Obavijesti

News

Komentari 14

Stravične scene na Havajima: Požar je ubio gotovo 100 ljudi

Stravične scene na Havajima: Požar je ubio gotovo 100 ljudi
16

U skloništu za hitne slučajeve na Mauiju okupljaju se stotine evakuiranih i primaju hranu, toaletne potrepštine i medicinsku pomoć

VIDEO

Broj poginulih u šumskim požarima na Mauiju jučer je bio 93, a to ga čini najsmrtonosnijim šumskim požarom u SAD-u u više od sto godina. Broj mrtvih bi još mogao znatno rasti kako vrijeme bude odmicalo, smatra Josh Green, guverner Havaja.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

havaji 04:49

Razmjeri štete postali su jasniji u subotu dok su timovi za potragu sa psima za traženje leševa pretraživali ruševine Lahaine, četiri dana nakon što je vatra sravnila sa zemljom povijesno ljetovalište uništavajući zgrade i taleći automobile.

U skloništu za hitne slučajeve u Ratnome memorijalnom kompleksu Mauija stotine evakuiranih nastavile su se okupljati primajući hranu, toaletne potrepštine i medicinsku pomoć od još rastućeg broja volontera.

Na velikim bijelim pločama bilježile su se najhitnije potrebe - baterije, voda i generatori - a velikim slovima pisalo je da više nije potrebna odjeća.

Trošak ponovne izgradnje Lahaine procijenjen je na 5,5 milijardi dolara, prema Federalnoj agenciji za upravljanje hitnim situacijama, s više od 2200 objekata oštećenih ili uništenih i više od 850 spaljenih hektara.

Dužnosnici su obećali da će ispitati državne sustave za hitne slučajeve nakon što su neki stanovnici postavili pitanje je li se moglo učiniti više da se ljudi upozore prije nego što vatra zahvati njihove domove. Neki su bili prisiljeni ugaziti u Tihi ocean kako bi izbjegli vatri.

Sirene postavljene oko otoka - s namjerom da upozore na nadolazeće prirodne katastrofe - uopće se nisu oglasile, a rasprostranjeni prekidi struje i mobilnih mreža ometali su druge oblike upozorenja.

Državna tužiteljica Anne Lopez rekla je da pokreće reviziju donošenja odluka prije i tijekom požara. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 14

VIDEO

UŽIVO 24sata u Srbiji: Majka ubijenog pitala 'zašto si mi ubio sina'. Svi u sudnici su zaplakali
NOVO ROČIŠTE

UŽIVO 24sata u Srbiji: Majka ubijenog pitala 'zašto si mi ubio sina'. Svi u sudnici su zaplakali

Kako 24sata doznaju od dobro upućenih izvora maloljetni ubojica lišen je ikakvih osjećaja i ništa ga ne pogađa, a obitelji ubijene djece i zaštitara prošli su ga tjedan prvi put mogli vidjeti kroz staklo u sudnici.

FOTO Jeste li ih vidjeli? Fabian i Dora (14) su nestali u Zagrebu!
NESTALO DVOJE DJECE

FOTO Jeste li ih vidjeli? Fabian i Dora (14) su nestali u Zagrebu!

Dora je visoka 168 cm, smeđe kose i srednje tjelesne građe, a bila je odjevena u jaknu bež ili crne boje. Fabian je visok 170 cm, ima smeđu kosu, a bio je odjeven u crni donji dio trenirke, duksericu i crne tenisice
Građani zbunjeni, stigle im obavijesti o novim izabranim liječnicima. Evo što kaže HZZO
ZBUNJUJUĆA OBAVIJEST

Građani zbunjeni, stigle im obavijesti o novim izabranim liječnicima. Evo što kaže HZZO

Riječ je o obavijesti HZZO-a pacijentima čiji je liječnik, ali ne kažu koji, otišao, zatvorio ordinaciju, promijenio ordinaciju ili umro. Obavijest stiže u pretinac eGrađani i zbunjuje pacijente jer neke informacije nedostaju