Obavijesti

News

Komentari 5

Biden priznao: Pogriješio sam što sam poticao svoje pristaše da Trump bude njihova meta

Biden priznao: Pogriješio sam što sam poticao svoje pristaše da Trump bude njihova meta

"Imam jedan posao, a to je pobijediti Donalda Trumpa... Završili smo s razgovorom o raspravi. Vrijeme je da nam Trump bude meta", rekao je Joe Biden

VIDEO

Američki predsjednik Joe Biden rekao je u ponedjeljak za NBC News da je pogriješio što je poticao svoje pristaše da Donald Trump bude njihova "meta", ali je dodao da nije on taj koji koristi huškački jezik već da to čini njegov suparnik. Biden je 8. srpnja razgovarao s nekima od svojih najvećih donatora i rekao da trebaju preusmjeriti fokus izborne kampanje s njega na bivšeg predsjednika Trumpa, republikanskog kandidata na izborima 5. studenog.

POGLEDAJTE VIDEO: 

"Imam jedan posao, a to je pobijediti Donalda Trumpa... Završili smo s razgovorom o raspravi. Vrijeme je da nam Trump bude meta", rekao je Biden u tom društvu.

Neki republikanci usredotočili su se na taj jezik, okrivivši Bidena za stvaranje klime koja je izazvala pokušaj atentata na Trumpa na skupu u Pennsylvaniji u subotu. Biden je više puta osudio političko nasilje.

"Bila je pogreška upotrijebiti tu riječ", rekao je Biden u intervjuu za NBC.

Trumpa čuva više od 70 agenata Tajne službe, a automobil mu je neprobojan: 'Sve je bilo ofrlje'
Trumpa čuva više od 70 agenata Tajne službe, a automobil mu je neprobojan: 'Sve je bilo ofrlje'

"Mislio sam usredotočiti se na to, usredotočiti se na ono što on radi", rekao je.

Biden se do sada suočavao s pozivima iz vlastite stranke da se povuče kao demokratski predsjednički kandidat nakon njegovog lošeg nastupa protiv Trumpa u raspravi prošlog mjeseca. Biden je nastojao skrenuti pozornost na svog protivnika, ističući njegove neistine i njegovu ulogu u napadu na Kapitol 6. siječnja 2021.

"Nisam tip koji je prvog dana rekao da želi biti diktator. Nisam tip koji je odbio prihvatiti ishod izbora", rekao je Biden.

Rekao je, međutim, da se Trump uključio u takvu retoriku, citirajući Trumpove komentare o krvoproliću koje će uslijediti ako izgubi izbore i ismijavanje kada je Paula, supruga bivše predsjednice Predstavničkog doma Nancy Pelosi, napao uljez čekićem u njihovom domu.

Delirij na republikanskoj konvenciji, pojavio se Trump s povezom: Okupljeni skandirali
Delirij na republikanskoj konvenciji, pojavio se Trump s povezom: Okupljeni skandirali

Biden, koji nastoji dokazati da je sposoban kandidirati se za ponovni izbor i vladati za drugi četverogodišnji mandat unatoč zabrinutosti oko njegove dobi, primijetio je da su milijuni ljudi glasali za njega da bude kandidat Demokratske stranke.

"Slušam ih", poručio je američki predsjednik.

Ministarstvo pravosuđa žalit će se na odbacivanje postupka protiv Trumpa

Sud na Floridi u ponedjeljak je odbacio kazneni slučaj protiv Donalda Trumpa, u kojem je bio optužen za nezakonito držanje povjerljivih dokumenata nakon odlaska s dužnosti, , čime je republikanski bivši predsjednik i službeni kandidat za novi mandat, došao do još jedne velike pravne pobjede. 
Američka okružna sutkinja Aileen Cannon, koju je Trump postavio na tu dužnost, presudila je da je posebni tužitelj Jack Smith, koji je na čelu tužiteljske ekipe, nezakonito imenovan na svoju ulogu i da nije imao ovlasti pokrenuti slučaj.

Ministarstvo pravosuđa priopćilo je da će se žaliti na odluku.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 5

VIDEO

UŽIVO Borba s poplavama nastavlja se u Češkoj, dok se u Mađarskoj pripremaju brane
IZ MINUTE U MINUTU

UŽIVO Borba s poplavama nastavlja se u Češkoj, dok se u Mađarskoj pripremaju brane

Jedna osoba se utopila na jugozapadu Poljske, a tisuće su evakuirane preko granice u Češkoj dok obilne kiše u nedjelju nastavljaju padati diljem srednje Europe te izazivati poplave. U Austriji je poginuo vatrogasac...