Obavijesti

News

Komentari 37

24sata na mjestu masakra u BiH: Domar je ubijao po školi, a djeca su iskakala kroz prozor

24sata na mjestu masakra u BiH: Domar je ubijao po školi, a djeca su iskakala kroz prozor
10

Domar je u školi ubio ravnatelja, tajnicu i omiljenu profesoricu engleskog jezika. U trenutku pucnjave u školi su bila i djeca, koja su skakala kroz prozor

VIDEO

Nisu mi dali prići. Direktor je bio ranjen, ostali su odmah bili mrtvi, u potpunom šoku pričao nam je jedan od domara srednje škole u Sanskom Mostu. U krvavom pohodu, njegov kolega, školski domar Mehmed Vukalić, ušetao se u školu i automatskom puškom jutros oko 10 sati ubio troje djelatnika - ravnatelja Nijaza Halilovića, profesoricu engleskog Gordanu Nidžan i tajnicu škole Nisvetu Kljunić.

Nezapamćeni masakr u malom gradiću šokirao je sve.

- Nikad nismo imali incident. Šef je pokretao postupke protiv njega zbog zanemarivanja radnih obveza, točnije zbog ne dolaska na posao, a kad dođe ode negdje. Praktički ni s kim nije pričao. Možda je bio dobar s par njih - rekao je domar za 24sata.

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI:

Pokretanje videa...

[TOP 3 VIJESTI DANA] Masakr u BiH: Dok je ubijao djelatnike škole, djeca skakala kroz prozor 00:54

Škola je u potpunosti ograđena policijskom trakom. Ispred škole stoje desetine policajaca i inspektora. Policijski automobili i kombiji odlaze i dolaze. Građani u šoku gledaju i ne vjeruju kakvoj stravi su svjedočili jutros. Razgovarali smo s nekim od svjedoka.

- Radili smo, bili smo na terasi. Bilo je sve normalno, sjedili su i neki profesori. Čuli smo da je nešto lupalo, mislili smo da su neki radovi u školi. Kasnije je prošla policija i hitna, mislili smo pošto je popravni da je nešto u školi, ali nismo išli na soluciju da se tako nešto dogodilo. Prišla su nam dva policajaca u civilu i rekli su nam da pokupimo goste, zaključamo lokal i da se povučemo. U velikom smo šoku. Išao sam tu u školu. Znam ih sve. Ja kako ga pamtim kao učenika bio je totalno smirena i staložena osoba, ja ga tako pamtim - rekao nam je Selim, koji je u trenutku napada radio u lokalu koji se nalazi odmah nasuprot škole.

24sata na mjestu masakra u Sanskom Mostu

Navodno su tijekom masakra u školi bili i učenici koji su polagali popravni ispit. Vijesti.ba pišu kako su pobjegli kroz prozor kad su čuli pucnjeve. Nakon stravičnog zločina napadač je pokušao sebi oduzeti život, a u bolnicu su ga dovezli s prostrjelnom ranom prsnog koša. U bolnicu je primljen pri svijesti.

- Bio je to zaista stravičan prizor, pucao je u ravnatelja te ga ranio. Pritrčao sam da mu pomognem, ali me je u tom trenutku ubojica odgurnuo i ispalio još nekoliko metaka u njega - rekao je šokirani svjedok masakra u Sanskome Mostu za Nezavisne novine.

Iz policije Unsko-sanske županije tek su dodali da "mogu potvrditi da je ubojica bio zaposlenik škole, kao i žrtve. Prema pisanju tamošnjih medija, ubojica je i ranije imao problema s vodstvom škole te je bio i suspendiran. Navodno im je i ranije upućivao verbalne prijetnje. Nezavisne pišu da za Vukalića svi poznanici kažu kako je bio miran i povučen, sudjelovao je u ratu, a oni koji su ga bolje poznavali tvrde da je bio psihički labilna osoba. U nekoliko navrata žalio se lokalnim novinarima kako je navodno izložen mobingu na radnome mjestu.

Svjedok masakra: Ubojica me odgurnuo i upucao ravnatelja; Učenici su bježali kroz prozore?
Svjedok masakra: Ubojica me odgurnuo  i upucao ravnatelja; Učenici su bježali kroz prozore?

Očevici su rekli kako je ubojica ciljano tražio ravnatelja te profesoricu i tajnicu. Pretpostavljaju kako su motiv ovoga zločina bili raniji sukobi u školskom kolektivu. Troje ubijenih navodno su bili članovi povjerenstva koje je ubojici ranije izreklo stegovnu mjeru suspenzije zbog povrede radnih dužnosti. Ova tragedija je duboko potresla javnost Sanskog Mosta, jer su svi ubijeni bili ugledni građani i omiljeni profesori.

