Američka veleposlanica uručila vrijednu nagradu čelnici udruge 'Hrvatska pomaže': 'Čast mi je!' | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 2

Američka veleposlanica uručila vrijednu nagradu čelnici udruge 'Hrvatska pomaže': 'Čast mi je!'

Američka veleposlanica uručila vrijednu nagradu čelnici udruge 'Hrvatska pomaže': 'Čast mi je!'
4

Adlešič s timom stručnjaka u Ukrajini pomaže civilima da se prilagode novonastaloj teškoj situaciji i posljedicama koje rat ostavlja na djecu i odrasle

VIDEO

Predsjednica udruge ‘Hrvatska pomaže‘ Đurđa Adlešič primila je nagradu "Žena za hrabrost" zbog njenih humanitarnih napora u podršci raseljenoj ukrajinskoj djeci. Nagradu joj je uručilo Veleposlanstvo SAD-a u Zagrebu.

- Čast mi je uručiti Đurđi Adlešič nagradu Žena za hrabrost za njezine iznimne humanitarne napore u pružanju podrške raseljenoj ukrajinskoj djeci i njezinu predanost obrazovanju o minama i psihosocijalnoj potpori kroz Hrvatske pomože - stoji u objavi veleposlanice Nathalie Rayes.

Adlešič s timom stručnjaka u Ukrajini pomaže civilima da se prilagode novonastaloj teškoj situaciji i posljedicama koje rat ostavlja na djecu i odrasle. Od 27. do 30. svibnja hrvatski tim obilazi lokalne institucije u Lavovu i educira građane o opasnostima od minskih polja. To je tim protuminskih i komunikacijskih stručnjaka koji su posljednjih godinu dana radili na priručniku o kretanju po minsko sumnjivim prostorima. Priručnik je preveden na ukrajinski jezik i dostupan organizacijama koje se bave edukacijama, stoji na službenoj stranici organizacije.

 Grad Zagreb inicirao je osnivanje „Udruge za podršku i poticanje zajedništva Hrvatska pomaže“. Uz osnivača Grad Zagreb, pridružili su se gradovi Dubrovnik i Osijek. Misija udruge je poticanje, praćenje, proučavanje i unapređivanje razvoja i suradnje gradova u Republici Hrvatskoj. Također i organiziranje sajmova, predavanja, uspostavljanje suradnje s gradovima izvan Republike Hrvatske, organiziranje i pružanje pomoći u protuminskom djelovanju u Republici Hrvatskoj i organizacija i provođenje humanitarnih akcija.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 2

VIDEO

Sretnik iz Hrvatske osvojio je 130 tisuća € na Eurojackpotu: Provjerite gdje ide dobitak
PROVJERITE LISTIĆE

Sretnik iz Hrvatske osvojio je 130 tisuća € na Eurojackpotu: Provjerite gdje ide dobitak

Na listiću su odigrane tri kombinacije igre Eurojackpot bez dodatne igre Joker. Ukupan iznos uplate je 6,00 €