Posjet restoranima mnogima od nas predstavlja luksuz, zbog čega si često znamo uskratiti to zadovoljstvo. Međutim, pronašli smo nekoliko mjesta u Hrvatskoj na kojima možete uživati u vrhunskim jelima, a pritom ne ostaviti cijelu plaću
Gdje pojesti dobro, a pritom ne ostaviti cijelu plaću? Imamo odlične prijedloge
POWERED BY Mastercard
Iako potraga za kvalitetnim obrokom po realnoj cijeni nerijetko zna predstavljati izazov, hrana nije više jedini kriterij prilikom biranja restorana. Tako se, primjerice, sve više pozornosti stavlja na ambijent prostora, pružanje vrhunske usluge, ali i na sve one detalje koji restoran čine ugodnim za boravak.
Ove se nijanse opravdano naplaćuju, no često je riječ o iznosu koji si ne može svatko priuštiti. Zbog toga smo odlučili krenuti u potragu za mjestima na kojima možete uživati u gastronomskim specijalitetima po prihvatljivim cijenama.
Dobre stvari dolaze u malim pakiranjima
Prvo mjesto koje nam je zapelo za oko bio je minimalistički uređen bistro na zagrebačkom Gradecu. Restoran Brokenships otvoren je u okviru poznatog Muzeja prekinutih veza, a iako je riječ o malo manjem prostoru, simpatično uređen ambijent i bogata gastronomska ponuda razlozi su zbog kojih se traži stolac više. Domaća su peciva njihov specijalitet, a osim jela uobičajenih veličina, posjetitelji imaju priliku naručiti manje porcije.
Tako mogu kušati više stvari iz ponude, poput teletine i bižija za 135 kn za veliku te 65 kn za manju porciju, junetine, sipe i boba, palente i skute... A izuzev prihvatljivih cijena i dodatnih pogodnosti, ovaj će vas bistro svojom opuštenošću osvojiti na prvu, pa ako još niste, vrijeme je da pružite priliku ovom fenomenalnome mjestu.
Domaća kuhinja na moderan način
Ako ste ljubitelji domaće kuhinje, ali preferirate moderan i kreativan način pripreme hrane, onda je Savica Eatery idealno mjesto za vas. Kao što i samo ime govori, ova se zalogajnica smjestila u poznatom zagrebačkom kvartu Savica, a mladi i ambiciozni kuhari vrhunskom hranom i opuštenom atmosferom privlače mnoge posjetitelje.
Jelovnik kreiraju u skladu sa sezonskim namirnicama, a po vrlo pristupačnim cijenama možete kušati sočne burgere (za 59 kn), rižota (za 64 kn), BBQ rebarca (za 67 kn) i curryje (za 56 kn).
Restoran svakog dana slaže drukčija dnevna jela, a ponedjeljkom i utorkom nakon 15 sati korisnicima Mastercard® ili Maestro® kartica donosi 10% popusta prilikom plaćanja. Račun do 250 kn možete platiti sigurno i brzo beskontaktnim putem bez unošenja PIN-a. A nakon ukusnog obroka, uputite se u šetnju poznatim savskim nasipom i uživajte u bijegu od gradske gužve.
Zrno soli s pogledom koji se ne zaboravlja
Večera s pogledom na more i korištenje autohtonih, lokalnih namirnica glavne su karakteristike restorana Zrno soli, smještenog u splitskoj ACI marini. Zanimljivo je da je upravo ovaj restoran dobio Michelinovu preporuku za riblji doživljaj, a njihovo autohtono ekstra djevičansko maslinovo ulje u New Yorku je dobilo najveće priznanje u svijetu ekstra djevičanskih maslinovih ulja.
Sada se sigurno pitate: A kakve su cijene? S obzirom na to da je riječ o vrhunskom restoranu, cijene su ipak pristupačne. Pa tako za ručno rađene raviole s jadranskim kozicama, svježim sirom i tikvicama u umaku od škampa trebate izdvojiti 90 kuna, dok će vas ragu od sipe i zapečeni rimski njoki koštati 95 kuna.
Stoga, ako se nekada nađete u Splitu i poželite uživati u autohtonim morskim specijalitetima s pogledom na more, Zrno soli restoran je koji će ispuniti vaša očekivanja.
Gurmansko iskustvo koje ćete htjeti ponoviti
Isprobavanje tradicionalnih stvari, kulture i jela nešto je čemu svaki čovjek počne težiti u nekom trenutku života. Kako bi osvojili hedoniste i ljubitelje domaće kuhinje, vlasnici zagrebačkog Makaruna u Teslinoj posvetili su se pripremi jela od svježih namirnica.
Posebnost ovog restorana je u korčulanskim makarunima, koje kuhari ručno spremaju prema drevnoj recepturi predaka, a jednako tako poštuju tradicionalan način pripreme mesa i ribe na gradelama. Osim toga, možete uživati u salati od mariniranog pilećeg filea na žaru za 65 kuna.
Istarska priča o tartufima
Ako ste pak među onima koji ne gledaju na cijene, onda će vas oduševiti istarski restoran Zigante. U srcu Istre, u malome mjestu po imenu Livade, smjestio se prvi hrvatski restoran specijaliziran za jela od istarskog tartufa, koji cijele godine nudi pažljivo osmišljen jelovnik na bazi svježih tartufa. Otvoren je prije 18 godina, a u samo dvije godine ušao je u sam vrh hrvatske gastronomije.
Osim što se mogu pohvaliti bogatom enotekom i jedinstvenim jelovnikom, kuhari i sommelieri ovog restorana nositelji su mnogih međunarodnih priznanja za svoj rad. Na ovom jedinstvenome mjestu imate priliku kušati specijalitete s tartufima, pa tako za filet jadranske ribe s crnim tartufom trebate izdvojiti 180 kuna. Zigante svojim gostima nudi besplatno piće dobrodošlice.
S obzirom na ponudu restorana, vrijeme je da počnete planirati koga ćete povesti na ručak ili večeru idućeg vikenda, a gastronomsku inspiraciju potražite u ponudi projekta Sladokusac.
Podržite lokalne trgovce, restorane i ugostitelje
U novoj kampanji, Mastercard poziva korisnike Mastercard® i Maestro® kartica da podrže lokalne trgovce, restorane i ugostitelje. Pritom imajte na umu kako je beskontaktno plaćanje najsigurniji oblik plaćanja, pa plaćajte brzo, jednostavno i sigurno Mastercard i Maestro karticom u omiljenim restoranima i kafićima te ostvarite razne pogodnosti. Uz to, Mastercard je početkom ožujka povisio limit beskontaktnog plaćanja bez potrebe za unosom PIN-a sa 100 na 250 kuna, što je dodatni benefit u vrijeme kad svi trebamo biti na oprezu.