperatura zraka iznositi između sedam i 12 °C. Puhat će mjestimice umjeren sjeverozapadni vjetar, a kao i na istoku, nakon kiše tijekom noći, samo još ponegdje i jutra- dan će biti pretežno sunčan.

Ludo vrijeme! Danas i do 20°C, od sutra pogoršanje i snijeg
Ludo vrijeme! Danas i  do 20°C, od sutra pogoršanje i snijeg

Na sjevernom Jadranu također obilje sunčanog vremena, posebno u drugom dijelu dana. U gorskoj Hrvatskoj ipak nešto više oblaka, mjestimice i uz malo kiše, na koju još tijekom ove noći treba računati i na obali i otocima. Ujutro ponegdje u Gorskom kotaru može biti magle. Jugozapadni će vjetar okrenuti na sjeverozapadni, krajem dana i na sjeveroistočni, podno Velebita na buru. Najviša temperatura zraka bit će između 15 i 20 °C.

Kiša, lokalno i u obliku pljuskova u prvom dijelu dana i na srednjem Jadranu te u unutrašnjosti Dalmacije, a nakon toga uglavnom sunčano. Jugo će okrenuti na sjeverozapadnjak, na otvorenom moru i jak, a najviša temperatura zraka bit će od 16 do 21 °C. 

Planirate vikend na otvorenom? Ha... Udari vjetra, kiša, snijeg. Moguće grmljavinsko nevrijeme
Planirate vikend na otvorenom? Ha... Udari vjetra, kiša, snijeg. Moguće grmljavinsko nevrijeme

Na krajnjem jugu Hrvatske podjednake vrijednosti temperature zraka, uz najprije jugo, ponegdje moguće i jako, pa popodne sjeverozapadni vjetar, koji također može biti jak, poglavito prema otvorenom moru. More pritom malo i umjereno valovito, na otvorenom vjerojatno i valovito, te prvi dio srijede oblačniji, mjestimice s kišom, a u nastavku dana sunčanije.

Nastavlja se promjenjivo vrijeme

- U četvrtak u kontinentalnom području dosta sunčanih sati, ali ujutro mjestimice magla te malo manje toplo nego u srijedu. U nastavku tjedna daljnji pad temperature pri čemu u petak uglavnom oblačno s povremenom kišom. Vikend će pak početi uz sunčanije vrijeme, ponegdje uz umjeren sjeverni vjetar.

Prognozu vremena 24sata svakodnevno pratite ovdje

- Na Jadranu će u subotu zapuhati bura koja lokalno može biti jaka s olujnim udarima i bit će malo hladnije nego u srijedu i četvrtak. U petak treba računati na kišu pri čemu će puhati jugo pa jugozapadnjak i sjeverozapadnjak, a u četvrtak obilje sunčanog vremena i mnogima ugodne topline najprije uz slabu do umjerenu buru, krajem dana jugo- prognozirao je Mikec.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO

Potresne slike obišle svijet: Ovaj čovjek je u jednom danu ostao bez tri kćeri i supruge
STRAŠNA PRIČA IZ UKRAJINE

Potresne slike obišle svijet: Ovaj čovjek je u jednom danu ostao bez tri kćeri i supruge

Neopisiva tuga oca i supruga koji je ispratio cijelu svoju obitelj na posljednji počinak potresla je svijet

Preminuo napadač iz Tovarnika: Zapalio dvije obiteljske kuće pa napao policiju, oni ga upucali
IZVIJESTILA POLICIJA

Preminuo napadač iz Tovarnika: Zapalio dvije obiteljske kuće pa napao policiju, oni ga upucali

Jedan policajac bio je prisiljen uporabiti vatreno oružje prema napadaču. Napadač i jedan policijski službenik zbog ozljeda završili su u bolnici. Napadač je jutros preminuo
Evo zašto nikada više neću u Hrvatskoj kupiti nijedan Samsungov proizvod
PETAK ČETRNAESTI

Evo zašto nikada više neću u Hrvatskoj kupiti nijedan Samsungov proizvod

Samsungov proizvod kupit ću samo ukoliko se nastanim u nekoj sređenoj zemlji, u kojoj ima smisla tužiti servisere