Obavijesti

News

Komentari 32

Agencija za istraživanje nesreća o Malom Lošinju: 'Izvješće će do kraja godine biti završeno'

Agencija za istraživanje nesreća o Malom Lošinju: 'Izvješće će do kraja godine biti završeno'

Vukić dodaje kako tijekom istrage ne može iznositi detalje te da se nada da će završno izvješće biti gotovo do kraja ove kalendarske godine

VIDEO

Prije svega izražavam sućut u svoje i ime agencije. Ono što mogu reći je da je agencija od dežurnih službi 11. kolovoza oko 15.40 zaprimila obavijest o predmetnoj pomorskoj nesreći putničkog broda Lastovo, kompanije Jadrolinija. Dežurni istražitelji s glavnim istražiteljem krenuli su na obavljanje očevidnih radnji. One će biti završene danas do kraja radnog dana, ispitani će biti svi svjedoci, a onima kojima to zdravstveno stanje ne dozvoljava bit će ispitani naknadno, rekla je danas Alana Vukić, ravnateljica Agencije za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Rijeka: Na upravnoj zgradi Jadrolinije izvješena je crna zastava žalosti 00:32

- Važno je napomenuti da agencija ne utvrđuje krivnju i odgovornost u svrhu kaznenog progona, već sprječavanja nesreća u budućnosti s izdavanjem sigurnosnih preporuka u sva tri vida prometa. Izdajemo nacrt završnog izvješća koji potom upućujemo zainteresiranim stranama (kompanija, sudionici, obitelji stradalih). One nam mogu uputiti prigovore i primjedbe s relevantnim dokazima koje potkrepljuju. Agencija onda odlučuje usvaja ih ili ne i nakon toga objavljuje završno izvješće koje je dostupno javnosti - dodala je.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Strava u Malom Lošinju: Troje mrtvih i jedan ozlijeđeni u padu rampe trajekta 07:44

Naime, do sada je ispitano 7 svjedoka (članova posade) u Malom Lošinju, jedan član koji se nalazi hospitaliziran u KBC- u Rijeka bit će ispitan danas, a drugi, također hospitalizirani, koji zbog teškog zdravstvenog tj. psihičkog stanja nije trenutno u mogućnosti sudjelovati u davanju iskaza, bit će ispitan naknadno.

VIDEO Na upravnoj zgradi Jadrolinije u Rijeci nakon teške nesreće izvješena crna zastava
VIDEO Na upravnoj zgradi Jadrolinije u Rijeci nakon teške nesreće izvješena crna zastava

Također, naknadno će moći biti ispitani i dodatni svjedoci.

Vukić dodaje kako tijekom istrage ne može iznositi detalje te da se nada da će završno izvješće biti gotovo do kraja ove kalendarske godine.

Podsjetimo, riječ je o istrazi u vezi najtragičnije nesreće na Jadranu do sada, u kojoj su u nedjelju, pri padu rampe, život izgubila tri mornara s broda Lastovo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 32

VIDEO

VIDEO Snimke užasa kod Nove Gradiške: Jedan mrtav na A3, potom izletio kombi pun ljudi
IZLETIO I KOMBI PUN LJUDI

VIDEO Snimke užasa kod Nove Gradiške: Jedan mrtav na A3, potom izletio kombi pun ljudi

NOVA GRADIŠKA Policija je u 2.20 sati dobila dojavu da je na autocesti A3, između čvora N. Gradiška i Okučani, došlo do nesreće u kojoj je poginuo jedan čovjek. Na teren su izašli policija, Hitna i druge žurne službe. Utvrđeno je da su u toj nesreći sudjelovala tri vozila kojima su upravljali strani državljani. Jedan je čovjek poginuo. Na izlazu s autoceste došlo je do još jedne nesreće u kojoj je izletio kombi. - 13 ljudi je pregledano od toga je 9 migranata, dvoje imaju teške ozljede, dvoje je i hospitalizirano , nitko nije životno ugrožen - rekli su nam iz bolnice.