Obavijesti

Native sadržaj

Foto: 24ContentHaus
ISPROBALI SMO

T Phone 2 Pro multimedijalni je snagator za svačiji džep: Zašto se rivali boje ovog telefona?

T Phone Pro 2 je 5G mobitel s jakom baterijom, odličnim ekranom i stereo zvučnicima te eSIM podrškom, ali i procesorom uz koji ćete se lako igrati. Sve to prati i čak pet godina podrške za vaš softver

Sadržaj donosi Hrvatski Telekom

Hrvatski Telekom nedavno je predstavio novu generaciju T uređaja, pristupačne 5G telefone T Phone 2 i T Phone 2 Pro koje su razvijali u suradnji s Googleom, a na testu smo isprobali moćniji T Phone 2 Pro. Ovo je sad značajno napredniji i moćniji telefon, koji će pomrsiti račune mnogima u ovoj klasi jer nudi niz atraktivnih rješenja i poboljšanja koja mnogi teško mogu ponuditi za tu cijenu. Uza sve to, ovo je prilično "zelen" telefon, dizajniran uz brigu za okoliš.

Uglađen i sa stilom

Testirani T Phone Pro 2 dolazi u tamnoplavoj boji s jednostavnim kućištem i tipkom za uključivanje u magenta boji, koja se atraktivno ističe na bočnoj strani telefona i daje mu dodatnu dozu zanimljivosti. Ona ujedno služi kao senzor otiska prsta, koji radi iznimno brzo i precizno. Rubovi oko ekrana dovoljno su tanki da ovaj 6,8-inčni uređaj komotno možete držati u rukama bez nekog neugodnog osjećaja da vas bode neki rub ili da je uređaj nespretan za rukovanje. Inače, to je ista dijagonala ekrana kao na mnogobrojnim flagship uređajima danas. Na još bolji dojam o uređaju i na praktičnost u svakodnevnom korištenju utječe i debljina od 8,5 mm, ali i samo 198 grama težine. Za to je zaslužno i stražnje kućište od plastike, koje oduševljava iz nekoliko razloga. Prvo, matirana poleđina vrlo je čista i nije podložna prljanju, a drugo - njegova četverostruka stražnja kamera jedva da strši izvan kućišta. To je danas prava rijetkost, koju treba posebno pohvaliti. To znači da vam se telefon neće neugodno ljuljati na stolu i da ćete u rukama imati prilično ujednačenu plohu. 

Prostor za obilje fotografija

Na desnoj strani 168,7 mm visokoga kućišta uz tipku za uključivanje nalaze se tipke za glasnoću, a s lijeve strane je utor za SIM karticu te za microSD karticu, pa možete vrlo lako proširiti memoriju za najviše 2 TB. Dovoljno prostora da vam stanu fotografije snimane godinama, ali i gomila multimedije. S donje strane telefona, osim USB-C konektora, prava je rijetkost na današnjim telefonima - 3,5 mm konektor za slušalice. Odlično rješenje za one koji i dalje obožavaju svoje klasične žičane slušalice. 

Odličan ekran uvlači u radnju

Pokretanje videa...

T Phone 2 Pro 00:21

Ako ne želite slušati glazbu preko slušalica, ovaj telefon dolazi sa stereo zvučnicima, što u ovoj klasi telefona i nije toliko često, ali je vrlo dobar bonus za slušanje glazbe i gledanje Netflixa. Zahvaljujući velikom ekranu, sasvim je ugodan za nastavak gledanja jedne ili dviju epizoda neke serije u krevetu prije spavanja. Zvuk je prilično glasan i jasno se čuje, a zvučnici bi bili sjajni uz još malo basa. Zahvaljujući 5G vezi, sve to pokretalo se na ovom telefonu bez ikakvih zastajkivanja, a "buffering" kotačić, koji pokazuje učitavanje sadržaja, postaje prošlost. I da, svakako treba istaknuti da je ovo dual SIM uređaj, koji podržava i eSIM, što također nije često u klasi i dobra je opcija. Osobito kad putujete izvan područja EU.

Njegovi zvučnici okružuju jedan od najboljih dijelova ovog telefona, veliki 6,8-inčni ekran u AMOLED tehnologiji s FullHD+ rezolucijom (2436 x 1080 piksela). AMOLED ekran brzo dolazi do izražaja i to ćete vrlo dobro primijetiti kod filmova ili igara na intenzivnim bojama i visokom kontrastu slike. Ekran je prilično svijetao te ugodan i za korištenje na otvorenom, a mogućnost osvježenja slike od 120 Hz značajno poboljšava dojam. Osvježenje 120 Hz automatski je isključeno, pa u postavkama trebate aktivirati opciju "Glatki zaslon", što će automatski podizati osvježenje slike na 120 Hz za određeni sadržaj. 

