
Ova ukusna i jednostavna poslastica potječe iz austrijske kuhinje, no na našim se prostorima toliko udomaćila da je nerijetko smatramo dijelom naše tradicionalne gastronomske ponude
Ova ukusna i jednostavna poslastica potječe iz austrijske kuhinje, no na našim se prostorima toliko udomaćila da je nerijetko smatramo dijelom naše tradicionalne gastronomske ponude
Rado se volimo prisjećati okusa koji nas vraćaju u djetinjstvo, a među njima je zasigurno i ova starinska poslastica koja ima nekoliko imena. U Dalmaciji je poznata kao paradižot ili paradiže, a u unutrašnjosti Hrvatske poznatija je pod nazivom šnenokle. Francuzi je zovu les œufs à la neige (snježna jaja), Njemci Schnee-Eier (također snježna jaja), Englezi floating island (plutajući otoci), a Poljaci zupa nic (ptičje mlijeko).
Iako ima mnogo naziva, recept je u osnovi isti. Za klasičnu su pripremu potrebna samo tri sastojka – jaja, mlijeko i šećer, a modernije verzije uključuju i kekse, vaniliju te rum ili maraskino, koji daju bogatiji okus. Ovaj je desert odličan izbor za dane kada nemate puno sastojaka u smočnici, a jede vam se nešto slatko. Priprema je vrlo jednostavna, što je idealno i za sve one koji nisu baš vični spravljanju slastica.
U slast!
Sve namirnice za ovaj ukusni paradižot pronađite u Tommyju. Svoju kupnju obavljajte iz udobnosti naslonjača putem Glovo aplikacije za dostavu. Ostanite doma i naručite namirnice za najbolju spizu u gradu. Tommyjev katalog pogledajte ovdje.