Šef istarskog stožera, Dino Kozlevac, kaže da je zadovoljan najavom da će doći do otvaranja teretana i sportskih klubova. Ivan Veštić iz Atletskog saveza kaže da ovakve mjere imaju i dugoročne posljedice
Biljan: Kave za van su mrvice u preživljavanju, mi smo na podu
Marija Bubaš iz HZJZ-a rekla je u emisiji U mreži prvog za HRT da epidemiološka situacija još nije sjajna, ali da je sve bolja i da mjere, treba postupno i popuštati, kao što su se uvodile. Smatra da će se uvesti set mjera, ali ne zna što će biti prvo i dodaje da se o tome pažljivo promišlja.
- Nismo otok unutar Europe, moramo pratiti situaciju u okruženju - rekla je Bubaš te kaže da treba gledati i iskustva drugih zemalja.
Ugostitelj Dražen Biljan rekao je da sve sektore u ugostiteljstvu treba izjednačiti i otvoriti, a da su 'kave za van' za kafiće mrvice u preživljavanju. Dodao je da su tražili mogućnost dostave, što je manje od 3 posto prihoda. Izjavio je kako su ugostitelji na podu i da nema nikog da ih podigne. Dodao je da ugostitelji žele što prije početi raditi, a da je po službenim podacima 1098 kafića zatvoreno od početka epidemije te da ih čeka dugotrajan povratak gostiju.
Ivan Veštić iz Atletskog saveza rekao je da mjere ostavljaju dugoročne posljedice, klubovi mjesecima gube djecu, a da je nakon prvog lockdowna njegovom klubu trebalo šest mjeseci da se vrate na broj članova i da se vrate djeca. Misli da klubove na otvorenom i gdje djeca nisu u kontaktu nije ni trebalo zatvarati.
Šef istarskog stožera, Dino Kozlevac, kaže da je zadovoljan najavom da će doći do otvaranja teretana i sportskih klubova, ali da su oprezni, iako u Istri već pet tjedana padaju brojevi i mogu početi popuštati mjere. Maturanti i dalje prate nastavu online, a prekosutra će odlučiti kako dalje, bez da ugroze epidemiološku siutaciju kakva je.