Obavijesti

Native sadržaj

Komentari 25
Foto: Xavier Mouton/Unsplash
TRIKOVI KOJI ĆE UPALITI

Svima je potreban godišnji odmor, ali kako se odmoriti ako na putovanje idete s djecom?

Svi jedva čekaju godišnji odmor, no za one koji putuju s djecom određene situacije mogu biti stresne. Doznajte što poduzeti kako biste se s godišnjeg vratili vedri i odmorni, a ne iscrpljeni zbog neprestane brige i planiranja

Sadržaj donosi Amadria Park hoteli

Nedavna istraživanja pokazala su kako su obiteljski godišnji odmori u porastu te da većini roditelja upravo djeca predstavljaju inspiraciju za planiranje odmora. Upravo je takav pristup koristan i za jedne i za druge jer svako putovanje treba biti osmišljeno tako da roditeljima pruži žarko željeni odmor, ali u isto vrijeme zaokupi djecu

Naime, putovati s najmlađima, ako niste dobro pripremljeni, može vrlo brzo postati naporno i iscrpljujuće. Zato u nastavku donosimo savjete koji će vam pomoći da isplanirate godišnji odmor u kojem će jednako uživati i mali i veliki. A na kraju otkrijte i koje benefite obiteljsko putovanje ima kad je riječ o razvoju djeteta.

Kako da djeci ne bude dosadno?

Glavni prigovor koji djeca na odmoru mogu uputiti roditeljima je dobro poznata rečenica: ''Meni je dosadno''. Kod kuće biste brzo pronašli neko rješenje koje bi im preusmjerilo pozornost, no na odmoru je to ipak malo teže. Zato je dobro isplanirati aktivnosti koje djeci jednostavno neće ostaviti vremena da im bude dosadno.

Uključite ih u planiranje

Neka djeca budu uključena u odabir destinacije tako što ćete ih pitati koje bi aktivnosti ili atrakcije željeli isprobati, odnosno posjetiti. Naravno, prethodno suzite izbor na nekoliko destinacija koje vama odgovaraju, ali ako im dopustite da odaberu favorita, to može povećati njihov entuzijazam prema putovanju i angažman tijekom odmora. Također, dopustite im da sudjeluju u kreiranju dnevnog rasporeda koji uključuje stavke poput odlaska u restoran, posjeta nekoj od znamenitosti, vožnje pedalinom i slično.

Predložite odmor u blizini većega grada

Kad predlažete djeci nekoliko lokacija za odmor, idealno bi bilo da se one nalaze u blizini većega grada jer tako možete znatno više sadržaja vidjeti ili isprobati. Primjerice, u Šibeniku možete posjetiti uzbudljivi Aquapark Dalmatia, koji se nalazi u okviru hotela Amadria Park. Ovaj nevjerojatni vodeni park direktno je povezan s hotelima Jakov i Andrija, proteže se na površini 36.000m2, a na parkiralište se može smjestiti 3.000 automobila. Ako pričamo o atrakcijama, lista sadržaja zadovoljit će i najzahtjevnije; vodeni tobogani, lazy river, umjetna plaža s valovima, whirpools, dječji bazeni, wellness i fitness club, tri tematska restorana s biranim menijima za djecu, barovi, dječje igraonice i tematske trgovine spremni su za svoje posjetitelje ovog ljeta.

Također, novi, prošireni dio vanjskog vodenog parka otvara se početkom srpnja, a ako planirate odmor u kasnijem dijelu godine, imajte na umu da vam je ondje na raspolaganju i zatvoreni dio parka, koji se otvara na jesen. Zatvoreni i grijani dio aquaparka, koji će raditi cijelu godinu prostirat će se na 9.100 m2, a temepratura vode u bazenima će biti 26 celzijevih stupnjeva. Posebnost ovog aquaparka je blizina plaže pa će tako obitelji moći izabrati svoj tip zabave. 

