Novi je tjedan u emisiji 'Večera za 5', a prvi će kuhati Nedjeljko Jerković. 'Volio bih da ne otvaram tjedan, da sam drugi ili treći, ali eto, hrabri otvaraju', rekao je
Nedjeljko u 'Večeri za 5' planira jelo koje mnogi vole! 'Moraš biti tele da pogriješiš s time...'
Vozač Nedjeljko Jerković ugostit će protukandidate u svojoj konobi u Rogotinu. U emisiju 'Večera za 5' se prijavio zbog druženja i dobre zabave. Voli kuhati, a usto ima i niz interesa - piše monografije o lađarima, bio je sudionik na 21 maratonu lađa kao veslač, bavi se sportom, skuplja antikvitete, bavi se amaterskom fotografijom, uživa u dobroj fešti i pjesmi. Najčešće spravlja ribu na gradele, a dobar je, kaže, i u gulašima. Usko je vezan uz neretvansko područje i tradiciju.
- Po struci sam profesionalni vozač, završio sam prometnu školu i 40 godina vozim. Osoba sam koja radi po 15 sati dnevno, malo spavam i stalno sam u akciji. Ujutro od šest i navečer do 22. Hiperaktivan sam. Moji hobiji su fotografija, skupljanje antikviteta, dosta radim na internetskim stranicama, imao sam blogove, održavam neke stranice... Maraton lađa je moja strast i ljubav, od drugog maratona vozim - ispričao je Nedjeljko.
- Izgradio sam konobu prije 16 godina, to su rezultati mog rada. Volio bih da ne otvaram tjedan, da sam drugi ili treći, ali eto, hrabri otvaraju - dodao je vozač.
Svoju večeru odlučio je spraviti od sastojaka kao što su inćuni, masline, teletina, krumpir, crvena paprika, vanilin šećer i orasi.
- Sve je zanimljivo, volim sve od ovoga, a najviše se radujem teletini - komentirala je Nikolina.
- Teletinu nisam jeo pet godina, ali ako je dobro napravljena, s tim ne može pogriješiti. Moraš biti stvarno tele da pogriješiš s teletinom - dodao je Ljubo.
Hoće li Nedjeljko uspjeti s teletinom, doznat ćemo od 17.45 sati na RTL-u!