Ove mesne okruglice odlična su ideja za ručak. Za njih vam ne treba puno vremena, možete ih ispeći i dan prije pa ih samo sutradan brzinski prokuhati u umaku i zapeći u pećnici
Ne znate što kuhati? Napravite mesne okruglice s mozzarellom
Mesne okruglice u umaku od rajčica poslužite za ručak uz kuhanu palentu ili pire krumpir i zdjelu svježe, sezonske salate.
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
Sastojci:
1 kg miješanog mljevenog mesa, 230 g naribane mozzarelle, 45 g naribanog parmezana, jaje, 250 g umaka od rajčice, 230 g naribane mozzarelle za posip, svježi bosiljak ili peršin za posluživanje
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 200°C. U velikoj zdjeli pomiješajte mljeveno meso, mozzarellu, parmezan i jaje. Lim premažite uljem ili stavite na njega papir za pečenje. Zagrabite veliku žlicu smjese, oblikujte u kuglice i posložite u posudu za pečenje, pa pecite 15-20 minuta. Izvadite iz pećnice, prelijte umakom od rajčice i posipajte mozzarellom. Pecite dodatnih 5-10 minuta dok se sir ne otopi. Prije posluživanja pospite peršinom ili bosiljkom.