Nešto je nelogično u članku. Prvo kaže da pravi med u sebi nema šećera (što je apsolutno netočno, btw), a dalje piše da se pravi med kristalizira, a pod visokom temperaturom karamelizira. A kristalizira se zapravo šećer, karamelizira se šećer. Naravno da u pravom medu ima šećera, zato se navedeno i događa i zato med i jest sladak. Stvar je da je to prirodni šećer, dok se u umjetni med stavljaju umjetni zaslađivači.
Dk
Deaktivirani korisnik
11.10.2016.
Odustani
Lupaju bez veze ko i obično s tim "korisnim" savjetima. Ta koji med se ne otapa u vodi (nakon malo vremena)?!
Tr
Tridtan
11.10.2016.
Odustani
U umjetni med se ne stavljaju umjetni zasladjivaci nego se stavlja obicni bijeli secer u ispravnom omjeru s vodom + caj i malo tamne cokolade kao boja + za miri
s -prozirna rekucina pod nazivom Ekstrakt med (jedna kap na jednu staklenku)... + jos nesto sto pomaze da se med ne pocne odmah kristalizirati ali necu vam reci sto ;)
Prikaži još ↓
Clandestino_1
11.10.2016.
Odustani
Dobro je napisano u clanku jer govore o obicnom seceru koji se dodaje u med i jos mnogo toga sto se dodaje da bi ga bilo vise tridtan vam je lijepo napisao. PRA
VI MED KRISTALIZIRA ! ja sam od rodjenja u pcelarstvu, valjda znam sto je pravi med, to je jedini pravi dokaz da li je med pravi, samo ga malo stavite u frizider i ako se stvrdne to je to.
Prikaži još ↓
Kerplunk
11.10.2016.
Odustani
Clandestino, pravi med kristalizira zato što u njemu ima prirodnih šećera. I to je ono što kristalizira, šećer. U članku je napisano da u medu nema šećera, što
apsolutno nije točno. Glavni sastojak meda jest šećer, preko 70%. I to glukoza i fruktoza. 15-tak % je voda i nešto malo ostalog. Dakle, napisati da u medu nema šećera, a šećer je glavni sastojak meda, je apsurdno. Kakav si ti to pčelar, a ne znaš sastav meda.
Prikaži još ↓
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu 24sata te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona .