Obavijesti

Native sadržaj

Komentari 1

Kuhamo brzinski obrok u kojem sve glavne namirnice koštaju po 1 euro. Da, moguće je!

Sadržaj donosi: Eurospin

Kuhamo brzinski obrok u kojem sve glavne namirnice koštaju po 1 euro. Da, moguće je!
4

Muči li i vas svakodnevno pitanje što danas kuhati? I nije li iritantno to da više vremena provedemo u razmišljanju o jelima koja ćemo pripremiti nego u njihovoj konzumaciji? Evo recepta za one dane kad vam je to prenaporno

VIDEO

Kad živiš u roditeljskoj kući, kao dijete si zaštićen od mnogih briga i obveza (barem neki). Ne moraš plaćati račune za televiziju, četiri mobitela, Netflix, HBO i Disney+, ne moraš čistiti fuge u kupaonici i vaditi kosu iz odvoda, ne moraš se sam naručivati kod zubara i paziti da namirnicama u hladnjaku ne istekne rok trajanja i ne moraš svaki dan skuhati ručak. Ne mora to zapravo nitko, ali većina roditelja radi ove i još gomilu sličnih stvari. Uz to, imamo dojam kao da sve stalno poskupljuje - od deterdženta i praška za rublje do "običnoga" kruha i mlijeka!

I uistinu je nevjerojatno koliko novca i vremena trošimo na, primjerice, pripremu ručka. Među ljudima starijima od 15 godina u Sjedinjenim Američkim Državama 57,2% na prosječan dan 2022. godine provodilo je vrijeme pripremajući hranu i piće. U prosjeku su na to trošili malo manje od sat vremena na dan (53 minute). Jedina aktivnost na koju su trošili više vremena jest gledanje televizije. Je li tako i u vašem kućanstvu? 

Stressed,Woman,Having,To,Make,Holiday,Meals.,Stressed,Party,Host

Što jednostavnije, to ukusnije

Nemojte se osjećati prozvanima jer toga se zaista ne trebate sramiti. Naravno da je nakon radnog dana lakše zaleći pred televizor nego trošiti vrijeme na stajanje u kuhinji i prljanje suđa koje će poslije trebati oprati. Međutim, morate znati da kuhanje ima mnogobrojne benefite, kako ističu razni blogovi o kuhanju. I ono nije rezervirano samo za velike chefove - često vrijedi ona "što jednostavnije, to ukusnije".

Iz perspektive zdravlja, kuhanje vam može pomoći u izoštravanju uma i smanjenju rizika od Alzheimerove bolesti. Ono vam može pružiti više energije, poboljšati kvalitetu sna i pomoći u boljem upravljanju zdravstvenim problemima. Priprema obroka kod kuće daje vam nadzor nad sastojcima i veličinama porcija, omogućujući vam da bolje kontrolirate unos vrste i količine namirnica. Jer hrana koja se priprema u restoranima obično sadrži visoke razine kemijskih dodataka, šećera, soli, nezdravih masti i kalorija, što sve u konačnici može loše utjecati na zdravlje.

Što se tiče emocionalnih i socijalnih prednosti, kuhanje može osnažiti i poboljšati raspoloženje i samopouzdanje te smanjiti razine stresa. Pripremanje čak i najjednostavnijih obroka kod kuće može biti vrlo ispunjavajuće, a ako je još u društvu s obitelji ili prijateljima, jača se vaša veza s voljenima. Osim toga, svima bi nam dobro došlo malo manje vremena provedenog ispred ekrana, zar ne?

Glavne namirnice iz recepta kojeg smo za vas pripremili, možete pronaći u najnovijem katalogu Eurospina, koji je aktualan od ovog četvrtka,10. listopada te traje do 16. listopada i nudi mnoge artikle na akciji za simboličan 1 euro! Iskoristite ovu odličnu priliku da najkvalitetnije namirnice za ovakve ukusne recepte ulovite po odličnim cijenama! 

Young,Mature,Couple,At,Home,In,Love,Cooking,Lunch,Together.