Klizi kroz aplikacije

Kako je riječ o telefonu nastalom u suradnji s Googleom, uređaj ima i gotovo “čisti” Android, a to znači da nema nepotrebnih i suvišnih aplikacija koje jednostavno odmah poželite obrisati s uređaja. Tijekom korištenja nismo primijetili zastajkivanja u radu ili neke neugodne trzaje te se dobro nosi sa svim prosječnim dnevnim zadacima, od multimedije, društvenih mreža i rada, korištenja AI alata poput Geminija... Velike zasluge za to ima Qualcommov čipset Snapdragon 6 Gen1, koji pogoni mnoge telefone u ovoj klasi, a pomaže mu i 8 GB radne memorije, dok ćete aplikacije pohranjivati na 256 GB interne memorije. Ovo je dovoljno i za uživanje u igrama, pa tako Asphalt 9 Legends vrlo dobro radi i na ovom uređaju, čak i kad se podigne kvaliteta prikaza. Mnoge igre moći ćete komotno igrati na malo nižim postavkama.

Čuvar vaših uspomena

Stražnja četverostruka kamera dolazi sa sustavom u kojem glavnu riječ vodi kamera od 50 megapiksela (OIS), a uz nju su još širokokutna kamera od 5 Mpx te dubinska (2 Mpx) i makro kamera (2 Mpx). Glavna kamera u standardnome modu snima fotografije od 12 Mpx, a u postavkama možete uključiti i punu rezoluciju od 50 Mpx. Postavke nude i modove panorame, usporenog snimanja, hiperlapsa. Sprijeda se nalazi selfie kamera od 16 Mpx. Kamera još podržava snimanje videa do rezolucije 2K (2560 x 1440) te do 60 fps. Kamera se najbolje snalazi kad ima dovoljno svjetla s jasnim bojama, a optimizacija scena dodatno će poboljšati fotografije.

U nastavku pogledajte nekoliko fotografija s T Phonea 2 Pro.

Sigurni ste nekoliko godina

Važna stvar koju treba istaknuti kod ovog uređaja je da trenutno dolazi s Androidom 14, a dobit će i sljedeće dvije nove verzije Androida, što znači Android 15 i 16, te pokazuje vjeru u performanse ovog telefona. Uz to, navodi se kako će tijekom sljedeće tri godine telefon dobivati mjesečna sigurnosna ažuriranja, a u četvrtoj i petoj godini ona će biti kvartalna. S te strane sigurni ste i od eventualnih propusta u telefonu tijekom sljedećih pet godina.

Treba spomenuti i kako T Phone 2 Pro ima "Eco Rating" 84/100, što pokazuje visoku razinu održivosti uređaja, a ima i oznaku "Green Magenta" kao telefon koji ima pozitivan doprinos zaštiti klime i odgovornom korištenju resursa. 

S lakoćom kroz dan

Telefon dolazi s baterijom od 5000 mAh, koja podržava brzo punjenje na 25 W, ali i bežično na 15 W preko Qi standarda, što je još jedna od odličnih opcija koje u ovom rangu rijetko možemo vidjeti. Tijekom nekoliko dana s telefonom uvjerili smo se da s lakoćom možete izdržati cijeli dan korištenja s jednim punjenjem, a uz štedljivije korištenje to se može razvući i na sljedeći dan.

Sadržaj donosi Hrvatski Telekom

VIDEO

Ovako je Georgina izgledala prije. Ronalda je upoznala s 22 godine. Ovo je čeka ako prekinu
TKO JE GEORGINA?

Ovako je Georgina izgledala prije. Ronalda je upoznala s 22 godine. Ovo je čeka ako prekinu

Partnerica nogometaša Cristiana Ronalda (30) rođena je 27. siječnja 1994. godine u Buenos Airesu, a cijelo je djetinjstvo provela u gradiću Jaca na sjeveroistoku Španjolske

Bili su prijatelji, a onda je oteo hrvatsku zastavu pa i nagazio Dražena. Sad mu je odao počast
PRIČA DIVCA I PETROVIĆA

Bili su prijatelji, a onda je oteo hrvatsku zastavu pa i nagazio Dražena. Sad mu je odao počast

Zajedno su godinama dominirali svjetskom košarkom kao suigrači, ali rat je zauvijek razdvojio Petrovića i Divca. Srbin mu nije došao na sprovod, a poslije 12 godina sreo mu je majku. Sada je došao u Zagreb na memorijalnu utakmicu u spomen na Dražena