Obavijesti

News

Komentari 5

Anušić: Očekujem da se što prije utvrde razlozi ponovnog požara Drave International u Osijeku

Anušić: Očekujem da se što prije utvrde razlozi ponovnog požara Drave International u Osijeku

Jučerašnji požar u krugu tvornice Drava International nije poprimio veće razmjere i ugašen je isključivo zahvaljujući brzini, hrabrosti i učinkovitosti naših vatrogasaca, poručio je Anušić

VIDEO

Ministar obrane Ivan Anušić poručio je u četvrtak kako jučerašnji požar u krugu tvornice Drava International nije poprimio veće razmjere te je ugašen, a očekuje da se što prije utvrde razlozi ponovnog požara kao i je li vatra planula i zbog nepravilnosti otkrivenih još lani. 

"Jučerašnji požar u krugu tvornice Drava International nije poprimio veće razmjere i ugašen je isključivo zahvaljujući brzini, hrabrosti i učinkovitosti naših vatrogasaca", objavio je na Facebooku potpredsjednik Vlade i ministar obrane Ivan Anušić. 

Podsjeća da je niti godinu dana od katastrofalnog požara u toj tvornici, jučer ponovno požarni incident te se nameće pitanje - je li Drava International uopće ispravila tada utvrđene propuste i neregularnosti u radu - i kada je riječ o protupožarnoj sigurnosti i kada je riječ o načinu deponiranja i količinama skladištene plastike.

VIDEO Ogroman dim prekrio je nebo nad Osijekom: Opet je gorjela Drava International
VIDEO Ogroman dim prekrio je nebo nad Osijekom: Opet je gorjela Drava International

Otvara se i pitanje zašto vlasnik tvrtke nije od lanjskog požara uklonio prekomjerne količine deponirane plastike i sanirao požarište, upozorava Anušić.   

"Svakako očekujem da se što prije utvrdi koji su razlozi ponovnog požara i je li vatra planula i zbog nepravilnosti koje su još lani otkrivene", poručio je.

U srijedu oko 18 sati ugašen je požar koji je tog dana oko 15 sati buknuo na prostoru tvrtke za preradu i skladištenje plastike Drava International. U gašenju požara sudjelovalo je 111 vatrogasaca s 30 vozila iz 15 postrojbi. Nije bilo ozlijeđenih osoba, a vjetar je gusti crni dim nosio na nenaseljeno područje.  

Na istom je mjestu 4. listopada prošle godine izbio požar velikih razmjera i s teškim posljedicama, njegovo gašenje trajalo je danima. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 5

VIDEO

VIDEO Totalni kaos na Korčuli, pogledajte kako vjetar čupa veliko stablo: 'Ovo je horor!'
NEVRIJEME NA OBALI

VIDEO Totalni kaos na Korčuli, pogledajte kako vjetar čupa veliko stablo: 'Ovo je horor!'

LUMBARDA, KORČULA - ''Grozno je. Horor film. Bilo je oblačno, i samo je kiša krenula. U dvije sekunde se okrenulo. More se uznemirilo i krenuo je jaki vjetar. Grozno. Sve je polupano. Još uvijek pada, ne znamo je li priprema za nešto gore. Kažu da je to ovako na Korčuli prvi put'', kazao nam je čitatelj koji je poslao snimku snažnog nevremena koje se sručilo na Korčulu u poslijepodnevnim satima. Na snimkama koje nam je poslao vidi se kako puše iznimno jak vjetar, pada snažna kiša, a u jednom trenutku vjetar čupa veliko stablo.

DOZNAJEMO Učenik radi kojeg se cijeli razred ispisao iz škole sada se premješta u drugu
OBRAT

DOZNAJEMO Učenik radi kojeg se cijeli razred ispisao iz škole sada se premješta u drugu

Dogovoreno je da će roditelji učenika zatražiti premještaj u drugu osnovnu školu, zahtjev će predati sutra u jutro, obavljen je razgovor s ravnateljem škole u koju učenik treba prijeći - odgovorili su za 24sata iz Ministarstva.
VIDEO Potop u Dubrovniku:  Slijevaju se vodopadi, kaos na Pilama, a neki se voze na SUP-u
KAOS NA JUGU HRVATSKE

VIDEO Potop u Dubrovniku: Slijevaju se vodopadi, kaos na Pilama, a neki se voze na SUP-u

Iz Državnog hidrometeorološkog saveza upaljeni su meteoalarmi za cijelu Hrvatsku, a dubrovačka regija je u narančastom