Obavijesti

Native sadržaj

Komentari 19
Foto: Ivan Jantolek
ZA SVAKOG PONEŠTO

Poljoprivrednici, stočari i svi željni dobre zabave: Ne propustite Bjelovarski sajam!

Ovog vikenda Gudovac postaje nezaobilazno odredište za sve zaljubljenike u poljoprivredu i stočarstvo. U nastavku doznajte više o tome zašto Bjelovarski sajam nije samo običan sajam nego prava poslastica za sve generacije

Sadržaj donosi: Bjelovarski sajam

Svake godine ljubitelji poljoprivrede, stočarstva i zabave s nestrpljenjem iščekuju jedan od najvećih događaja u regiji - Bjelovarski sajam. Sljedećeg vikenda Gudovac će postati središte stočarskog i poljoprivrednog svijeta, ondje će se okupiti stručnjaci, izlagači i posjetitelji iz cijele regije. Ovogodišnji Jesenski međunarodni bjelovarski sajam slavi i jubilarnih 30 godina postojanja. 

Prvi sajam bio je u listopadu 1993. godine i od prvog dana pokazao je važnost takve manifestacije za razvoj poljoprivrede i gospodarstva za svoj kraj, ali i za razvoj poljoprivrede u cijeloj Hrvatskoj. Povijest koju ima Sajamski prostor u Gudovcu seže stoljećima u prošlost, a Jesenska manifestacija početak je razvoja sajma kakav danas poznajemo. U nastavku vam donosimo uvid u najzanimljivije aktivnosti koje se spremaju ove godine, pa rezervirajte nadolazeći vikend i pridružite se ovom nezaboravnom događaju!

Peti element i Drvni svijet

Jedna od glavnih tema ovogodišnjeg Bjelovarskog sajma je Peti element, koji će u svojem sedmom izdanju predstaviti obnovljive i ostale izvore grijanja. Cilj ove sajamske manifestacije je na jednome mjestu okupiti poslovne subjekte vezane za tematiku grijanja i obnovljivih izvora energije. Peti element poljoprivrednicima je izuzetno zanimljiv jer nudi nove tehnologije, odnosno svi zainteresirani imaju priliku upoznati se s rješenjima ne samo za, primjerice, iskorištavanje solarne energije nego i s tehnologijom vezanom za očitavanje podataka iz tla, praćenje usjeva dronom i slično. Dobra je vijest da svake godine ova manifestacija bilježi povećanje broja izlagača iz tog područja, a time se povećava i zainteresiranost posjetitelja za njihove proizvode i usluge. 

Isto tako, posjetitelji iz cijele regije moći će uživati u temi Drvni svijet, koja se organizira šesti put, a u okviru koje će biti predstavljeni izlagači i sve aktualnosti posvećene načinu obrade drva i drvnih proizvoda. Svi koje zanima drvna industrija moći će uživati i u izložbi te atraktivnim prezentacijama strojeva i opreme za šumarstvo, prijevoz i obradu drva.

Vrhunac stočarskog uzgoja 

Osim Petog elementa i Drvnog svijeta, važan dio tradicionalnog Bjelovarskoj sajma je sajam opreme za stočarstvo, koji nudi sve što je potrebno stočarima u bavljenju onim u čemu su najbolji. Zanimljive teme pratit će i predavanja, koja će na stručan način predstaviti posjetiteljima aktualnosti iz stočarstva i na kojima će stručnjaci iz svojeg područja iz cijele regije moći savjetima pomoći svim zainteresiranim sudionicima.

A za prave ljubitelje stočarstva Bjelovarski sajam predstavlja pravu poslasticu. Naime, na sajmu će se održati i Državna stočarska izložba s najboljim grlima iz cijele Hrvatske, gdje će biti predstavljene sve vrste domaćih životinja, poput goveda, konja, magaraca, ovaca i koza te peradi i pčela.

U sajamskim stajama posjetitelji će tako moći razgledati gotovo 500 najboljih grla hrvatskih uzgajivača stoke. Bez obzira na sve izazove s kojima se danas susrećemo, izložba stočarstva je, možemo slobodno reći, vrhunac hrvatskog stočarskog uzgoja!

Uz zabavu idu hrana i piće

Sajam nije samo mjesto za ozbiljne razgovore o poljoprivredi. Za one koji su željni zabave i dobrog provoda organizirano je natjecanje u jedenju Sajamskog burgera i pijenju piva poznate bjelovarske pivovare Zeppelin, koja će ponuditi svoje craft pivo natjecateljima i posjetiteljima. I ove, kao i dosadašnjih godina, kultura ima posebno mjesto na Bjelovarskom sajmu. Kulturno-umjetnička društva (KUD-ovi) iz različitih dijelova Hrvatske izvest će tradicionalne plesove, pjesme i običaje, pružajući tako svim posjetiteljima uvid u bogatu kulturnu baštinu regije. 

Za najmlađe će i ove godine biti organiziran Bambino kup s raznim aktivnostima i igrama kako bi se i najmanji članovi obitelji zabavili, a riječ je o tradicionalnoj reviji mladih uzgajivača goveda.

Uz spomenuta natjecanja i bogat sadržaj, Bjelovarski sajam i ove će godine biti zanimljiviji te drugačiji od dosadašnjih.

Nezaboravan poljoprivredni vikend

Na kraju, pozivamo vas da posjetite Gudovac ovog vikenda i otkrijete zašto je Bjelovarski sajam tako poseban. Ovo je prilika da se povežete s poljoprivrednicima, stočarima i stručnjacima iz branše, naučite nešto novo i da se dobro zabavite. 

Bjelovarski sajam nije samo događaj, to je iskustvo koje će vam, sigurni smo, ostati u lijepom sjećanju. Ne propustite priliku biti dio ovog jedinstvenog događaja. Za više informacija o Bjelovarskom sajmu i rasporedu aktivnosti posjetite službenu stranicu i pripremite se za nezaboravan vikend u svijetu poljoprivrede, stočarstva i zabave. 

Vidimo se u Gudovcu!

Sadržaj donosi: Bjelovarski sajam

Komentari 19

VIDEO

Zanima vas kako ćemo živjeti za 50 godina? Znanstvenici imaju tri moguća scenarija
Sadržaj donosi: Croatia osiguranje

Zanima vas kako ćemo živjeti za 50 godina? Znanstvenici imaju tri moguća scenarija

Svijet u kojem živimo ubrzano se i radikalno mijenja, a na oblikovanje budućnosti utječu raznorazne sitnice kojih možda sada nismo ni svjesni. Kako će Hrvatska izgledati u budućnosti saznajte na izložbi 'Hrvatska 2074. – pogled u budućnost'

Ovako je Georgina izgledala prije. Ronalda je upoznala s 22 godine. Ovo je čeka ako prekinu
TKO JE GEORGINA?

Ovako je Georgina izgledala prije. Ronalda je upoznala s 22 godine. Ovo je čeka ako prekinu

Partnerica nogometaša Cristiana Ronalda (30) rođena je 27. siječnja 1994. godine u Buenos Airesu, a cijelo je djetinjstvo provela u gradiću Jaca na sjeveroistoku Španjolske
Bili su prijatelji, a onda je oteo hrvatsku zastavu pa i nagazio Dražena. Sad mu je odao počast
PRIČA DIVCA I PETROVIĆA

Bili su prijatelji, a onda je oteo hrvatsku zastavu pa i nagazio Dražena. Sad mu je odao počast

Zajedno su godinama dominirali svjetskom košarkom kao suigrači, ali rat je zauvijek razdvojio Petrovića i Divca. Srbin mu nije došao na sprovod, a poslije 12 godina sreo mu je majku. Sada je došao u Zagreb na memorijalnu utakmicu u spomen na Dražena