Obavijesti

Native sadržaj

Foto: Lunos Hrvatska
OPASNO ZA ZDRAVLJE

Indira godinama muku mučila s vlagom u apartmanima. Riješila ju je na jednostavan način

Osim što estetski uništavaju vaš dom, vlaga i plijesan u kućanstvu mogu stvoriti ozbiljne zdravstvene probleme. Naša poznata pjevačica susrela se s ovim problemom u svom domu, a u nastavku otkriva kako je tome stala na kraj

Sadržaj donosi: Lunos Hrvatska

Problemi s vlagom česta su pojava u modernim gradnjama, a za njih je vezan tzv. sindrom bolesnih zgrada. Riječ je o fenomenu koji je nastao tijekom 1970-ih godina u trenutku velike energetske krize. Kriza je rezultirala brtvljenjem zgrada kako bi se spriječio gubitak energije i smanjenjem protoka zraka unutar zgrada radi uštede novca. Danas, prema nekim istraživanjima, samo u SAD-u 20 milijuna ljudi pati od ovog sindroma, a neki od najčešćih simptoma su glavobolja, vrtoglavica, mučnina, iritacija kože, mentalni umor, poteškoće s koncentracijom te iritacija očiju, nosa i grla.

Iako postoje mnoge teorije o tome što uzrokuje "sindrom bolesne zgrade", jedan od najčešćih razloga je neadekvatna ventilacija koja u stanu uzrokuje vlagu i plijesan. S problemom vlage u domu susrela se i naša poznata pjevačica Indira Levak, koja nam je opisala kako se brzo i jednostavno riješila ovog problema.  

Problem blizine mora i starogradnje 

Najveći problem s pojavom i mirisom vlage Indira je imala u svojoj kući na moru, i to ne zbog vrste gradnje nego zbog blizine mora. 

- Uvijek izvan sezone imate miris vlage u zraku i teško se toga riješiti ako ne živite u toj nekretnini i kontinuirano je provjetravate. Uzeli smo filtar Lunos za jedan apartman, za probu. Ja sam skeptična Djevica po horoskopu, nikad se ne zalijećem i ne vjerujem slijepo reklamama. Volim isprobati. Već nakon mjesec dana osjetila se velika promjena. Nema mirisa i nema vlage. Kad sam se uvjerila u djelotvornost, ugradili smo ih i u ostale apartmane u Fažani, ali i u Zagrebu, u stan koji je u starogradnji i također je imao problem s mirisom vlage u prostoru. Sve ono što nam je smetalo i nismo mogli riješiti sad je riješeno ovim ventilacijskim sustavom – kaže nam Indira. 

Iznenadilo ju je, dodala je, kako je malo vremena prošlo do rješenja problema koji ju je mučio godinama, a pogotovo u kući na moru. 

- U Zagrebu smo osjetili već nakon tjedan dana veliku promjenu, a u Fažanu smo došli nakon što su apartmani bili zatvoreni mjesec dana. Ušli smo unutra i nije bilo mirisa ni vlage. Ovo mi je bila najpametnija odluka i žao mi je što se nisam ranije upoznala s asortimanom Lunosa – iskreno je rekla Indira. 

Instalacija je brza i jednostavna 

Za ventilacijski sustav Lunos odlučila se slučajno, tako što joj je na internetu iskočio jedan tekst u kojem je zadovoljni korisnik objašnjavao koliko su dobri filtri te kako su mu riješili problem s vlagom i neugodnim mirisom.

- Budući da suprug i ja imamo apartmane na moru i u Zagrebu u starogradnji, jako nas je zainteresirao asortiman Lunosa. Počela sam istraživati, guglati, čitati na forumima iskustva kupaca i svi su imali samo riječi hvale – kaže Indira te dodaje da je cijeli proces dogovora i instaliranja išao vrlo brzo. 

- Nakon mojeg upita ekipa je izašla na teren i predložila mi gdje ugraditi Lunos ventilacijski sustav i koje jedinice. Nakon mojeg potvrđivanja dogovorili smo termin ugradnje i sve je bilo riješeno u jednom danu. Zaista profesionalno i brzo, što uistinu cijenim. Lunos ekipa iza sebe je ostavila sve uredno i čisto, a i ja sam im malo pomogla s usisavačem dok su bušili. Ne mogu ja samo stajati sa strane i gledati – simpatično je na kraju napomenula Indira. 

Stvorite oazu dobrog raspoloženja 

Instaliranje ventilacijskih sustava najučinkovitiji je način u borbi protiv vlage i plijesni. Ventilacijski sustavi automatski uklanjaju ustajali zrak s neugodnim mirisima, uklanjaju suvišnu vlagu i štetne tvari te omogućuju dotok svježeg i filtriranog zraka sprečavajući ulazak prašine, peludi i ostalih nečistoća izvana. Osim toga, ventilacijski sustavi štede energiju u kućanstvu čak 30% jer se toplina ne gubi otvaranjem prozora. 

Ugradnjom ventilacijskog sustava Lunos svježi zrak neprestano će dolaziti u vaš stan, a iskorišteni će se zrak kroz ventilator jedinicu neprestano ispuštati izravno kroz osovinu ili vanjski zid. Za ugradnju sustava nije potrebno postavljati nikakve cijevi, pa je instalacija brza i bez većih intervencija u stanu. Za više informacija posjetite www.lunos-hrvatska.com ili nazovite na 01 4816 581.

3
| Foto: Lunos Hrvatska

Sadržaj donosi: Lunos Hrvatska

VIDEO

Zanima vas kako ćemo živjeti za 50 godina? Znanstvenici imaju tri moguća scenarija
Sadržaj donosi: Croatia osiguranje

Zanima vas kako ćemo živjeti za 50 godina? Znanstvenici imaju tri moguća scenarija

Svijet u kojem živimo ubrzano se i radikalno mijenja, a na oblikovanje budućnosti utječu raznorazne sitnice kojih možda sada nismo ni svjesni. Kako će Hrvatska izgledati u budućnosti saznajte na izložbi 'Hrvatska 2074. – pogled u budućnost'

Ovako je Georgina izgledala prije. Ronalda je upoznala s 22 godine. Ovo je čeka ako prekinu
TKO JE GEORGINA?

Ovako je Georgina izgledala prije. Ronalda je upoznala s 22 godine. Ovo je čeka ako prekinu

Partnerica nogometaša Cristiana Ronalda (30) rođena je 27. siječnja 1994. godine u Buenos Airesu, a cijelo je djetinjstvo provela u gradiću Jaca na sjeveroistoku Španjolske
Bili su prijatelji, a onda je oteo hrvatsku zastavu pa i nagazio Dražena. Sad mu je odao počast
PRIČA DIVCA I PETROVIĆA

Bili su prijatelji, a onda je oteo hrvatsku zastavu pa i nagazio Dražena. Sad mu je odao počast

Zajedno su godinama dominirali svjetskom košarkom kao suigrači, ali rat je zauvijek razdvojio Petrovića i Divca. Srbin mu nije došao na sprovod, a poslije 12 godina sreo mu je majku. Sada je došao u Zagreb na memorijalnu utakmicu u spomen na Dražena