Obavijesti

News

Komentari 45

'Ako treba, za Aquapark ćemo, izvlastit vlasnike zemljišta'

'Ako treba, za Aquapark ćemo, izvlastit vlasnike zemljišta'
2

Bandić je nenadano najavio izgradnju Aquaparka, novca u gradskom proračunu za to nema, a njegovi suradnici do prije par dana uopće nisu bili upoznati s tom idejom

VIDEO

Za izradu i pripremu projekta Aquaparka će nam trebati šest mjeseci, a za gradnju godinu dana, izjavio je  u ponedjeljak Milan Bandić. Imat će sporu rijeku široku 12 metara i duboku pola metra. Uz vodeni sadržaj tamo će biti i dodatnog sadržaja kao što je mini-golf i adrenalinski park. Vodu će osigurati iz podzemnog izvora na samom Bundeku za kojeg je Bandić rekao da se nalazi na svega šest metara ispod zemlje. 

Suradnici nisu do neki dan ni čuli za ideju

Bandić je nenadano najavio izgradnju Aquaparka, novca u gradskom proračunu za to nema, a njegovi suradnici do prije par dana uopće nisu bili upoznati s tom idejom. Dodatni problem u izgradnji su i dvije privatne parcele usred samog Bundeka ukupne veličine 7260 četvornih metara. 

One se nalaze u vlasništvu tvrtke Zona čija je vlasnica Jadranka Kruljac Polak, zagrebačka arhitektica i sestra supruge čelnika Dinama Zdravka Mamića. Ona je svojedobno vodila i njegovu tvrtku Mamić nekretnine. 

Te parcele presijecaju gradsko zemljište na kojima treba osvanuti adrenalinski park i Aquapark. Kupljene su za 30 eura po četvornom metru, a sada bi mogli zaraditi dvostruko više. Grad im je prije manje od godinu dana ponudio cijenu od 57 eura po četvornom metru, ukupno nešto više od tri milijuna eura, no tadašnja SDP-ova većina u skupštini je blokirala donošenje odluke jer je prioritet gradnja vrtića u tom kvartu. 

Arhitektica je za 24sata izjavila da ona sama donosi odluke u svojoj tvrtki te da iza nje ne stoji njen šogor Zdravko Mamić, no s njim surađuje i ponekad ga pita za mišljenje.

Izvlastit će vlasnike?

Na novinarsko pitanje kako misli nabaviti novac za kupnju dvije privatne parcele usred parka Bundek, Bandić odgovara kako će to proglasiti projektom od posebnog javnog interesa te će doći do izvlaštenja vlasnika. Kako i kada to planira, nije rečeno, kao ni koliko će sam projekt koštati. Sam proces izvlaštenja je po sebi dugotrajan, a vlasnika zemlje, tvrtku Zona, će morati isplatiti po tržišnoj cijeni.

Bazeni na zagrebačkim Sveticama još nisu završeni, ali gradonačelnik ih obećava otvoriti do idućeg ljeta. Sada je prioritet izgradnja škole u naselju Iver.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 45

VIDEO

UŽIVO 24sata u Srbiji: Majka ubijenog pitala 'zašto si mi ubio sina'. Svi u sudnici su zaplakali
NOVO ROČIŠTE

UŽIVO 24sata u Srbiji: Majka ubijenog pitala 'zašto si mi ubio sina'. Svi u sudnici su zaplakali

Kako 24sata doznaju od dobro upućenih izvora maloljetni ubojica lišen je ikakvih osjećaja i ništa ga ne pogađa, a obitelji ubijene djece i zaštitara prošli su ga tjedan prvi put mogli vidjeti kroz staklo u sudnici.
VIDEO Horor kod Osijeka! Zabio se u kombajn. Policija objavila detalje stravične nesreće...
STRAŠNO

VIDEO Horor kod Osijeka! Zabio se u kombajn. Policija objavila detalje stravične nesreće...

Cesta je u srijedu navečer bila zatvorena te je policija vraćala sve iz smjera Osijeka natrag prema Vukovaru. Scene s mjesta sudara su strašne. Uništeni automobil i kombajn u koji se auto zabio