Mazalice su naziv za prefin spoj začinjenog mljevenog mesa i lepinje zapečen na roštilju. Ovaj recept je za šestero ljudi, a za pripremu će vam trebati oko 30-ak minuta
Neodoljive mazalice s roštilja
Mazalice su idealno predjelo dok se peče roštilj, a toliko su ukusne da vam i same one mogu biti dovoljne. Fina lepinja i mljeveno meso idealna su kombinacija.
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
![Svjetska premijera prvog bjelovarskog roštilja na 25. Proljetnom međunarodnom sajmu](https://img.24sata.hr/l5qRlbKa6TdlG8PcZyWB21gWzPA=/880x587/smart/media/images/2024-15/24h_7kdUnDi.jpg)
Sastojci: 300 grama mljevenog mesa, 6 lepinja, 1 kajmak, ulje, vegeta, češnjak, peršin, sol i papar
![](https://img.24sata.hr/ZIddVnYXOQKSkeKn_0buUUPIm4g=/622x0/smart/media/images/2024-18/194262758-l-normal-none_z1tbVv1.jpg)
Priprema: Lepinje prvo prerežite na pola. Pomiješajte ulje i vegetu i premažite po lepinji. Zatim pripremite mljeveno meso. Izaberite onu mješavinu mesa koja vam najviše odgovara. Meso začinite po želji.
Stavite češnjak, vegetu, peršin, sol i papar. Zatim uzmite žlicu i namažite tu smjesu po lepinjama. Lepinje zapecite na roštilju i, kad se dovoljno zapeku, dodajte i kajmak. Dobar tek!