Splićani su grilali u Parku Zvončac, a dok su roštiljali, cijelo vrijeme su pjevali. Pobjednik Matko je čak zasvirao gitaru, a prijavio se kako bi dokazao da i Dalmatinci znaju napraviti dobar roštilj
Simpatični Splićani pripremili vrhunski grill: 'Najbolja smo i najluđa ekipa za roštiljanje'
Nakon Zagreba, Osijeka i Rijeke, Chill&Grill party preselio se u Split, a danas je grillao četvrti u nizu pobjednika velikog Chill&Grill natječaja, Matko Jukić sa svojim društvom.
POGLEDAJTE VIDEO:
- Mi smo ‘puknuta’ ekipa iz Dalmacije - istaknuli su okupljeni. Grilali su u Parku Zvončac koji je smješten u splitskoj četvrti Meje.
Mnogim Splićanima je upravo ovo jedno od najomiljenijih mjesta za chillanje, a tamo je uživalo i Matkovo društvo.
- Super smo ekipa, najbolja i najluđa. Nažalost, moralo je biti samo nas deset zbog epidemioloških mjera, inače je društvo puno veće - otkrio je Matko Jukić.
Prijavili su se jer obožavaju roštilj, a tvrde i kako su pravi majstori.
- Htjeli smo pokazati kako se odličan roštilj radi i kod nas u Dalmaciji. Nisam ni mislio da ćemo proći na natječaju. Zapravo sam sasvim slučajno naletio na prijavu za Chill&Grill i poslao video. Evo nas, na kraju smo pobijedili - smije se Matko.
Smjestili su se na dobroj poziciji s velikim roštiljem i malim električnim grillom. Imali su baš sve što im treba - suncobrane i hladnjake, klupe za chillanje, deke i jastuke. Čekalo ih je i vrhunsko meso za roštilj, pivo, vino i bezalkoholna pića. Kako bi roštilj bio potpun, bili su tu i razni začini, salate, francuski baguette kruščići, fini umaci i naravno, pivo.
POGLEDAJTE VIDEO:
Vesela Matkova ekipa dolazi iz Lovreća, malog mjesta pokraj Splita. Ispričao nam je kako je osim roštilja, važna i ekipa i dobra glazba.
- Mi smo zabavna ekipa koja vikendima voli roštiljati, zapjevati i zasvirati. Moj rođak i imenjak Matko je glavni i odgovorni za dobar grill. Ja uz roštilj volim i zasvirati gitaru. Inače sam glazbenik pa mi je to uz dobro društvo i hranu pravi gušt - govori Matko.
Kada smo ga pitali kako mariniraju meso, odgovorio je da je receptura poprilično jednostavna.
- Koristimo ulje i začine. Smatramo da kada je meso vrhunsko, ne treba niti puno marinirati. U tom slučaju vrijedi da je manje više. Sve u svemu, nama je najvažnije da je ekipa dobra i ‘puknuta’ - zaključuje. Ispričali su i kako mnogi iz društva ne vole kada je meso prepečeno, a nekad mora biti, kažu, malo krvavo.
Dodali su kako najčešće roštiljaju meso, ali i ribu, kada pronađu pravu. U ekipi su bile i dvije žene, Matkova supruga Antonija i kumova supruga Dunja.
- Imamo dvije cure, ali one vrijede za dvadeset i dvije - rekli su složno dečki.
Na roštilju su pripremali pljeskavice, ćevape i bifteke. Žene su imale samo jedan zadatak, a to je bilo pripremanje salate.
- Nas su malo poštedjeli, što je odlično. Dečki su sve preuzeli na sebe i na nama je bilo samo da pripremimo salatu i da chillamo - rekla nam je Antonija.
POGLEDAJTE VIDEO:
Atmosfera je bila odlična. Osim gitare, tu je bio i popularni DJ FK.art, Filip Kerc koji je zabavljao okupljene svojom glazbom.
Veselo društvo se zabavljalo i neumorno pjevalo, a nije ih omeo niti vjetar koji je u jednom trenutku počeo puhati.
- Ništa nam nije pokvarilo zabavu - rekle su cure.
Kada smo ih pitali, nedostaje li im riba na roštilju, složno su rekle:
- Dan ranije smo imali ribu za ručak pa je sada red da pojedemo malo mesa.
Kada je roštilj bilo gotov, sjeli su za stol i uživali u vrhunskom mesu i salati. Svi su pohvalili grill majstore, a dobra atmosfera i pjesma nastavila se i nakon ručka.
Chill&Grill 2021 širi se diljem Hrvatske, a očekuje vas više od mjesec dana roštiljanja, dobre mjuze, konkretnih nagrada i fine klope! Prijavite se i osvojite nagrade na www.chillgrill.hr!
Partneri projekta su Karlovačko, Pevex, Mesna industrija Ravlić, Visa, Meggle, Zvijezda, Cromaris, Vezak vina, Labud, Studenac market, Kotanyi, Citroën i Make It Count.