Obavijesti

News

Komentari 1

Brazilski predsjednik ozlijedio glavu, otkazao put na samit

Brazilski predsjednik ozlijedio glavu, otkazao put na samit

U priopćenju je bolnica Sirio-Libanes u Brazíliji navela da je predsjedniku savjetovano da ne putuje na velike udaljenosti, ali da može nastaviti s ostalim aktivnostima kao i obično

VIDEO

Brazilski predsjednik Luiz Inacio Lula da Silva otkazao je put u Rusiju nakon što je u subotu ozlijedio glavu u nesreći koja se dogodila kod kuće. Lula da Silva (78) trebao je putovati u nedjelju poslijepodne na summit Bricsa - skupine velikih zemalja u razvoju, koja uključuje Brazil, Rusiju, Indiju, Kinu i Južnu Afriku. Glavna bolnica u glavnom gradu Brazíliji objavila je da je savjetovala predsjednika da privremeno izbjegava dugotrajne letove.

Najavljeno je da će brazilski predsjednik na sastancima sudjelovati putem video veze.

U priopćenju je bolnica Sirio-Libanes u Brazíliji navela da je predsjedniku savjetovano da ne putuje na velike udaljenosti, ali da može nastaviti s ostalim aktivnostima kao i obično.

Dodaje se da je Lula zadobio razderotinu na potiljku i da je pod nadzorom liječnika.

Brazil: Lula kritizira američki zahtjev za informacijama o kupnji borbenih zrakoplova
Brazil: Lula kritizira američki zahtjev za informacijama o kupnji borbenih zrakoplova

Pozivajući se na liječnike u bolnici, lokalni mediji navode da je predsjednik poslan kući u subotu nakon što je dobio pet šavova. Zatim se u nedjelju ujutro vratio u bolnicu na kontrolu, a kasnije je poslan kući, javljaju lokalni mediji.

Lula je u nedjelju popodne trebao otputovati na svoj prvi ovogodišnji sastanak 'oči u oči' s predsjednikom Vladimirom Putinom.

Putin je u petak rekao da neće sudjelovati na samitu G20 u studenome u Brazilu navodeći da bi njegov dolazak mogao "poremetiti" konferenciju i inzistirajući da razlog nedolaska nije nalog za njegovim uhićenjem Međunarodnog kaznenog suda. 

Prošle godine Putin je preskočio prethodni summit zemalja Bricsa u Južnoj Africi nakon što je ICC izdao nalog za njegovo uhićenje.Od Brazila i Južne Afrike, koje su supotpisnice ICC-a, očekivalo bi se da pomognu u Putinovom uhićenju.

Grupaciju Brics neki vide kao alternativu skupini naprednih gospodarstava G7.

Forum su prije 15 godina osnovala glavna tržišta u razvoju Brazil, Rusija, Indija, Kina, a od tada se proširio na Južnoafričku Republiku, Egipat, Etiopiju, Iran i Ujedinjene Arapske Emirate. Ovogodišnji summit održat će se u ruskom gradu Kazanu od utorka do četvrtka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 1

VIDEO

FOTO Ispucali stupovi Pelješkog mosta: Muljaju na natječaju pa se most ne može pregledati
VEĆ DEBELO KASNE

FOTO Ispucali stupovi Pelješkog mosta: Muljaju na natječaju pa se most ne može pregledati

Plus+ Hrvatske ceste žele za pregled mosta uzeti konzorcij koji je dao 180.000 eura skuplju ponudu iako im je odabir već jednom poništila nadležna državna komisija. Konkurencija zbog svega sumnja na pogodovanje...