Obavijesti

News

Komentari 100

Biden u Kijevu: Putin je gadno pogriješio. Ukrajina će dobiti paket pomoći 500 mil. dolara

Biden u Kijevu: Putin je gadno pogriješio. Ukrajina će  dobiti paket pomoći 500 mil. dolara
5

Biden će najavit još jednu isporuku ključne opreme uključujući topničko streljivo, protuoklopne sustave i radare za zračni nadzor kako bi zaštitio ukrajinski narod

VIDEO

Joe Biden je tajno stigao u Kijev i sastao se sa Zelenskim.

Pogledajte video

Pokretanje videa...

biden u kijevu 00:44

Biden je u Kijev došao vlakom. Detalji nisu objavljeni zbog sigurnosnih razloga.

Joe Biden je izjavio da će Ukrajina dobiti novi paket vojne pomoći vrijedan 500 milijuna dolara koji će biti objavljen sutra, prenosi Sky News.

- Dok se svijet priprema obilježiti godinu dana od ruske brutalne invazije na Ukrajinu, ja sam danas u Kijevu kako bih se sastao s predsjednikom Zelenskim i ponovno potvrdio našu nepokolebljivu i nepokolebljivu predanost ukrajinskoj demokraciji, suverenitetu i teritorijalnom integritetu.

Kada je Putin pokrenuo svoju invaziju prije gotovo godinu dana, mislio je da je Ukrajina slaba i da je Zapad podijeljen. Mislio je da nas može nadživjeti.

Ali bio je u krivu.

Danas se u Kijevu sastajem s predsjednikom Zelenskim i njegovim timom radi rasprave o našoj potpori Ukrajini.

Najavit ću još jednu isporuku ključne opreme uključujući topničko streljivo, protuoklopne sustave i radare za zračni nadzor kako bismo zaštitili ukrajinski narod od zračnog bombardiranja.

I podijelit ću da ćemo kasnije ovog tjedna objaviti dodatne sankcije protiv elita i kompanija koje pokušavaju izbjeći ili popuniti ruski ratni stroj.

Tijekom prošle godine Sjedinjene Države izgradile su koaliciju nacija od Atlantika do Pacifika kako bi pomogle obrani Ukrajine vojnom, gospodarskom i humanitarnom potporom bez presedana – i ta će potpora trajati.

Također se radujem putovanju u Poljsku kako bih se susreo s predsjednikom Dudom i čelnicima naših saveznika s istočnog krila, kao i iznio primjedbe o tome kako će Sjedinjene Države nastaviti okupljati svijet da podrži narod Ukrajine i temeljne vrijednosti ljudska prava i dostojanstvo u Povelji UN-a koja nas ujedinjuje širom svijeta - izjavio je Joe Biden. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 100

VIDEO

Zelenski zatražio dopuštenje za napade na tlu Rusije: 'Moramo ukinuti sva ograničenja...'
STIŽE POMOĆ SAD-A

Zelenski zatražio dopuštenje za napade na tlu Rusije: 'Moramo ukinuti sva ograničenja...'

Zelenski je pozvao zapadne vlade da povećaju i ubrzaju vojnu pomoć ukrajinskim snagama. U travnju je odobren američki zakon kojim se Ukrajini pomaže sa 61 milijardom dolara.

Rusija: 'Zauzeli smo još jedno selo u istočnoj Ukrajini'
BEZ VEĆEG PROBOJA

Rusija: 'Zauzeli smo još jedno selo u istočnoj Ukrajini'

Rusija je u nedjelju objavila da je zauzela novo selo u istočnoj Ukrajini, nastavljajući tako i dalje prema ukrajinskim obrambenim linijama, no ovaj put nije ostvarila veći proboj
Tajni razgovori: Šefovi obrane Rusije i SAD-a kratko telefonski popričali na rusku inicijativu
USRED RATA

Tajni razgovori: Šefovi obrane Rusije i SAD-a kratko telefonski popričali na rusku inicijativu

Rusko ministarstvo obrane priopćilo je da je telefonski poziv "inicirala ruska strana". "Dotakli su se pitanja sprječavanja sigurnosnih prijetnji i smanjenja rizika od potencijalne eskalacije", dodaju.