Obavijesti

News

Komentari 97

Čekaju dolazak dizalice, nema prometa na pruzi Zagreb-Split

Čekaju dolazak dizalice, nema prometa na pruzi Zagreb-Split
8

Danas nova nesreća: Radna lokomotiva iskliznula je iz tračnica na željezničkom kolodvoru u Kamanju kod Karlovca jutros oko 11.15 sati. Srećom, nema ozlijeđenih

Djelatnici Ministarstva unutarnjih poslova su u petak prijepodne izašli na mjesto sinoćnjeg iskliznuća lokomotive između Labina Dalmatinskog i Kaštela Starog, te su započeli očevid. 

Poslijepodne se iz Zagreba očekuje dolazak 120-tonske dizalice koja će na tračnice postaviti lokomotivu koja se nakon udara u odron prevrnula na bok. 

Promet obustavljen do subote

Promet na pruzi Zagreb-Split je obustavljen, a očekuje se da će biti uspostavljen večeras, iako je realnije očekivati da će biti normaliziran tek u subotu. Do tada će putnike, na dionici između Splita i Gračaca, prevoziti autobusi, a od Gračaca vlakovi. 

Putnike lokalnih putničkih vlakova autobusi će do daljnjega prevoziti na relaciji Perković-Split i obratno, a teretni prijevoz je u prekidu od Perkovića do Splita, navodi HŽ u priopćenju.

Pomoćnik strojovođe slomio nogu

Podsjetimo, brzi vlak na relaciji Zagreb-Split iskočio je u četvrtak oko 19 sati iz tračnica nakon što je naletio na odron u Sadinama poviše Rudina iznad Kaštela. Lokomotiva se prevrnula. U nesreći je teže ozlijeđen pomoćnik strojovođe, koji je slomio nogu, a liječničku pomoć zatražio je i strojovođa

U trenutku nesreće u vlaku se nalazilo 48 putnika i nitko od njih nije ozlijeđen. 

- Bila je to ogromna stijena koja je prepriječila prugu. Uspjeli smo malo usporiti, a nakon udesa najvažnije nam je bilo osigurati putnike. Nije bilo nikakve panike, dobro je završilo, rekao je strojovođa Tomislav Knežić.

Pretpostavlja se da su uzrok odrona iznimno loši vremenski uvjeti u tom dijelu Dalmacije tijekom posljednjih dana.

- Zbog olujne kiše i nevremena došlo je do pomicanja jedne stijene koja je pala na prugu, rekao je Slavko Šerić, ravnatelj Centra Jug HŽ Infrastrukture.

Sindikalisti bijesni

U Sindikatu strojovođa su pak bijesni i prozivaju HŽ Infrastrukturu za niz propusta.

- Nisu se sjetili pregledati prugu prije prolaska vlaka, ali i ranije tijekom dana s obzirom na to da na su na tom području već nekoliko dana padale jake kiše. A kad su već krenuli s pružnim vozilom, mogli su povesti i Hitnu pomoć kako bi pomogli našem kolegi koji je trpio bolove i putnicima koji su bili u šoku. Ostavili su ih na pruzi bez vode i bez pomoći više od sat vremena, i to najbolje pokazuje kako  se oni odnose prema ljudima i njihovim životima. Smeta nas i što se troše ogromna sredstva za obnovu pruge. Potrošeni su milijuni eura, a nema signalizacije na ovakvim mjestima gdje postoji opasnost od odrona, rekao je predsjednik Sindikata strojovođa Nenad Mrgan. 

Lokomotiva ispala iz tračnica kod Karlovca

Radna lokomotiva iskliznula je iz tračnica na željezničkom kolodvoru u Kamanju kod Karlovca u petak oko 11.15 sati. Željeznički promet Karlovac-Metlika do daljnjeg je u prekidu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 97
Kralj žira i brat imaju bespravnu vilu s bazenom. Pogledajte kako su gradili pored Poreča!
UTAJA NIJE JEDINI GRIJEH

Kralj žira i brat imaju bespravnu vilu s bazenom. Pogledajte kako su gradili pored Poreča!

Plus+ Zijad Pezerović je kupio i zemljišta koja želi prenamijeniti, ali iz Grada Poreča su ga odbili. Kažu i da vila koja je u suvlasništvu njega i brata nema potrebne dozvole. Država je srušila bespravnu kuću, nikla je nova
Roditelji za 24sata ispričali sve što je dječak radio njihovoj djeci u sadašnjoj i dvije bivše škole
SLUČAJ PROBLEMATIČNOG UČENIKA

Roditelji za 24sata ispričali sve što je dječak radio njihovoj djeci u sadašnjoj i dvije bivše škole

Plus+ 'Ponašao se nasilno i vulgarno', kažu, a Hrvatski zavod za socijalni rad od ožujka 2022. postupa nad dječakovom obitelji, a rezultata nema. Iz jedne škole se ispisao cijeli razred zbog njega, a u drugoj djeca radi njega ne idu na nastavu