Obavijesti

News

Komentari 0

Algebra pokreće prijediplomski studij kibernetičke sigurnosti

Algebra pokreće prijediplomski studij kibernetičke sigurnosti

Studenti će imati priliku pohađati kolegije koji prate najnovija znanja i trendove u kibernetičkoj sigurnosti kao što su digitalna forenzika, penetracijsko testiranje, etičko hakiranje, upravljanje prijetnjama...

VIDEO

Sveučilište Algebra, odlučilo je pokrenuti novi četverogodišnji prijediplomski stručni studij sveobuhvatnog usmjerenja na tehničke i ljudske aspekte kibernetičke sigurnosti. Program studija, kažu u Algebri, dizajniran je kako bi studenti stekli duboko razumijevanje tehničkih i psiholoških aspekata kibernetičke sigurnosti, što uključuje prepoznavanje ranjivosti i učinkovito upravljanje prijetnjama.  

Na trećoj godini, studenti biraju svoje daljnje usavršavanje u jednom od tri područja – operacijski sustavi, računalne mreže ili kibernetička sigurnost.  

U kreiranju studijskog programa kibernetičke sigurnosti, stručnjaci Sveučilišta Algebra usko su surađivali s predstavnicima Nacionalnog CERT-a, Eviden-a, Atos-a, Diverta, inSig2, Microsoft-a, Zapovjedništva za kibernetički prostor HV-a, Span-a, HPB-a, SOA-e, ZSIS-a, ISC2 i EC-Council-a, osiguravajući tako da kurikulum odražava najnovije trendove i potrebe industrije. 

Ovaj sveobuhvatni pristup osigurava da diplomanti ne samo da posjeduju teorijsko znanje i praktične vještine u kibernetičkoj sigurnosti, već su također kompetentni za upravljanje kompleksnim sistemskim i mrežnim operacijama, što ih čini izuzetno vrijednim na tržištu rada. 

Važnost kontinuiranih ulaganja u kibernetičku sigurnost i edukaciju je presudna, kako na nacionalnoj, tako i na razini pojedinih organizacija, ističe voditelj novog Algebrinog studija kibernetičke sigurnosti, Zlatan Morić:

- Nerijetko se događa da organizacije investiraju u najnoviju tehnologiju, ulažući u nju znatna financijska sredstva, ali zanemaruju ulaganje u ljude koji bi tim sustavima trebali upravljati. Svjesni ovih problema, na Sveučilištu Algebra pokrećemo novi prijediplomski studij kibernetičke sigurnosti s ciljem edukacije stručnjaka koji će moći adresirati i tehničke i ljudske aspekte sigurnosti. Po završetku studija, diplomanti će moći kreirati programe osvještavanja kibernetičkih prijetnji u organizacijama jer je kontinuirani razvoj vještina ključan za smanjenje incidenata povezanih s ljudskim faktorom - rekao je.

Studenti koji upišu ovaj studij imat će priliku pohađati kolegije koji prate najnovija znanja i trendove u kibernetičkoj sigurnosti kao što su digitalna forenzika, penetracijsko testiranje, etičko hakiranje, upravljanje prijetnjama i odgovor na incidente te mnoge druge. 

Uz stručne predavače sa Sveučilišta Algebra na pojedinim kolegijima znanja će budućim cyber stručnjacima prenositi vanjski predavači s bogatim iskustvom poput Marka Gulana, konzultanta za kibernetičku sigurnost iz tvrtke Schneider Electric, zatim Dražena Pranića iz AirCasha, Matije Ivkovića iz ZSIS-a, i dr. Trajanje studija je 8 semestara (4 godine), a po završetku studenti će steći ukupno 240 ECTS bodova te titulu bacc. ing. comp., odnosno, stručni prvostupnik (baccalaureus) inženjer/inženjerka kibernetičke sigurnosti. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO

FOTO Peteročlana obitelj u Srbiji poginula u sudaru auta i vojnog vozila, među njima troje djece...
STRAVA U SUSJEDSTVU

FOTO Peteročlana obitelj u Srbiji poginula u sudaru auta i vojnog vozila, među njima troje djece...

U nesreći je sudjelovao automobil i borbeno vozilo Vojske Srbije PASARS

Tko je novi šef partije? Bio je u HDZ-u, ima bujnu imovinu, a na svadbi je obukao i vjenčanicu...
SINIŠA HAJDAŠ DONČIĆ

Tko je novi šef partije? Bio je u HDZ-u, ima bujnu imovinu, a na svadbi je obukao i vjenčanicu...

Novi predsjednik SDP-a Siniša Hajdaš Dončić koji je u subotu na izborima pobijedio gradonačelnika Makarske Zorana Paunovića s oko 1000 glasova prednosti: 'Ponosno nosim ženino prezime'
Škorić znao da ga prate? Muljali su na bukobranima, a trojac je 'pao' zbog poruka na mobitelu
DETALJI USKOKOVE AKCIJE

Škorić znao da ga prate? Muljali su na bukobranima, a trojac je 'pao' zbog poruka na mobitelu

Bivši šef Hrvatskih cesta Josip Škorić, njegov bratić Zoran i osoba od povjerenja Sanda Bajtl uhićeni su u subotu ujutro zbog koruptivnih radnji