Obavijesti

News

Komentari 1

Bijela kuća: Izrael treba poduzeti sve mjere kako bi razlikovao teroriste od civila

Bijela kuća: Izrael treba poduzeti sve mjere kako bi razlikovao teroriste od civila

Sullivan u nedjelju nije želio priznati razlike između SAD-a i Izraela oko vojnog napada na Gazu, ali je naglasio da je Washington bio iskren sa svojim saveznikom

VIDEO

SAD vjeruje da bi Izrael trebao poduzeti sve što može kako bi napravio razliku između palestinskih civila i militanata Hamasa u svojoj vojnoj operaciji u Gazi, rekao je u nedjelju savjetnik Bijele kuće za nacionalnu sigurnost Jake Sullivan.

U intervjuu za CNN, Sullivan je također pozvao izraelskog premijera Benjamina Netanyahua da "obuzda" nasilje ekstremističkih židovskih doseljenika nad nedužnim ljudima na Zapadnoj obali.

Sullivan u nedjelju nije želio priznati razlike između SAD-a i Izraela oko vojnog napada na Gazu, ali je naglasio da je Washington bio iskren sa svojim saveznikom.

Suočen s rastućim negodovanjem zbog izraelskog bombardiranja Gaze nakon smrtonosnih napada Hamasovih militanata 7. listopada u Izraelu, Sullivan je rekao: "Ne zalažemo se za ubijanje nedužnih ljudi, bilo Palestinaca, Izraelaca ili drugih".

VIDEO Tisuće na prosvjedu u Madridu: Podržavamo Palestinu
VIDEO Tisuće na prosvjedu u Madridu: Podržavamo Palestinu

Sullivan je u razgovoru rekao da SAD i Izrael raspravljaju o teškim pitanjima, humanitarnoj pomoći, razlikovanju terorista i nedužnih civila te o tome kako Izrael razmišlja o svojoj vojnoj operaciji.

"Razgovaramo iskreno, razgovarali smo izravno, dijelimo svoja stajališta na neuljepšan način i to ćemo nastaviti", rekao je Sullivan.

"Ali dok sjedim ovdje u javnosti, samo ću reći da će Sjedinjene Države svoja načela i prijedloge učiniti potpuno jasnima, uključujući svetost nevinog ljudskog života. A onda ćemo nastaviti davati svoje savjete Izraelu privatno", dodao je.

Medicinske vlasti u Pojasu Gaze, gdje živi oko 2,3 milijuna ljudi, kažu da je 8.005 Palestinaca - uključujući 3.324 maloljetnika - ubijeno u izraelskoj kampanji čiji je cilj uništiti Hamas, militantnu skupinu koju podržava Iran.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 1

VIDEO

UŽIVO Borba s poplavama nastavlja se u Češkoj, dok se u Mađarskoj pripremaju brane
IZ MINUTE U MINUTU

UŽIVO Borba s poplavama nastavlja se u Češkoj, dok se u Mađarskoj pripremaju brane

Jedna osoba se utopila na jugozapadu Poljske, a tisuće su evakuirane preko granice u Češkoj dok obilne kiše u nedjelju nastavljaju padati diljem srednje Europe te izazivati poplave. U Austriji je poginuo vatrogasac...