- Ovo je šokantan događaj i teško je u ovom trenutku naći i uputiti riječi utjehe obiteljima ubijenih. Izgubili smo živote naših dragih sugrađana koji su mnogo značili našoj lokalnoj zajednici i iskreno se nadamo da se ovako nešto više nikad neće dogoditi. Za porodice nema riječi kojima bismo im mogli olakšati. Oni su poslali oca, majku na posao i nisu se vratili. Pozivam građane da ne uzimaju zakon u svoje ruke, i u nepravdi se moramo oslanjati na pravosudne institucije - rekao je potreseni Faris Hasanbegović, načelnik Općine Sanski Most.

Sve policijske snage u Sanskome Mostu osiguravaju poprište zločina, a u tijeku je istraga čiji je cilj utvrditi sve okolnosti. RTV Sana Sanski Most piše kako su tijela ubijenih jučer nešto poslije 14 sati prebačena iz srednje škole. Ministar unutarnjih poslova Unsko-sanskog kantona Adnan Habibija kaže da policija sve drži pod kontrolom.

- Morat ćemo institucionalno djelovati da se ovakve stvari ne bi više događale. Nećemo dopustiti da se ovako nešto ponovno dogodi - rekao je Habibija. Direktor Uprave policije MUP-a Amel Kozlica potvrdio je da je osumnjičeni za ubojstvo, školski domar, Mehmed Vukalić, pokušao izvršiti samoubojstvo te da je tom prilikom sam sebi nanio povrede. Također je potvrdio da je počinitelj ubojstva ušao u školu s automatskim oružjem i da je to učinio tako da to bude ostalima neprimjetno. Prema njegovim riječima, u trenutku ubojstva u školi je bilo učenika.

Ovo je domar koji je u Sanskom mostu ubio troje ljudi: Ušao u školu i upucao je zaposlenike...
Ovo je domar koji je u Sanskom mostu ubio troje ljudi: Ušao u školu i upucao je zaposlenike...

No Kozlica nije mogao reći je li u prostoriji, u kojoj su bili ubijeni, bilo još osoba. Ministar obrazovanja Denis Osmankić najavio je da će biti razmotreno eventualno prolongiranje nove školske godine u ovom kantonu. Na društvenim mrežama se brojni učenici opraštaju od omiljene profesorice Gordane Midžan.

- Kao netko tko je imao čast četiri godine sjediti u klupi i prisustvovati satovima cijenjene profesorice Gordane Midžan, imam potrebu napisati ovo što slijedi. Poštovana, voljena, omiljena moja profesorice, ne postoje riječi kojima se bol i tuga koju trenutno osjećam mogu opisati, pored toga što ste izvrstan predavač, Vi ste jedno divno ljudsko biće, jedna divna i graciozna žena, primjer. Uvijek ću se rado sjećati osmijeha na Vašem licu, zvuka Vaših potpetica koji odjekuju hodnikom gimnazije, Vašega stila, Vaših toplih savjeta koji su meni kao tinejdžerici dosta pomogli i koje danas pratim. Trudili ste se da nastava bude održana što kvalitetnije, ozbiljnije, ali nikad niste promašili priliku da na licima svojih učenika izazovete osmijeh - stoji u objavi učenika na društvenim mrežama.

- Glasite za pravednog profesora, pamtit ću dok sam živa kad ste mi upisali jedinicu u dnevnik jer sam šaptala prijatelju iz klupe. Kad se oglasi zvono koje bi označilo kraj sata, preobrazili biste se iz profesorice Gordane u nama svima omiljenu Gocu. Pričali biste o svojim studentskim danima, svojim ljubimcima, davali biste najbolje ljubavne savjete, najljepše komplimente... Posljednji put sam Vas vidjela na maturi svoje sestre, izgledali ste prelijepo kao i uobičajeno, zagrlile smo se, udijelile komplimente jedna drugoj, voljela bih da sam Vas barem još jednom vidjela nakon toga. Zbirka bi se mogla napisati o s Vama provedenim trenucima - stoji dalje u objavi. Stradali direktor Nijaz Halilović bio je je dugogodišnji dužnosnik SDP-a u ovoj općini. U aktualnom mandatu bio je vijećnik u Općinskom vijeću Sanski Most. Iako je bio na posljednjem, 33. mjestu na listi, dobio je 358 glasova i mandat. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 37

VIDEO

VIDEO Snimke užasa kod Nove Gradiške: Jedan mrtav na A3, potom izletio kombi pun ljudi
IZLETIO I KOMBI PUN LJUDI

VIDEO Snimke užasa kod Nove Gradiške: Jedan mrtav na A3, potom izletio kombi pun ljudi

NOVA GRADIŠKA Policija je u 2.20 sati dobila dojavu da je na autocesti A3, između čvora N. Gradiška i Okučani, došlo do nesreće u kojoj je poginuo jedan čovjek. Na teren su izašli policija, Hitna i druge žurne službe. Utvrđeno je da su u toj nesreći sudjelovala tri vozila kojima su upravljali strani državljani. Jedan je čovjek poginuo. Na izlazu s autoceste došlo je do još jedne nesreće u kojoj je izletio kombi. - 13 ljudi je pregledano od toga je 9 migranata, dvoje imaju teške ozljede, dvoje je i hospitalizirano , nitko nije životno ugrožen - rekli su nam iz bolnice.