Obavijesti

News

Komentari 0

'Bicikliramo do Grada heroja u akciji za Vukovarske leptiriće'

'Bicikliramo do Grada heroja u akciji za Vukovarske leptiriće'

Cilj je svojom neprestanom vožnjom i izmjenama na biciklima podići svijest o uključivanju djece sa poteškoćama u razvoju u društvo

VIDEO

Članovi i prijatelji udruge Rekreativni kvart iz Španskog, ponovno okupljaju hrabre bicikliste i entuzijaste za njihov treći biciklistički izazov.

- Ovaj put, vozit ćemo od Španskog do Vukovara, prelazeći ukupno 325 kilometara tijekom dvije etape. Naš cilj je pružiti podršku udruzi Vukovarski leptirići, koja je posvećena pomoći djeci s teškoćama u razvoju, prikupljajući donacije između ostalih i putem platforme “Čini pravu stvar - navode organizatori 

Stjepan Vukušić, predsjednik udruge, istaknuo je motivaciju za ovim humanitarnim poduhvatom.

Udruga Vukovarski leptirići pruža važnu psihosocijalnu podršku i terapije djeci na istoku Hrvatske, a našim donacijama omogućujemo kontinuiranu podršku njihovim aktivnostima.

- Dosad smo zajedno prikupili više od €280.000 za ovu hvalevrijednu svrhu - ističu.

Staza ovog biciklističkog izazova podijeljena je u dvije etape. Prva etapa vodi od Španskog do Slavonskog Broda, dok se druga etapa nastavlja sljedeće jutro vožnjom od Slavonskog Broda do Vukovara. Tijekom cijelog izazova, sudionici će voziti po cestama uz osiguranu pratnju kako bi se osigurala sigurnost tijekom vožnje i podrška u slučaju potrebe.

- Ova prekrasna ruta omogućuje vam da istražite raznolikost krajolika i doživite nevjerojatne prizore dok se približavate cilju u Gradu heroju, našem Vukovaru - navode organizatori.

Izuzetno su ponosni što mogu najaviti da je ovogodišnja posebna i po još jednoj velikoj stvari.

- Našu priču su čuli i osjetili učenici XIII gimnazije u Zagrebu i odlučili da na našem putu nećemo biti sami!

Učenici XIII Gimnazije su se organizirali, osmislili aktivaciju te predložili svojim profesorima i ravnateljici mehanizam sudjelovanja. Pod nazivom „ Ljubav se mjeri kilometrima – XIII Gimnazija za Vukovar „ 17.11.2023 na dan kada je i start biciklističke ture Špansko- Vukovar, učenici će bez prestanka na dva bicikl ergometra u prostorima škole, virtualno voziti istih 325 km koji prelaze biciklisti na cesti.

Cilj je svojom neprestanom vožnjom i izmjenama na biciklima podići svijest o uključivanju djece sa poteškoćama u razvoju u društvo i prisjetiti se da su empatija, inkluzija i međusobna podrška velike stvari koje ponekad zaboravljamo.

Ova vožnja ima i humanitarni karakter u vidu dobrovoljnih i neobaveznih priloga , kojim učesnik može subvencionirati svoju vožnju.

Kao poticaj najboljim vozačima uključili su se Hrvatski filmski savez i Kino Tuškanac sa prigodnim nagradama.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO

UŽIVO Borba s poplavama nastavlja se u Češkoj, dok se u Mađarskoj pripremaju brane
IZ MINUTE U MINUTU

UŽIVO Borba s poplavama nastavlja se u Češkoj, dok se u Mađarskoj pripremaju brane

Jedna osoba se utopila na jugozapadu Poljske, a tisuće su evakuirane preko granice u Češkoj dok obilne kiše u nedjelju nastavljaju padati diljem srednje Europe te izazivati poplave. U Austriji je poginuo vatrogasac...