Obavijesti

News

Komentari 305

VIDEO Dalija Orešković HDZ-u: 'Ja ne znam dovoljno jaku psovku koja vas je dostojna'

VIDEO Dalija Orešković HDZ-u: 'Ja ne znam dovoljno jaku psovku koja vas je dostojna'

Međusobnim optužbama i uvredama, ne birajući riječi, uz recitacije i bećarce, oporba i HDZ otvorili su u srijedu poslijepodne saborsku raspravu o oporbenom prijedlogu da se Hrvatski sabor raspusti i raspišu izbori za novi saziv

PRATITE UŽIVO:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
0.54

Ivanović (HDZ) oporbi ponudio besplatne izborne slogane

Na ustrajavanju oporbe da se Hrvatski sabor odmah raspusti i raspišu izbori za novi saziv, o čemu Sabor raspravlja od srijede poslijepodne, HDZ-ov Goran Ivanović iza ponoći je odgovorio nudeći joj besplatne izborne slogane.

SDP-ov bi slogan mogao biti „Stanujete fiktivno, naplaćujte aktivno“, Možemo „Mi travu ne kosimo, mi ju motamo“, Mostov „Budi Spiderman, umreži se sa nama“, SSiP-ov „Kleknimo skupa“, slogan Centra „Sve ostaje u obitelji“ itd., šaljivo je predložio zastupnik. 

 Njegov prijedlog uslijedio je nakon što su teške riječi razmijenile HDZ-ova Majda Burić i Dalija Orešković (SSIP).

 Burić je zastupnicu SSIP-a prozvala da je sve branitelje nazvala karcinom hrvatskog društva, da je klečeći molila neke suspektne ljude za posao, da je članica pet-šest stranaka koje joj služe kao bankomat. Vi ste klevetnica, klevetnička banda, koja mrzi HDZ, a vjerojatno i sama sebe, rekla joj je Burić.

 Orešković je HDZ prozvala da podriva demokratski karakter države, da lešinari na braniteljima, da je državu pretvorio u zemlju lopova i mafijaše na vlasti. Mislite li vi da su branitelji za to ginuli, bando lopovska, vikala je prema Burić i HDZ-ovim zastupnicima.

 Predsjednik Republike Zoran Milanović za Orešković je rekao da mu je  najveći „zez“, no to njoj nije dovoljno, ona drži moralne lekcije, ona sve zna, iznad svega je, rekao je Ivanović.

 O oporbenom prijedlogu da se odmah raspusti, Sabor raspravlja od srijede u 15 sati i još nema izgleda da će uskoro završiti, za raspravu je prijavljeno još 38 zastupnika.

23.44

- Dovodite jadne ljude iz Nepala u nehumane  uvjete rada - rekla je Karolina Vidović Krišto te se osvrnula na sve veće iseljavanje mladih ljudi iz Hrvatske. Ističe kako je to trenutna politika Vlade i Plenkovića.

23.35

Danica Baričević oplela po Puljku! Spominje Đerek, ali doček vaterpolista na Rivi gdje je gradonačelnika Splita izviždan.

22.03

Orešković: Moji roditelji su na prvim izborima, neka im Bog oprosti, glasali za HDZ

Za govornicu je došla Dalija Orešković i kazala "neću govoriti kao saborska zastupnica, nego kao odvjetnica građana jer smatram da sam to dužna. Potaknula me zastupnica iz Ličko-senjske županije kad je spomenula zastave, zbog čega sam malo pukla. Tatina strana posebno voli svadbe. U bivšem sistemu smo slavili tako da su se na svim događanjima vijorile hrvatske zastave. Neki od tih mojih bratića koji su se vjenčali uz te barjake, danas više nisu živi. U onoj smo državi išli na mise, za Božić i Uskrs, i nitko nas u tome nije ometao. Vi to niste mogli jer ste imali partijske knjižice. Moji roditelji su na prvim izborima, neka im Bog oprosti, glasali za HDZ. Ali brzo su shvatili da je naše domoljublje drugačije. Dio obitelji je i dalje glasao za HDZ, prvenstveno emocijama. No, i oni su od HDZ-a odustali. Najduže su za HDZ glasali oni koji su za HDZ egzistencijalno vezani. Za vas postoje samo psovke i ja bih sad čista srca riskirala, ali ne znam dovoljno jaku psovku koja vas je dostojna."

21.48

Mrak Taritaš: Zašto ne raspišete izbore? Zato jer se bojite...

"Ako ste toliko uvjereni da smo slabi, beznačajni, nebitni... a vi tako jaki, superiorni, zašto ne raspišete izbore pa to pokažete? Zato jer se bojite. Strah vas je", kazala je Anka Mrak Taritaš. 
 

Komentari 305