Ponesite ‘alate’ za igru

Neka svako dijete ima svoj ruksak grickalicama, igračkama ili drugim stvarčicama koje im pružaju zabavu, poput zanimljivih knjiga, stripova, bojanki i slično. To će biti korisno ne samo tijekom putovanja nego i na plaži ili drugoj lokaciji na kojoj ćete se odmarati. Starija djeca sa sobom će sigurno ponijeti neizostavni mobitel i slušalice, pa bar o tome ne trebate brinuti. 

Napravite dnevnik putovanja

Prije putovanja kupite praznu bilježnicu s tvrdim koricama ili spomenar te se dogovorite s djecom da to bude vaš dnevnik putovanja. Starije dijete zadužite da bude glavni fotograf na odmoru, a mlađe neka svaki dan lijepi uspomene poput ulaznica i sličnih simboličkih predmeta. Zajedno mogu kreirati kratke opise dnevnih dogodovština, a nakon povratka s putovanja sve fotografije isprintajte i zajedno zalijepite. S druge strane, ako želite, svakom djetetu možete dati njegov dnevnik putovanja da samostalno ispunjava, to je odličan način da ih potaknute na izražavanje i promišljanje o svojim iskustvima.

Family hoteli

Upravo iz želje da djeci pruže odmor kakav priželjkuju, a istodobno sebi osiguraju mir i odmor, roditelji se sve češće odlučuju za aranžmane sa sveobuhvatnom ponudom za djecu i roditelje. Jedan od takvih primjera family friendly hotela su i Amadria Park hoteli, jedini hrvatski hotelski brend s vlastitim vodenim parkom

Prilikom smještaja u ovom hotelu roditelji ne moraju misliti o obrocima jer je izbor hrane kreiran i za najizbirljiviju djecu. A tu si i animatori te niz već spomenutih vodenih atrakcija u Aquaparku Dalmatia koje će oduševiti sve uzraste. 

Obiteljski odmor pritom ima i razne benefite za djecu, od toga da ih zbližava s braćom, sestrama i roditeljima do činjenice da pomaže u njihovu razvoju. Naime, znanstvenici su dokazali da odmori tijekom praznika mogu unaprijediti razvoj mozga kod djece jer se aktiviraju sustavi za igru i istraživanje. Tako da sad imate nekoliko razloga više za planiranje zajedničkog odmora.

Sadržaj donosi Amadria Park hoteli

Komentari 25

VIDEO

Zanima vas kako ćemo živjeti za 50 godina? Znanstvenici imaju tri moguća scenarija
Sadržaj donosi: Croatia osiguranje

Zanima vas kako ćemo živjeti za 50 godina? Znanstvenici imaju tri moguća scenarija

Svijet u kojem živimo ubrzano se i radikalno mijenja, a na oblikovanje budućnosti utječu raznorazne sitnice kojih možda sada nismo ni svjesni. Kako će Hrvatska izgledati u budućnosti saznajte na izložbi 'Hrvatska 2074. – pogled u budućnost'

Ovako je Georgina izgledala prije. Ronalda je upoznala s 22 godine. Ovo je čeka ako prekinu
TKO JE GEORGINA?

Ovako je Georgina izgledala prije. Ronalda je upoznala s 22 godine. Ovo je čeka ako prekinu

Partnerica nogometaša Cristiana Ronalda (30) rođena je 27. siječnja 1994. godine u Buenos Airesu, a cijelo je djetinjstvo provela u gradiću Jaca na sjeveroistoku Španjolske
Bili su prijatelji, a onda je oteo hrvatsku zastavu pa i nagazio Dražena. Sad mu je odao počast
PRIČA DIVCA I PETROVIĆA

Bili su prijatelji, a onda je oteo hrvatsku zastavu pa i nagazio Dražena. Sad mu je odao počast

Zajedno su godinama dominirali svjetskom košarkom kao suigrači, ali rat je zauvijek razdvojio Petrovića i Divca. Srbin mu nije došao na sprovod, a poslije 12 godina sreo mu je majku. Sada je došao u Zagreb na memorijalnu utakmicu u spomen na Dražena