U središnjoj Hrvatskoj jelovnik na Badnjak je vrlo jednostavan. Za doručak se skuha krumpir u ljusci,očistii, poulji bučnim uljem i posoli. Za ručak se jede juha od graha i grah salata sa bučnim uljem. Unazad 20-tak godina jede se i riba. Ali ne bakalar. Badnja večera je također posna i jedu se tri vrste luka.
boo1506
22.12.2019.
Odustani
Bas sam to htjela napisati. Kod nas je običaj posni grah,grah na gusto sa češnjakom i pečeni krumpir u kori ili kuhan. Posavina😆
nn
nnjmkd
22.12.2019.
Odustani
Nekad se je pekla i pogača, ali kako danas većina žena radi, pogača je vrlo rijetka.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu 24sata te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona .