Pečenu pletenicu ukrasite sa šarenim bombonima. Od istoga tijesta se mogu raditi vjenčići kojima se u sredinu stavi ljuska od jajeta, a kad se ispeku izvadi se ljuska i stavi pisanica
Ne da vam se raditi pinca? Ispecite finu uskrsnu pletenicu
Bliži nam se Uskrs i, ako niste još odlučili što ćete sve pripremati, mi vam nudimo još jedan izbor. Donosimo vam recept za najukusniju uskrsnu pletenicu. Uživajte i dobar tek!
Sastojci:
500 g brašna, 1 svježi kvasac, 250 ml mlijeka, 100 g otopljenog maslaca, 1 jaje, 2 žlice šećera, malo soli, 1 žumanjak
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
Priprema:
Razmrviti kvasac i otopiti ga sa žlicom šećera u malo mlijeka. Ostaviti na toplom da se diže. Po želji se mogu staviti i grožđice ili neko drugo sušeno voće. U brašno staviti jaje, šećer, maslac, mlijeko i dignuti kvasac. Dobro ga izradite i ostaviti da se diže 15-ak minuta. Razdijeliti tijesto na 3 dijela i isplesti pletenicu te ju premazati žumanjkom.
Pečenu pletenicu ukrasite sa šarenim bombonima. Od istoga tijesta se mogu raditi vjenčići kojima se u sredinu stavi ljuska od jajeta, a kad se ispeku izvadi se ljuska i stavi pisanica. Ispečeni vjenčići se mogu preliti bijelom glazurom (sokom od limuna i šećera).