Obavijesti

News

Komentari 4

Buvel dobio 32 godine zatvora zbog ubojstva Vuknića, ostavio ga je da umre na smetlištu

Buvel dobio 32 godine zatvora zbog ubojstva Vuknića, ostavio ga je da umre na smetlištu

Dragomir Petrović je Petra Vuknića usmrtio hicem iz pištolja 3. veljače 2022.. Na sudu je izrazio kajanje, ali ne i krivnju. Sudac Ivanišević naveo je kako je u ovom slučaju riječ o ubojstvu na surov i bešćutan način

VIDEO

Dragomir Petrović Buvel (50) iz Trolokava nepravomoćno je osuđen na 32 godine zatvora zbog teškog ubojstva Petra Vuknića (35) u Splitu. Ubojstvo je, stoji u obrazloženju presude, počinjeno na naročito surov i bešćutan način, a kaznu je na Županijskom sudu u Splitu izreklo sudsko vijeće pod predsjedanjem suca Zorana Ivaniševića.

Buvel je Vuknića hicem iz pištolja usmrtio 3. veljače 2022. godine.

Naime, njih dvojica su se tog dana našli u poslijepodnevnim satima ispred hotela u Splitu. Petrović je po Vuknića stigao automobilom, a htio je od Vuknića izvući informacije tko je kriv za požar u garaži u splitskoj četvrti Pujanke u kojem je, među ostalim, izgorio automobil njegove supruge. Dok su se vozili u automobilu, na putu prema Kozjaku došlo je do svađe, da bi potom Petrović hicem teško ranio Vuknića. Još uvijek živog izbacio ga je iznad Kaštel Starog, na predjelu Malačka na Kozjaku, ostavivši ga da tamo u mukama umre na smetlištu.

Osuđeni za ubojstvo u nevjerici nakon što je čuo kaznu od 12 godina zatvora: "Isuse Bože!"
Osuđeni za ubojstvo u nevjerici nakon što je čuo kaznu od 12 godina zatvora: "Isuse Bože!"

Na sudu je tvrdio da je bila riječ o obrani, izrazio je žaljenje zbog svega, ali ne i krivnju. Izrazio je i sućut obitelji Vuknić. Na posljednjem ročištu se i rasplakao na spomen svoje supruge i djeteta, pa je sudac odobrio stanku da se smiri.
Petrovićev odvjetnik Veljko Miljević tvrdio je kako je riječ o običnom, a ne teškom ubojstvu.

Kako je naveo sudac Ivanišević, Vuknić je ranjen u predjelu trbuha te je najmanje 15 minuta trpio teške bolove, a potom je od šoka izgubio svijest. Okrivljenik ga je na Kozjaku izbacio iz automobila i vukao do smetlišta gdje je Vuknić umirao sat vremena.
Petrović mora platiti i troškove suđenja u iznosu od 14.628,20 eura.

Čabraja se predao, a evo i gdje su ostali članovi splitske krim scene: Neki čekaju i slobodu...
Čabraja se predao, a evo i gdje su ostali članovi splitske krim scene: Neki čekaju i slobodu...

Na sudu se branio da je bio prisiljen na obranu jer je Vuknić prema njemu prvi uperio pištolj no sudac to nije prihvatio kao realnu mogućnost. Kako je naveo, Petrović je bio pod supstancama i zauzet vožnjom s rukama na volanu i takva ekspresna reakcija ne bi bila moguća.

Odbačena je i kvalifikacija podmuklosti koju je tražila državna odvjetnica jer, smatra sudsko vijeće, Vuknić je bio u dobrim odnosima s Petrovićem, pa i njegovim bratom. U automobil je ušao svojevoljno, ali spreman na mučan razgovor jer je i ranije trpio pritiske da otkrije tko je podmetnuo požar u javnoj garaži na Pujankama.

Kao olakotnu okolnost sudac je prihvatio njegovu raniju neosuđivanost, činjenicu da ima malodobno dijete i da nije ranije osuđivan.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 4

VIDEO

UŽIVO Borba s poplavama nastavlja se u Češkoj, dok se u Mađarskoj pripremaju brane
IZ MINUTE U MINUTU

UŽIVO Borba s poplavama nastavlja se u Češkoj, dok se u Mađarskoj pripremaju brane

Jedna osoba se utopila na jugozapadu Poljske, a tisuće su evakuirane preko granice u Češkoj dok obilne kiše u nedjelju nastavljaju padati diljem srednje Europe te izazivati poplave. U Austriji je poginuo vatrogasac...