Obavijesti

News

Komentari 20

Sud u Ohiu otmičara Castra osudio je na doživotni zatvor

Sud u Ohiu otmičara Castra osudio je na doživotni zatvor
8

Priznao je krivnju za namjeru ubojstva, silovanje i otmicu kako bi izbjegao smrtnu kaznu. Prije je rekao kako je njegov život određen činjenicom da je bio zlostavljan

VIDEO

Ariela Castra u četvrtak je sud u Ohiu osudio na doživotnu kaznu zatvora za otmicu, silovanje i zlostavljanje tri djevojke u Clevelandu, javlja Chicago Tribune. Na kaznu se ne može žaliti.

Castro (53) se u sudnici ispričao žrtvama, a njegov odvjetnik Craig Weintraub rekao je da je Castro psihički bolesnik. Sam Castro prije je rekao kako je njegov život određen činjenicom da je bio seksualno zlostavljan kao dijete te da je dugogodišnji ovisnik o pornografiji.

Castro je prošli tjedan priznao krivnju za namjeru ubojstva, silovanje i otmicu kako bi izbjegao smrtnu kaznu. Prema dogovoru s tužiteljstvom dobit će doživotni zatvor i dodatnih 1000 godina zatvora bez mogućnosti uvjetnog puštanja na slobodu.

Danas je pred sudom svjedočila i jedna od žrtava, Michelle Knight, koja je rekla kako joj je tijekom zatočeništva nedostajao sin.

- Plakala sam svaku noć. Bila sam tako sama. Svaki dan brinula sam što bi se moglo dogoditi meni i drugim djevojkama - rekla je Michelle Knight, a obratila se i Castru.

- Uzeo si mi 11 godina života... Provela sam 11 godina u paklu. Sada tvoj pakao tek počinje - rekla je Knight, dodajući kako mu može oprostiti, ali nikada neće oprostiti.

- Nitko ne bi trebao proći kroz ono što sam ja prošla - rekla je u suzama.

''Spasili ste nas''

Tužitelji su uoči saslušanja u sudnici postavili maketu Castrove kuće kako bi pokazali način na koji je bivši vozač školskog autobusa mučio svoje zatočenice.

Castro je Amandu Berry, Ginu DeJesus i Michelle Knight oteo između 2002. i 2004. godine. Amandi Berry napravio je dijete koje danas ima 6 godina, dok je Michelle Knight prisilio na pobačaj pet puta. Djevojke su spašene u svibnju, nakon čega su se rijetko pojavljivale u javnosti. Ni tužiteljstvo ni odvjetnička tvrtka žrtava nisu htjeli reći hoće li djevojke svjedočiti. CNN je izvijestio kako će Knight svjedočiti navodeći kao izvor Castrovu sestru i neimenovanog dužnosnika.

Policajka Barbara Johnson koja se prva pojavila kod Castrove kuće, prisjetila se kako je pronašla djevojke nakon što je čula njihove korake u tamnoj sobi, prenosi CNN. Opisala je kako se Knight bacila u naručje drugog policajca, daveći ga od sreće.

- Samo je ponavljala: "Spasili ste nas!" - ispričala je Johnson, prva svjedokinja na današnjem saslušanju. Rekla je kako su djevojke bile prestrašene i pričljive te nisu htjele ostati same.

Emocionalno slabe

FBI-ev agent Andrew Burke rekao je kako nikada neće zaboraviti trenutak kada je prvi put vidio otete djevojke u vozilu hitne pomoći.

- To mi je bilo nadrealno - rekao je Burke.

Liječnik Gerald Maloney, koji je bio dežuran kada su djevojke stigle u bolnicu, opisao ih je kao emocionalno vrlo slabe, a Knight je inzistirala da je ne pregledavaju muškarci.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 20

VIDEO

UŽIVO 24sata u Srbiji: Majka ubijenog pitala 'zašto si mi ubio sina'. Svi u sudnici su zaplakali
NOVO ROČIŠTE

UŽIVO 24sata u Srbiji: Majka ubijenog pitala 'zašto si mi ubio sina'. Svi u sudnici su zaplakali

Kako 24sata doznaju od dobro upućenih izvora maloljetni ubojica lišen je ikakvih osjećaja i ništa ga ne pogađa, a obitelji ubijene djece i zaštitara prošli su ga tjedan prvi put mogli vidjeti kroz staklo u sudnici.
VIDEO Horor kod Osijeka! Zabio se u kombajn. Policija objavila detalje stravične nesreće...
STRAŠNO

VIDEO Horor kod Osijeka! Zabio se u kombajn. Policija objavila detalje stravične nesreće...

Cesta je u srijedu navečer bila zatvorena te je policija vraćala sve iz smjera Osijeka natrag prema Vukovaru. Scene s mjesta sudara su strašne. Uništeni automobil i kombajn u koji se auto zabio