Tjestenina s rajčicom i šunkom 'Al Baffo'

Nudimo vam zbog toga jednostavan recept, za koji nećete potrošiti mnogo novca, a ni vremena. Kako prenosi New York Times Cooking, ovo brzinsko jelo, naziva „Al Baffo“, smatra se skraćenom verzijom talijanske fraze da leccarsi i baffi, što se otprilike prevodi kao „tako je dobro da ćeš lizati brkove“ (mi bismo rekli prste). Svoj privlačan naziv duguje gustom i kremastom umaku koji uz dodatak prepečenih komada šunke daje domaće i ukusno jelo koje se spremi u samo 20 minuta!

Ovo je također odličan recept za djecu koja se žele okušati u svojim prvim jelima - nema straha da će im loše ispasti!

Sastojci:

  • 3 žlice ekstra djevičanskog maslinova ulja
  • 1 glavica ljubičastog luka, sitno nasjeckana
  • 2 češnja češnjaka, tanko narezana
  • 1 žličica ljutih papričica
  • 225 g narezane šunke, rezane na kockice
  • 800 g pasirane rajčice
  • 450 g tjestenine penne
  • ¾ šalice vrhnja za kuhanje
  • ½ šalice ribanog sira Parmigiano-Reggiano
  • sol, papar i bosiljak.

Priprema:

Skuhajte tjesteninu u kipućoj dobro zasoljenoj vodi prema uputama na pakiranju dok ne postane al dente te dobro ocijedite.

U veliku tavu dodajte maslinovo ulje i zagrijte ga na srednjoj vatri. Dodajte luk, češnjak i ljute papričice. Kuhajte, često miješajući, dok luk i češnjak ne omekšaju, od dvije do tri minute. Nemojte dopustiti da posmeđe. Dodajte šunku i kratko promiješajte sve.

Nakon toga dodajte pasiranu rajčicu. Dodajte ¼ šalice kipuće slane vode iz lonca u pakiranje od pasirane rajčice, promiješajte i dodajte tekućinu u tavu. Začinite umak solju, paprom i nekoliko listića bosiljka. Povećajte vatru na srednje jaku i pustite da zakipi, a zatim smanjite vatru na srednje slabu i pirjajte desetak minuta.

Smanjite vatru na nisku pa dodajte vrhnje, sir i sol te promiješajte da se sjedini. Dodajte ocijeđenu tjesteninu i sve još malo miješajte. Prebacite tjesteninu u posudu za posluživanje i pospite s još ribanog sira. 

Served,Plate,Of,Just,Cooked,Homemade,Fettuccine,Pasta,With,Creamy

Dobar tek! 

Sadržaj donosi: Eurospin

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 1

VIDEO

'Da je ova država uređena kao što je uređena naša firma, ovdje bi sve bilo super!'
DRUGAČIJA PRIČA

'Da je ova država uređena kao što je uređena naša firma, ovdje bi sve bilo super!'

Otići u drugu zemlju trbuhom za kruhom nije nimalo jednostavan potez. A uz savladavanje znanja o poslu, prilagodba i prihvaćanje okoline ključni su za zadovoljstvo čovjeka. Nemanja je ovdje vrlo sretan!

Zakon štiti sve građane Unije i potiče ih na ravnotežu između privatnog i poslovnog života
poboljšajte svoj život

Zakon štiti sve građane Unije i potiče ih na ravnotežu između privatnog i poslovnog života

S klackalicom u središtu pozornosti, koja je predstavljala ravnotežu između poslovnog i privatnog života te jednakosti, na štandu Europske komisije 'Učinimo to' razgovaralo se o zapošljavanju i socijalnim pravima
Veliki tjedni horoskop: Blizanci će razmišljati o preseljenju, a Ribe skinuti višak kilograma
Od 13. do 19. listopada

Veliki tjedni horoskop: Blizanci će razmišljati o preseljenju, a Ribe skinuti višak kilograma

Vodenjacima predstoje čarobni susreti. Rado će se odazivati na brojne pozive i uživati u društvu odabranih ljudi. Neki će se i strastveno zaljubiti, možda u osobu koja je često prisutna u njihovom društvu