Obavijesti

Native sadržaj

Komentari 10
Foto: Shutterstock
LUDILO NA TRŽIŠTU

Cijene kvadrata u Zagrebu nikad više, ako prodajete nekretninu - Sad je trenutak!

Već neko vrijeme možemo primijetiti da se često piše i govori o nevjerojatno visokim cijenama kvadrata nekretnina u Zagrebu, bilo da je riječ o podstanarstvu bilo da je riječ o kupnji. Što se događa?

Sadržaj donosi: Shopaj24

Mnogi čimbenici trenutno odlučuju o cijeni stambenoga kvadrata u Zagrebu, a čini se da taj trend neće stati. Otvaranje tržišta dovelo je na naše tržište nekretnina visokoprofilirane pojedince iz različitih sektora poslovanja, a ako pogledamo hrvatsku obalu ili Zagreb, to ne bi trebalo čuditi nikoga.

Potencijal koji se nalazi na ovom geografskom području je golem, a nismo se jedanput našli u društvu u kojem netko komentira taj isti potencijal usporedbom "Zamisli da Austrijanci imaju našu lokaciju što bi napravili". 

Porast luksuzne novogradnje

U Zagrebu tako u posljednjih nekoliko godina bilježimo porast gradnje luksuznih poslovno-stambenih objekata: Centar Cvjetni, Park Kneževa, Kaptol Centar, Ban Centar, kompleks Franc. A gradnja takvih objekata podiže i cijenu kvadrata u cijelom susjedstvu. Ono što je novost, a što su donijele gradnje ovakvog tipa, jest porast potražnje, samim time i ponude, za ultraluksuznim nekretninama koje vlasniku nude apsolutni komfor u najekstravagantnijim smjerovima. 

Lokacija je najvažnija, a nakon nje slijede novogradnja, posebno usmjerena na potrese, standardi gradnje i investitori koji stoje iza njih, popratni sadržaji objekta, blizina kulturnih i ostalih sadržaja. 
Tako možemo i na oglasima vidjeti prodaju kvadrata po 8000 eura, 9000 eura, 10.000 eura i više. I to sve kod nas u Zagrebu. 

Zvijezde koje streamaju preseljenje 

Ne treba zaboraviti ni sve češće tekstove o preseljenju neke od zvijezda na hrvatsku obalu, uz prijenos uživo, sa svim zapažanjima. Svijest o ljepoti destinacije i lokacije raste sa svakim pregledanim storyjem. Što je s jedne strane dobro. No s druge strane, interes za ovom malom zemljom raste ekstremno brzo, što također utječe na cijenu ponude u našoj zemlji. 

Nedavno je Krk šokirao korisnike aerodroma rastom usluge prijevoza za 1000%, a samim time utjecao je na rast cijene svih usluga/proizvoda u tom turističkom lancu. Cijene najma privatnog smještaja na obali odavno već nisu pristupačne za prosječnu hrvatsku obitelj, a to vrijedi i za ugostiteljsku ponudu. 

Sad je vrijeme za prodaju nekretnine

Do jučer (točnije 2020.) mogli smo kupiti nekakvu parcelu na zagrebačkoj Trešnjevci upola jeftinije nego danas, a takva je priča aktualna u svim četvrtima Zagreba. Najtraženiji kvartovi u Zagrebu su Trešnjevka – Sjever, Trešnjevka – Jug, Novi Zagreb, Centar i Maksimir. Zapamtite, trend diktira cijene, a on je trenutno na strani rasta vrijednosti nekretnina. 

Ako ste razmišljali o prodaji svoje nekretnine, ali nikako da odlučite kad je dobar trenutak, možda je period u kojem se trenutno nalazimo nešto o čemu biste mogli porazgovarati sa stručnjakom za prodaju nekretnina. Dom Ekspert dugogodišnji je znalac kad je riječ o posredovanju nekretninama u Gradu Zagrebu i okolici, a specijalnosti ove agencije obuhvaćaju kupoprodaju stanova, kuća, zemljišta i poslovnih prostora. 

Lokalne stručnjake za poslovanje nekretninama možete pronaći i Starling Nekretninama, gdje znaju koliko je tržište nekretninama izazovno te vas tamo čeka bogato znanje i iskustvo profesionalaca, koji djeluju na području Zagreba i okolice te Istre. 

U svakom slučaju, kupnja nekretnine od početka do kraja je zahtjevan proces, a u vremenima u kojima ovako raste interes za kupnjom nekretnina iskoristite puni potencijal cijele ove situacije tako što ćete angažirati profesionalce, koji će paziti na svaki detalj u tom velikom životnom koraku. 

SHOPAJ24 središnje je mjesto sa svime što vam treba i što će vam ikad trebati - od igle do lokomotive. Proizvodi s najboljim cijenama lako se pretražuju po kategorijama i lokacijama, a registracija nije potrebna. Ne gubite dragocjeno vrijeme, posjetite portal s najboljim ponudama!    

Sadržaj donosi: Shopaj24

Komentari 10

VIDEO

Zanima vas kako ćemo živjeti za 50 godina? Znanstvenici imaju tri moguća scenarija
Sadržaj donosi: Croatia osiguranje

Zanima vas kako ćemo živjeti za 50 godina? Znanstvenici imaju tri moguća scenarija

Svijet u kojem živimo ubrzano se i radikalno mijenja, a na oblikovanje budućnosti utječu raznorazne sitnice kojih možda sada nismo ni svjesni. Kako će Hrvatska izgledati u budućnosti saznajte na izložbi 'Hrvatska 2074. – pogled u budućnost'

Ovako je Georgina izgledala prije. Ronalda je upoznala s 22 godine. Ovo je čeka ako prekinu
TKO JE GEORGINA?

Ovako je Georgina izgledala prije. Ronalda je upoznala s 22 godine. Ovo je čeka ako prekinu

Partnerica nogometaša Cristiana Ronalda (30) rođena je 27. siječnja 1994. godine u Buenos Airesu, a cijelo je djetinjstvo provela u gradiću Jaca na sjeveroistoku Španjolske
Bili su prijatelji, a onda je oteo hrvatsku zastavu pa i nagazio Dražena. Sad mu je odao počast
PRIČA DIVCA I PETROVIĆA

Bili su prijatelji, a onda je oteo hrvatsku zastavu pa i nagazio Dražena. Sad mu je odao počast

Zajedno su godinama dominirali svjetskom košarkom kao suigrači, ali rat je zauvijek razdvojio Petrovića i Divca. Srbin mu nije došao na sprovod, a poslije 12 godina sreo mu je majku. Sada je došao u Zagreb na memorijalnu utakmicu u spomen na Dražena