Obavijesti

News

Komentari 6

Bivši ministar Kovač: 'Između Milanovića i Vlade ne postoji sklad, a mi drugi to gledamo'

Bivši ministar Kovač: 'Između Milanovića i Vlade ne postoji sklad,  a mi drugi to gledamo'

Kovač se osvrnuo na situaciju u Hrvatskoj oko prijepora predsjednika Zorana Milanovića i Vlade po pitanju slanje hrvatskih časnika na vojne misije NATO-a

VIDEO

Bivši ministar vanjskih i europskih poslova Miro Kovač u razgovoru za N1 osvrnuo se na stanje na Bliskom istoku, ali i na odnos predsjednika Milanovića i Vlade.

- U odnosu na Hamas i Hezbolah, Netanyahu je postigao velike uspjehe. Izrael je spreman na konfrontaciju s Iranom, ali Amerikanci nisu oduševljeni tom spremnošću Izraela da konfrontira malo žešće - rekao je Kovač.

Kovač smatra da odgovor Izraela na iranski napad i neće biti previše žestok.

- Pretpostavljam da će to biti udari na neke vojne instalacije, ali ništa prežestoko. Ako onda Iran odgovori, Izrael će odgovoriti žešće. Moj je dojam da Iran nije zainteresiran za neku radikalizaciju. Čini mi se da nema za to dovoljno sredstava - ispričao je bivši ministar koji smatra da su Izrael i SAD poput obitelji.

Libanonski ministar objavio: 'U izraelskim napadima u godinu dana poginulo je 1974 ljudi'
Libanonski ministar objavio: 'U izraelskim napadima u godinu dana poginulo je 1974 ljudi'

- Amerikanci su ljuti jer dosta toga rade na svoju ruku, ali ostaju im podrška - ističe.

Kovač se osvrnuo na situaciju u Hrvatskoj oko prijepora predsjednika Zorana Milanovića i Vlade po pitanju slanje hrvatskih časnika na vojne misije NATO-a, među kojima je i obučna potpora Ukrajini.

- Bilo bi logično, prirodno, lijepo da postoji sklad. Toga sklada već četiri godine nema. Mi, umjesto da ljudi sjednu za stol, bez obzira na uvrede, i da dogovaraju neke stvari, mi čitamo priopćenja ili slušamo neke izjave. To nije rješenje - smatra Kovač.

- Komunikacija ide samo preko Facebooka, preko videoporuka ili javnih istupa i onda mi svi sjedimo u publici i gledamo. Umjesto da se to rješava iza zatvorenih vrata i onda obavijesti hrvatsku javnost - dodaje Kovač.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 6

VIDEO

Pogledajte što će pogoditi Istru navečer! Digli su crveni alarm
Najviša razina upozorenja

Pogledajte što će pogoditi Istru navečer! Digli su crveni alarm

I ostatak je Hrvatske, osim na krajnjem istoku, pod meteoalarmom. Dalmacija zbog jakih udara juga, dok je u Zagrebačkoj i Karlovačkoj regiji na snazi zbog obilne kiše